Obhájce titulu Isner v Atlantě přetlačil teenagera Sheltona a dál živí šanci na sedmý triumf na turnaji

29. 7. 2022, 11:09
Aktuality 2
ATP ATLANTA - Obhájce titulu John Isner vykročil za sedmým triumfem na domácím turnaji ATP 250 v Atlantě vydřenou výhrou 7-6(8) 4-6 7-6(3) nad 19letým Benem Sheltonem, kterému nedokázal ani jednou sebrat podání. O semifinále si 37letý americký servisman zahraje s dalším krajanem Jensonem Brooksbym.
Profily hráčů
John Isner (© AFP)

John Isner tradičně své nejlepší výsledky sbírá na domácí půdě a výjimkou není ani probíhající sezona. Sedmatřicetiletý Američan si v tomto roce zahrál třikrát čtvrtfinále a ve všech případech na domácích akcích. Do další fáze se podíval v hale v Dallasu, na antuce v Houstonu i na trávě v Newportu.

Svou letošní čtvrtfinálovou neporazitelnost může protáhnout v Atlantě, kde má vynikající úspěšnost. V tomto dějišti startoval 11krát, pouze jednou se nedostal alespoň do semifinále a už šestkrát triumfoval. Navíc je tady ve čtvrtfinále neporažen (10-0).

Do letošního ročníku vstoupil vydřenou výhrou 7-6(8) 4-6 7-6(3) nad 19letým Benem Sheltonem, který na profesionální tour vstoupil loni a v posledních týdnech sbíral úspěchy na challengerech. Debutantovi na nejvyšším okruhu nedokázal za dvě a půl hodiny ani jednou sebrat podání a v úvodním dějství likvidoval celkem pět setbolů. Jeho mladší krajan s ním dokonce držel krok v počtu es (Isner 16, Shelton 13).

Další překážkou nejúspěšnějšího hráče tohoto podniku bude Jenson Brooksby. Jednadvacetiletý Američan se v posledních měsících trápil na antuce i trávě, ale na domácích betonech se znovu rozjíždí a bez ztráty setu si poradil s Benoitem Pairem i Mackenziem McDonaldem. Bude se jednat o premiérový souboj.

Vstup do turnaje zvládl také Alex de Minaur, Australan začal výhrou 6-4 6-4 nad krajanem Jamesem Duckworthem. Ve čtvrtfinále se šampion z roku 2019 utká s Francouzem Adrianem Mannarinem (H2H 1-1), kterému může vrátit měsíc starou porážku z Hertogenbosche.

Mannarino se do hlavní fáze dostal až jako lucky loser po odhlášení Nicka Kyrgiose, využil příznivého losu a poradil si ve dvou setech s trápícím se Peterem Gojowczykem i hráčem osmé stovky Andresem Martinem.

Už ve středu si vzájemné čtvrtfinálové souboje zajistili Tommy Paul s Iljou Ivaškou a loňský finalista Brandon Nakashima s Francesem Tiafoem.

• ATP 250 ATLANTA •
USA, tv. povrch, 708.530 dolarů
čtvrteční výsledky (28. 7. 2022)
• Dvouhra - 2. kolo •
Isner (2-USA) - Shelton (USA) 7-6(8) 4-6 7-6(3)
de Minaur (3-Austr.) - Duckworth (Austr.) 6-4 6-4
Brooksby (6-USA) - McDonald (USA) 6-3 6-4
Mannarino (Fr.) - Martin (USA) 7-5 6-3
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
Vlk-v-trave
Ten 7. titul nebude rozhodne jednoduchy, v dalsim kole Brook...
Reagovat
Krisboy
Má vůbec kromě Pig3 někdo sedm titulů z jednoho turnaje?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist