Obhájce titulu Opelka si v New Yorku připsal první výhru v sezoně, Isner vypadl

14. 2. 2020, 07:41
Aktuality 6
ATP NEW YORK - Reilly Opelka v hale v New Yorku, kde loni získal svůj jediný titul na okruhu ATP, porazil Japonce Jošihita Nišioku a na třetí pokus si připsal první letošní výhru. Naopak vypadl nejvýše nasazený John Isner, který nevyužil žádný z pěti brejkbolů proti Australanu Jordanu Thompsonovi.
Reilly Opelka

Více než dvoumetrový Reilly Opelka měl v úvodu sezonu smůlu. V prvním zápase v Adelaide proti Pablu Cuevasovi nevyužil tři mečboly, na Australian Open proti Fabiu Fogninimu pak neudržel vedení 2-0 na sety a prohrál až v super tie-breaku pátého setu.

První vítězství v roce 2020 si dvaadvacetiletý Američan schoval až na domácí halový turnaj do New Yorku. Za obhajobou svého jediného titulu na okruhu ATP vykročil výhrou 6-4 6-4 nad Japoncem Jošihitem Nišiokou, proti kterému nasázel 20 es a odvrátil všechny čtyři brejkboly. 

Ve čtvrtfinále bude třetí nasazený Opelka čelit Jasonu Jungovi. Třicetiletý tenista z Tchaj-wanu porazil rovněž dvakrát 6-4 Brita Camerona Norrieho a do čtvrtfinále turnaje ATP postoupil teprve potřetí v kariéře. Předloni na trávě v Newportu i loni právě v New Yorku se už dál nedostal, pokaždé skončil po třísetové porážce s domácím soupeřem.

Vstup do turnaje naopak překvapivě nezvládl domácí John Isner. Nejvýše nasazený Američan podlehl 6-7 7-6 3-6 Australanu Jordanu Thompsonovi, kterému se tak povedla odveta za loňskou porážku ve čtvrtfinále. Ve čtvrtém vzájemném duelu uspěl poprvé.

Pětadvacetiletý Thompson tak poprvé od loňského srpna vyhrál dva zápasy po sobě. O první čtvrtfinále po osmi měsících si zahraje s o deset let starším Italem Andreasem Seppim (h2h 0-2).

• ATP 250 NEW YORK •
USA, tv. povrch / hala, 804.180 dolarů
čtvrteční výsledky (13. 02. 2020)
• Dvouhra - 2. kolo •
Thompson (Austr.) - Isner (1-USA) 7-6(2) 6-7(3) 6-3
Opelka (3-USA) - Nišioka (Jap.) 6-4 6-4
Jung (Tchaj-wan) - Norrie (7-Brit.) 6-4 6-4
Edmund (8-Brit.) - Koepfer (Něm.) 6-2 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
sojka1
a loni v N.Y. si Thompson uhral na Johna jen 5 gamu... domaci obhajoby zatim nezahajeny... :-/
Reagovat
Nola
dlhy Janko je take zlaticko usmievave, pekna tvaricka a mily kukuc, jeho mladsia kopia hore na snimke sa mu vyrovna servisom, v USA je popularnejsi basket ako tenis, ak by sa mu venovali mohli by byt ovela vacsimi hviezdami, ale tazko sudit, mozno sa vytiahli v dospievani natolko, ze uz nedokazali zmenit smerovanie sportovej kariery, Big John napriek svojej vyske neskutocna kariera, si plna protikladov, Big John, Fedex, Murray, dokonca Ryan Harrison..... kto z mladych ta oslovil absolutne netusim
Reagovat
sojka1
Matteo Berrettini... :-))) Jinak Opelka mi vubec nic nerika a John mi kdysi vyrazil dech nejen svoji vyskou, inteligenci a sympatactvim, ale i podobou s mladou verzi meho oblibeneho Jacka Gyllenhaala... ;-)
Reagovat
gigin
Kozlov.
Reagovat
sojka1
pred peti lety rozhodne.... a prece ho dneska nazavrhnu, co uz.... :-)
Reagovat
gigin
Nejsi přelétavý typ :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist