Obhájce titulu López nastřílel 28 es, ale končí

2. 2. 2011, 19:10
Aktuality 9
Nasazeným hráčům turnaj v Johannesburgu nesvědčí. Ze hry o titul dnes vypadli čtyři z nich, včetně turnajové jedničky Feliciana Lópeze. Španělský obhájce titulu nestačil na Kanaďana Dancevice; vypálil proti němu sice 28 es, ani ta ale nezabránila jeho prohře 7-6 2-6 6-7.
Feliciano López

Už v prvním setu souboje s Frankem Dancevicem předváděl Feliciano López, v čem je jeho velká síla. Loňský vítěz turnaje si při svém podání vedl suverénně, připsal si 16 es, svému soupeři nenabídl žádnou šanci k prolomení servisu a sám si dokonce čtyři brejkboly vypracoval. Kanaďan všechny dokázal smazat a sadu dotáhl do zkrácené hry, v ní byl ovšem úspěšnější López.

Španělova kanonáda však v dalším setu trochu polevila, čehož dokázal Dancevic využít - a hned dvakrát. Před turnajovou jedničkou neměl Kanaďan respekt ani v rozhodujícím setu, kdy ho ještě přibrzdil déšť. Po návratu na kurty sice už Lópezovi nedokázal sebrat podání, to se ale nepovedlo ani nejvýše nasazenému hráči, a tak došlo znovu na tie-break. V napínavé zkrácené hře nejprve Dancevic zahodil mečbol při svém podání a poté druhý na příjmu a dokonce musel sám nebezpečí odvracet, třetí mečbol už ale proměnil a po 128 minutách zvítězil 6-7 6-2 7-6.

V tu chvíli už byl z turnaje venku třetí nasazený Janko Tipsarevič, který dnes dohrával svůj zápas s Nizozemcem Jessem Hutou-Galungem. I jejich souboj musel ve třetím setu rozhodnout tie-break, který lépe zvládl nenasazený hráč.

Z nasazených hráčů už nyní v soutěži zbývají jen domácí Kevin Anderson a Francouz Adrian Mannarino. Kromě Lópeze a Tipsareviče dnes totiž dohráli také sedmý nasazený Rainer Schüttler, který nestačil na Japonce Soedu, a k radosti domácích diváků i turnajová osmička Michal Przysiezny, nad jehož síly byl Jihoafričan Rik De Voest.

Výsledky - Johannesburg (tvrdý povrch):

Dvouhra - 1. kolo:
Dancevic (Kan.) - López (1-Šp.) 6:7 (5:7), 6:2, 7:6 (10:8), Huta Galung (Niz.) - Tipsarevič (3-Srb.) 6:7 (4:7), 6:4, 7:6 (7:4), Soeda (Jap.) - Schüttler (7-Něm.) 3:6, 6:4, 6:4, Beck (Slov.) - Dabul (Arg.) 7:5, 7:6 (7:4), Wolmarans (JAR) - Sijsling (Niz.) 4:6, 6:3, 6:4.

Dvouhra - 2. kolo:
De Voest (JAR) - Przysiezny (8-Pol.) 6:3, 6:4, Devvarman (Ind.) - Huta Galung (Niz.) 6:3, 6:4, Van Der Merwe (JAR) - Brown (Něm.) 4:6, 7:5, 6:3.

Komentáře

9
Přidat komentář
smazaný uživatel
Někdo ma rychle podani, někdo ma zabijacke, ale Lopez ma podle mě nejkrasnějši, jinak to nedokažu řict, nadherne levacke rotujici.
V jeho hře jsem ale vždy něco postradal. Podle mě to něco mu chybi celou karieru aby dosahl vyš.
Reagovat
smazaný uživatel
Podanie ma vyborne, podla mna top 10 na okruhu, ved aj 28 es dal- i ked treba poznemanet ze DAncevic dal 22 a Johannesburg je dost rychly turnaj, stredne rychly Hard plus nadmorska vyska lopticka leti rychlejsie. Lopez ale bol dnes tragicky na returne- ono Lopez je jeden z mala co hra ako laval jednorucny beckhand a to je dost unikatne a Lopez je dost netypicky Spaniel, kedze na antuke nema take uspechy ako na harde, aj na trave sa mu dari, ale daco mu chyba to je pravda preto nikdy nbol top hrac- a neprebojoval sa vyssie, servis ma vyborny ale na ukor servisu nema moc dobre ostatne prvky hry.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano,netypicke to je, ale malokdy jsem ho viděl se do toho backhandu pořadně opřit, vždy jen čopovanej.. ikdyž viděl jsem s nim max 5 zapasu, naposledy loni na AO proti Shutlerovi.
Celkově si myslim,že by to mohl tady daleko dotahnout van der Merve a Raonic.
Reagovat
misoSK
Van der Merwe ani nie, je v casti pavuku prave s Milosom Raonicom, moj tip na vitaza je Kevin Anderson
Reagovat
smazaný uživatel
Toho jsem si nevšiml:) Kevim doma pokud mu to tam bude padat je schopny dojit daleko,ale je otazka jakou ma formu a zda nepřekvapi někdo jako loni Robert..
Reagovat
smazaný uživatel
Raonic je out, cely tento turnaj je divny- jednak vypadli top hraci- a najlepsi nenasadeny hrac Raonic a celkovo ked teraz si pozrieme kto tam hra tak to pripomina skoro challengerove obsadenie, ok Anderson ci Sela su ako tak hraci ale tam ati vselijaki domaci JAR hraci a tak.. Inak moj tip na vitaza turnaja bud Sela alebo Mannarino- Andersona sledujem a proste lahko breaknutelny ked netriafa 1servis- daco jak Karlovic s tym ze Karlovic ma 3X lepsi 1.servis, Anderson ma 203 cm- nevie sa hybat a pritom servis nema daky extra- dava vela es ano ale je dost hracov na okruhu s lepsim servisom pricom Anderson je 3. najvyssi hrac.
Reagovat
misoSK
Dnesny zapas Andersona so Selom vela napovie,typovo uplne odlisni hraci, uvidime kto bude uspesnejsi, Anderson ma vsak za chrbtom podporu tribun a bude sa chciet doma vytiahnut
Reagovat
smazaný uživatel
Je vtip- 3najvyssie nasadeny vypadnu v 1. kole i ked v pripade Lu-a sa to dalo cakat, kedze Raonica som tipoval ako velkeho favorita turnaja, dufam ze teraz ked su vsetci top z cesty tak ma Raonic sancu vyhrat svoj 1. titul na okruhu ATP. Cize Lu ze vypadol ok, ale Lopez s Dancevicom? tolko Breakballov ktore nevyuzil to je neskutocne a Tipsarevic proti tomu Holandanovi co som videl tak len slice beckhand hral nonstop a ze Tipsy nedokazal najst recept na neho tak tiez je smiesne kedze to bol slaby hrac, ktory hned v dalsom kole s Devvarmanom dostal a skoncil.
Reagovat
misoSK
Raonic ma momentlane pomerne otvorenu cestu do finale, kde by som ho rad videl proti Kevinovi Andersonovi
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist