Obhájkyně titulu Karolína Plíšková si v derby poradila se Strýcovou

27. 6. 2018, 18:53
Aktuality 15
WTA EASTBOURNE - Karolína Plíšková pokračuje na turnaji WTA Premier v Eastbourne v úspěšném tažení za obhajobou loňského triumfu. Česká jednička v osmifinále porazila krajanku Barboru Strýcovou, se kterou si poradila už potřetí v řadě. Ve čtvrtfinále se loňská šampionka a předloňská finalistka utká s Arynou Sabalenkovou.

Karolína Plíšková sice nezahájila letošní travnatou část sezony dobře, když v Birminghamu vypadla hned v prvním kole, nicméně na svém oblíbeném podniku v Eastbourne se rozehrává do slušné formy.

Loňská šampionka a předloňská finalistka v prvním kole nejprve ve třech setech zdolala Rusku Pavljučenkovovou a v dnešním osmifinálovém českém derby přehrála 6-3 6-4 Barboru Strýcovou, s níž si poradila už potřetí v řadě.

Plíšková nedokázala potvrdit úvodní brejk a Strýcová poté srovnala skóre úvodní sady na 3-3. Česká jednička ovšem získala další tři hry a šla do vedení. V dominanci pokračovala také ve druhém setu. Loňská vítězka si velmi rychle vypracovala náskok 3-0 se dvěma brejky v zádech.

Strýcová ale i nadále bojovala a své úspěšnější krajance cestu do čtvrtfinále ještě zkomplikovala, když snížila na 2-3, za stavu 3-5 odvrátila první dva mečboly světové sedmičky a v následujícím gamu, v němž Plíšková podávala na vítězství, si vypracovala náskok 30-0. Plíšková ovšem komplikace odvrátila čtyřmi fiftýny v řadě. České derby zakončila dvěma esy.

O postup do svého čtvrtého letošního semifinále se Plíšková v premiérovém souboji utká s Arynou Sabalenkovou. Talentovaná Běloruska přetlačila 7-5 2-6 7-6(4) nasazenou devítku Elise Mertensovou.

O pozici mezi nejlepší osmičkou měla bojovat ještě Petra Kvitová. Dvojnásobná wimbledonská šampionka se však pro zranění stehenního svalu musela odhlásit a poslala do čtvrtfinále Agnieszku Radwaňskou, jejíž další soupeřkou bude Jelena Ostapenková, která smetla 6-1 6-2 Mihaelu Buzarnescuovou.

Caroline Wozniacká po obratu zdolala 4-6 6-1 6-4 domácí naději Johannu Kontaovou a postoupila do čtvrtfinále. V něm čeká vítězku ročníku 2009 a loňskou finalistku Ashleigh Bartyová. Australanka po setech 6-0 6-4 nedala šanci Su-Wei Hsieh z Tchaj-wanu.

Poslední čtvrtfinálovou dvojici utvořily Angelique Kerberová a Darja Kasatkinová. Kerberová deklasovala dvakrát 6-1 Američanku Danielle Rose Collinsovou a Kasatkinová si poradila dvakrát 6-4 s Anastasijí Sevastovovou.

• WTA PREMIER EASTBOURNE •
Velká Británie, tráva, 852.564 dolarů
středeční výsledky (27. 6. 2018)
• Dvouhra - osmifinále •
Kar. Plíšková (2-ČR) - Strýcová (14-ČR) 6-3 6-4
A. Radwaňská (Pol.) - Kvitová (3-ČR) / bez boje
Wozniacká (1-Dán.) - Kontaová (13-Brit.) 4-6 6-1 6-4
Kerberová (4-Něm.) - Collinsová (USA) 6-1 6-1
Ostapenková (5-Lot.) - Buzarnescuová (Rum.) 6-1 6-2
Kasatkinová (7-Rus.) - Sevastovová (11-Lot.) 6-4 6-4
Bartyová (8-Austr.) - Su-Wei Hsieh (Tchaj-wan) 6-0 6-4
Sabalenková (Běl.) - Mertensová (9-Belg.) 7-5 2-6 7-6(4)
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

15
Přidat komentář
poutnik
Karolina tu fakt nikoho nezajímá? Zdá se mi to, nebo má problémy s pohybem? Jako by byla v pohybu všude pozdě.
Reagovat
.vorlik.
Karolína tu asi nemá tolik fanoušků jako Petra. Určitě se tu najdou, kvůli její chladnější povaze, i mnozí odpůrci. To ale neznamená, že nikoho nezajímá.

Já osobně mam oblíbenější hráčky, ale Karolíny přínos českému tenisu nelze upřít. To, čím teďka prochází, rozhodně není nic radostného. Jako hlavní problém bych neviděl pohyb, ale psychický stav. Kdo ví, co se přihodilo, třeba nějaký trable v rodině nebo tak. A to se pak těžko koncentruje na zápas, případně jí pak rozhodí každá pitomost.
Reagovat
peggy
Velke blahoprani Karolino,vyhra mne potesila neb si zametla neprijemnou souperku.
Reagovat
smazaný uživatel
https://www.instagram.com/p/BkXTiqgHtoS/
https://www.instagram.com/p/BiCgFG5FKGy/
Reagovat
PetaM
V dnešní demokracii se není za co stydět. ;)
Reagovat
Nola
som zenska, ale podla mna je Aryna pekna baba, nie je to typicka krasavica, ale je zaujimava, ake zvuky vydava na kurte je pri hodnoteni jej vyzoru nepodstatne
Reagovat
Nenela
Tak na Instagram si kazdy vystavi fotky, kde vypada dobre. Fotka je navic proti slunci, takze z obliceje neni skoro nic videt, lepe receno to, co je videt, vypada dobre. Ale uznavam, ze na kurtu vetsina holek vypada hur nez v soukromi, takze muze byt Sabalenka i celkem hezka, na kurtu ale proste neni. Tam tedy spise opacne.
Reagovat
bIbec
je to dost subjektivní věc. Montymu se prostě líbí i chlapi, mně osobně ne, takže se mi nelíbí ani ta Sabalenka. Myslím v obličeji.

Neříkám jenom chlapi, páč třeba ta Máša mi přijde vzhledově úplně v poho např.
Reagovat
janek_da
jj, koně se nejlíp prodávájí při západu slunce
Reagovat
tommr
dneska jasná výhra nad zřejmě trochu přemotivovanou Bárou a mohla být ještě o něco jasnější kdyby Karolína nezahazovala šance jako na běžícím pásu. Proti silnější soupeřce by se to Karolíně mohlo nevyplatit ...
Zítra čeká Karolínu Sabalenka což je soupeřka, kterou by za normálních okolností měla jasně přehrát. Dnešní výkon by na ní ale nejspíš nemusel stačit ...
Reagovat
smazaný uživatel
Aryna měla dneska dost práce s Elise...
Reagovat
com
Strycova se dneska moc nepredvedla, takze to mela Karolina pomerne usnadneny.. Zitra proti urvane Sabalence to uz bude horsi, ale snad se zase zadari:)
Reagovat
Nenela
je fakt ... no jak to nazvat...nehezka. Statna jako chlap, oblicej jako chlap, jen bez vousu a hlas ...no ani ne jako chlap asi jako meluzina krizena s hejkalem.
Reagovat
Blondie
zrovna jsem si říkala, že je to dost pěkná holka...
Reagovat
Fandina
Souhlas, mně se také líbí.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist