Obhájkyně titulu Görgesová byla na pokraji vyřazení. V Aucklandu odvrátila mečbol Bouchardové

4. 1. 2019, 05:02
Aktuality 25
WTA AUCKLAND - Julia Görgesová měla ve čtvrtfinále v novozélandském Aucklandu namále. Obhájkyně titulu v rozhodující sadě čelila mečbolu, ale nakonec Eugenii Bouchardovou po dvouapůlhodinové bitvě udolala. O celkově 15. finále si Němka zahraje se Slovenkou Viktórií Kužmovou.
Profily hráčů
Julia Görgesová

Julia Görgesová od své premiéry v Aucklandu v roce 2010 nevynechala jediný ročník novozélandského podniku. V největším městě Nového Zélandu se německé tenistce v posledních letech daří náramně. Po finálové účasti v roce 2016 došla o rok později do semifinále, a loni dokonce nenašla přemožitelku.

Na loňský triumf zatím navazuje úspěšně. Na úvod nedala šanci Švédce Larssonové, poradila si i s krajankou Barthelovou a dnes po obrovské bitvě zdolala 3-6 6-3 7-6(6) bývalou světovou pětku Eugenii Bouchardovou.

Görgesová musela několikrát v zápase řešit nepříjemnou situaci. Ve větrných podmínkách s Kanaďankou prohrávala 3-6 2-3 0-30, dokázala se však vzchopit a srovnala na 1-1 na sety.

V rozhodující sadě zvládla srovnat z 0-3 na 3-3, ve dvanácté hře byla míček od vyřazení, ale set dovedla do tie-breaku, v dramatické zkrácené hře proměnila v pořadí třetí mečbol a i díky 47 vítězným míčům nakonec po dvouapůlhodinovém boji postoupila do semifinále.

O celkově 15. kariérní finále se Görgesová utká s překvapivou semifinalistkou Viktórií Kužmovou, s níž v předchozích třech soubojích neztratila jediný set.

Dvacetiletá Slovenka zdolala 6-3 2-6 6-4 sedmnáctiletou talentovanou Američanku Amandu Anisimovovou, která v předchozím kole vyřadila Barboru Strýcovou, a potřetí v kariéře postoupila do semifinále turnaje WTA. Zítra bude bojovat o své první finále.

Druhou semifinálovou dvojici vytvoří vítězky duelů Bianca Andreescuová - Venus Williamsová a Su-Wei Hsieh - Sara Sorribesová.

• WTA INTERNATIONAL AUCKLAND •
Nový Zéland, tv. povrch, 250.000 dolarů
páteční výsledky (4. 1. 2019)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Görgesová (2-Něm.) - Bouchardová (Kan.) 3-6 6-3 7-6(6)
Kužmová (SR) - Anisimovová (USA) 6-3 2-6 6-4
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

25
Přidat komentář
skott
Bibi to dokázala! Z té nejtěžší části pavouka postoupila do semi ona. Venus se ke konci utkání vzchopila a s pomocí nervozity Bianci odvrátila potupné dva kanáry, ale jen zřídka jí někdo tak drtivě přestřílí v utkání jako dnes.
Reagovat
StestiJeKrasnaVec11
Je alespoň ve finále ve čtyrhře. Jde nahoru a dělá mi moc radost :)
Reagovat
Blondie
Jojo, líbí se mi, jak bojuje :-) nejsem její fanynka, ale maká a zaslouženě se zvedá!
Reagovat
EllNino
Skvělý zápas, řežba :) Jule to tu má moc ráda, zítra bitva silných podání, Viki po Sonye přehrála i Amandu, trochu překvápko, ale prostě Bára proti ní včera neměla zbraně, Viki ano ... a proto měla šanci vyhrát :) Jde nenápadně nahoru a letos bychom o ní mohli slyšet dost často :)
Reagovat
makro99
Julia se poslední sezóny nečekaně stabilizovala, při tom stylu, kterej hraje.
A je fakt sympatická, ten body language po matchballu se mi moc líbí.
Pěkné.
Reagovat
Haitik
Doslova první turnaj sezony a Maria už je zase zraněná.. :-/
Reagovat
tommr
co jí bolí tentokrát?
Reagovat
Haitik
Něco v dolní části těla, zdá se, že levé stehno..
Reagovat
tommr
koukám, že pravý rameno má taky olepený ...
Reagovat
Haitik
Jojo, ale tak to neřeším.. :D Se zatejpovaným ramenem hraje celý týden..
Reagovat
tommr
když nebude stoprocentně zdravá tak se bude už jen těžko prosazovat ...
Reagovat
Haitik
Ovšem otázka, kdy ona naposledy byla stoprocentně zdravá.. Ale souhlas, když jí bude takhle zdraví srážet, tak se jen těžko bude prosazovat.. A to myslím, že hru na to pořád má, ale to zdraví.. :-/
Reagovat
EllNino
a skreč ....
Reagovat
Haitik
Bohužel.. :-( Tak snad se na AO dá nějak do kupy..
Reagovat
EllNino
nojo, nemládneme
Reagovat
Haitik
Přesně no.. Už jí holce bude 32.. :D O to víc je pro mě u ní obdivující, že téměř od návratu jde z jednoho zranění do druhého a i přesto všechno to nevzdává a pořád a pořád se vrací!
Reagovat
EllNino
teď čekej Frickův komentář za 3, 2, 1 :D ... o Marmelédě, Plekancovi a dalších drbech
Reagovat
Frick
Jenže ona to je pravda. Možná největší ženská sportovní celebrita (v mužských očích). A evidentně pořád má chuť se honit na tom kurtu. Přitom by si místo toho mohla dosyta vychutnávat život celebrity.
Reagovat
Fandina
Jenže k čemu to je, když se pořád snažíš dohnat něco co bylo a nejde to. Šafinka má v tomhle plus, že se po tolika letech hraní rozhodla, že skončí. Nač lámat cokoli přes rameno. Já tohle beru. Umět se rouzhodnout.
Reagovat
rybicka
:-D :-D :-D
Reagovat
makro99
Ještě ho přivolávej... se divím, že na něj i rozumní lidé pořád reagují.
Lucka je citový příběh (včera sem koukal na zápasy z 2007 s Henin, Kuznetsovou, Nikol) a většinu diskuse kolem ní tady degraduje, že lidi reagují na kolovrátek tady toho.....
Reagovat
skott
naprostý souhlas, mor zdejších diskuzí. Někdy si říkám, co to musí být za životního ubožáka, se tady roky denně ztrapňovat, že mu to snad dělá dobře. Většina odpadů jako Frantz apod. jenom přileze a zase vypaří, ale tenhle ''člověk'' je tady prakticky nonstop v jakoukoliv denní dobu.
Reagovat
blixa
Tak nic nedělá, žije na dávkách a nudí se. Odpornej parazit úplně ve všem.
Reagovat
skott
no nevím jestli něco takového má nárok na nějaké dávky:) protože tipuji, že je to od školy nikdy nepracující člověk, který vysává rodiče a bydlí u nich.
Reagovat
smazaný uživatel
Na lejno jako je Frick reaguji poslední měsíce výjimečně.
Fakt bych si přál, aby i ostatní vydrželi a pod jeho příspěvky nebyla aspoň týden žádná reakce...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist