Obhájce titulu Rosol na Štvanici přežil mečbol, do osmifinále prošel i Šafránek

23. 7. 2019, 16:22
Aktuality 4
ATP CHALLENGER PRAHA - Lukáš Rosol byl ve druhém kole challengeru na pražské Štvanici míček od porážky. Obhájce titulu ovšem mečbol Kennyho de Scheppera zlikvidoval a po dvou hodinách boje zvítězil. Mezi nejlepší šestnáctku se probojoval i Václav Šafránek, který vyřadil nasazeného Francouze Tristana Lamasineho.
Lukáš Rosol

Lukášovi Rosolovi se v minulosti na challengerech v Praze velmi dařilo. V letech 2011 a 2018 ovládl právě pražskou Štvanici a mezitím se v roce 2014 radoval ve Stromovce.

Hned v úvodním duelu měl ale jediný nasazený Čech letošního ročníku velké potíže. Proti Kennymu de Schepperovi zahájil obrat na poslední chvíli, když soupeři za stavu 3-6 3-5 sebral podání, v následujícím gamu odvrátil mečbol a v tie-breaku si vynutil pokračování zápasu. V rozhodující sadě už měl favorizovaný Čech navrch a zvítězil 3-6 7-6(2) 6-3.

V osmifinále bude druhý nasazený čelit Mohamedovi Safwatovi, nebo Riccardovi Bonadiovi. Rosol ve čtvrtek zaútočí na vyrovnání svého letošního maxima.

Mezi nejlepší šestnáctku prošel i Václav Šafránek. Loňský čtvrtfinalista, jehož letošním maximem mimo okruh ITF je rovněž čtvrtfinále challengeru, si bez ztráty setu poradil i s druhým francouzským soupeřem. Po včerejším vítězství nad Geoffreym Blancaneauxem dnes po setech 7-6(4) 6-1 vyřadil nasazeného Tristana Lamasineho.

V dalším kole 25letý Šafránek vyzve turnajovou trojku Lorenza Giustina z Itálie, se kterým jediný dosavadní souboj vyhrál.

Ve druhém kole ztroskotal Adam Pavlásek, byť po skvěle zvládnutém prvním kole zaal výborn i dnes. Dvojnásobný semifinalista ale vedení proti Španělu Bernabemu Zapatovi neudržel a prohrál 6-2 1-6 4-6.

V utkáních prvního kola se naopak domácím zástupcům vůbec nedařilo. Do dalšího kola prošel pouze Jan Šátral, který po obratu přehrál krajana Pavla Nejedlého. Neuspěli Jonáš Forejtek, Michael Vrbenský ani Vít Kopřiva.

• ATP CHALLENGER PRAHA •
Česko, antuka, 46.600 eur
úterní výsledky (23. 7. 2019)
• Dvouhra - 2. kolo •
Rosol (2-ČR) - de Schepper (Fr.) 3-6 7-6(2) 6-3
Šafránek (ČR) - Lamasine (14-Fr.) 7-6(4) 6-1
Zapata (11-Šp.) - Pavlásek (ČR) 2-6 6-1 6-4
• Dvouhra - 1. kolo •
Šátral (ČR) - Nejedlý (ČR) 3-6 6-3 6-2
Taberner (Šp.) - Forejtek (ČR) 6-3 6-3
Klein (SR) - Vrbenský (ČR) 6-3 3-6 7-5
Heller (Něm.) - Kopřiva (ČR) 6-2 6-3
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
Fandina
Lukáš měl dost těžkého soupeře a líbilo se mi, jak otočil. Takže gratulka a doufám, že přidá další výhry. Luky pojď!!!
Reagovat
misoSK
Ťažkého? Kenny de Schepper už roky nič nehrá, ani ten servis nie je čo kedysi a len sa potáca po antukových challengeroch.
Reagovat
EllNino
nechápu, proč nehraje prostě hardy ... Kenny a antuka ...
Reagovat
misoSK
Úplné šialenstvo z jeho strany, pritom je na antuke neustále v záporných číslach...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist