Obhájkyně Clijstersová se odhlásila z US Open

19. 8. 2011, 18:37
Aktuality 11
Kim Clijstersová si třetí titul z US Open v řadě neodveze. Bývalá světová jednička, která se musela vzdát účasti v Cincinnati, se kvůli problémům s břišními svaly odhlásila i ze závěrečného grandslamu sezony. "Dva týdny rehabilitace nestačily, abych se uzdravila," oznámila Belgičanka.
Profily hráčů
Kim Clijstersová

"Samozřejmě jsem hodně zklamaná. Tohle léto jsem tvrdě trénovala a cítila se v dobré formě," uvedla Kim Clijstersová.

Pro trojnásobnou vítězku US Open - kromě předchozích dvou let triumfovala ve Flushing Meadows i v roce 2005 - je neúčast na grandslamovém turnaji další hořkou pilulkou v sezoně, v níž sice získala titul na Australian Open, ale ve které také bojuje se zraněními.

Poté, co si bývalá nejlepší hráčka světa léčila rameno a zápěstí a přišla o Fed Cup, měla na jaře problémy se zvrtnutým kotníkem a přišla i o Wimbledon. Po téměř dvou měsících se objevila na kurtech, svůj první zápas v Torontu ale nedohrála.

"Během rozehrávky jsem dnes ucítila bolest svalu v oblasti žaludku. Před zápasem jsem si to snažila zatejpovat a chránit sval co možná nejvíce, ale bylo to čím dál horší. Už jsem byla na ultrazvuku, mám ve svalu malou trhlinku," popsala Clijstersová zranění, kvůli němuž na přelomu srpna a září nebude v New Yorku obhajovat titul.

"Teď nemůžu dělat nic jiného než odpočívat a každý den chodit na rehabilitaci. Když to nedoléčím, měla bych s tím jen další problémy," dodala Belgičanka s tím, že nebude hrát ani na turnajích v Tokiu a Pekingu, které se uskuteční v září a říjnu.

Komentáře

11
Přidat komentář
BooOoo
poslední zápas, který vyhrála na okruhu WTA ve dvouhře byl 24.května se Sevastovovou .. tedy vyhrála naposled téměř před čtvrt rokem
Reagovat
smazaný uživatel
Ale v Cincinnati hrála zejména ve druhém setu dost dobře, tak snad to už bude lepší
Reagovat
smazaný uživatel
První půlrok měla famozní,možná to trošku přepískla tím,že hrála moc turnajů.Ne,ne,teď se bude zlepšovat a na konci roku bude v top30.Věřím jí,jak málo komu.
Reagovat
skott
..nebude hrát ani na turnajích v Tokiu a Pekingu:-)
Reagovat
smazaný uživatel
19 stupňů východně: Astra 1L
Eurosport DE, frekvence 12226 MHz, symbolrate 27500, polarizace H, parabola 60 cm
Reagovat
smazaný uživatel
7 stupňů západně: Nilesat 102
Al Jazeera Sport 2, frekvence 12284 MHz, symbolrate 27500, polarizace V, parabola 110-120 cm
Reagovat
smazaný uživatel
No vím, že to bude znít hrubě a že ona nemůže za to, že je zraněná, ale nechápu proč se vrátila na kurty? Jenom aby si trošec vokoštovala současný zápasový rytmus a napětí? Raaději to zabal a věnuj se své dceři.
Reagovat
smazaný uživatel
Zní to hrubě,ale hlavně hodně hloupě.Je to proboha její práce.Tak je to snad normální,a konkrétně Kim se o dcerku stará dobře.
Reagovat
misoSK
preco? no napriklad uz len kvoli tym dvom GS titulom to stalo za to podla mna :)
Reagovat
gocii
dokonce už třem 2x UO a jednou AO
Reagovat
misoSK
samozrejme trom, nejak som si neuvedomil ze US vyhrala dvakrat od navratu :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist