Obhájce titulu Wawrinka dostal divokou kartu do Ženevy. Dokoná hattrick?

19. 5. 2018, 12:00
Aktuality 12
Stan Wawrinka, který se tento týden vrátil na kurty po téměř tříměsíční pauze vynucené bolestmi operovaného kolena, bude příští týden obhajovat tituly z předchozích dvou let na domácí antuce v Ženevě. Třiatřicetiletý Švýcar na poslední chvíli kývl na divokou kartu od pořadatelů jedné z dvou posledních generálek před Roland Garros.
Profily hráčů
Stan Wawrinka

Stan Wawrinka kvůli problémům s levým kolenem ukončil loňskou sezonu už po Wimbledonu a v srpnu podstoupil dvě operace.

Na letošním Australian Open se na kurty vrátil, ale stoprocentně připravený nebyl. Hrál navzdory přetrvávajícím bolestem, na čtyřech turnajích vyhrál jen tři zápasy a po čtyřech porážkách s outsidery se na konci února rozhodl vrátit na marodku.

Kolenu dal téměř tři měsíce na uzdravení, než se na kurty vrátil tento týden v Římě. Italský test mu ukázal, že noha drží, ale v Itálii odehrál jen dva sety proti Stevu Johnsonovi a tak se rozhodl, že před Roland Garros odehraje ještě jeden turnaj.

Třiatřicetiletý Švýcar kývl na nabídku startovat na divokou kartu na domácím antukovém klání v Ženevě, kde v posledních dvou letech pokaždé potvrdil roli favorita a podnik ATP 250 vyhrál. Letos mu budu z Top 40 konkurovat jen Američan Sam Querrey a Španěl Albert Ramos.

Bývalý třetí hráč světa Wawrinka se chce v Ženevě co nejlépe připravit na Roland Garros, na kterém v roce 2015 získal svůj druhý ze tří grandslamových titulů. Loni na pařížské antuce prohrál až ve finále s Rafaelem Nadalem, právě tehdy začínal mít potíže s kolenem.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

12
Přidat komentář
Nola
Nejvýše nasazeným je Američan Sam Querrey, divokou kartu pak na poslední chvíli přijali tři bývalí hráči Top 10: Ital Fabio Fognini, Španěl David Ferrer a domácí dvojnásobný obhájce titulu Stan Wawrinka.

sice Fabia mam velmi rada a fandim mu, ale nespominam si, ze by bol niekedy v TOP 10.... mozno vo stvorhre
Reagovat
EllNino
byl nejvýše na 13. místě no
Reagovat
MartinPa
Dobrý nápad, konečně někdo, kdo se po zranění nestydí hrát "250"ku.
Reagovat
FulnekUltras
jj, najdou se i takoví mezi pozlátkem
Reagovat
letityfanousek
říkám NE!
Reagovat
Krisboy
Já říkám ano!
Reagovat
gigin
ta Popelka, co s ní hraje dnes Gulbis má 211 cm. Jak mi psal Mut - young Isner. To bude hrůza.
Reagovat
Herbert_Hoover
Popelka je schopná se složit po jednom nevydařeném míčku jako domeček z karet.
Reagovat
gigin
Tak je pravda, že dnes mu na opačné straně kurtu bude stát mentální titán. Uklidnils mne Herberte, děkuju. Už tak slzím u tej svatby teď a ještě tohle.
Reagovat
anajka
Tieto tvoje perly tu dlho chýbali...:)
Reagovat
gigin
Ale prd :))) jinak dnes dle očekávání, kopia 1111 20 es, plus X bodů přímo ze servisu, Gulbis bez rytmu, navíc si natáhl sval na noze, všechno špatně. Ale neva, jedeme dál :)
Reagovat
Herbert_Hoover
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist