Obhájkyně titulu Kr. Plíšková v Taškentu vydřela postup. Martincová končí

26. 9. 2017, 10:45
Aktuality 2
WTA TAŠKENT - Kristýna Plíšková měla v prvním kole turnaje WTA International v uzbeckém Taškentu namále. Loňská šampionka ale nakonec úvodní kolo zvládla, když po velkém boji porazila Su-Wei Hsieh z Tchaj-wanu. Neuspěla naopak Tereza Martincová, která prohrála dobře rozehraný zápas prvního kola se Slovenkou Janou Čepelovou.
Kristýna Plíšková

Kristýna Plíšková se v prvním zápase na turnaji WTA International v uzbeckém Taškentu pořádně nadřela. Nasazená jednička a loňská vítězka udolala Su-Wei Hsieh až po dvouapůlhodinovém boji 7-6(3) 6-7(4) 6-4 a rodačce z Tchaj-wanu oplatila loňskou porážku z pražské Stromovky.

Pětadvacetiletá rodačka z Loun se ujala rychlého vedení 2-0. Poté ovšem ztratila dvakrát servis a musela dotahovat. Úvodní sadu zachránila na poslední chvíli, když Tchajwanka set nedopodávala a Plíšková nakonec úvodní dějství získala v tie-breaku.

Další brejk se české tenistce povedl za stavu 5-5 ve druhé sadě. Ani Plíšková ale set do úspěšného konce nedopodávala a opět musela rozhodovat zkrácená hra. V ní byla tentokrát lepší Su-Wei Hsieh. V rozhodujícím dějství to už vypadalo s nasazenou jedničkou a loňskou šampionkou hodně špatně. Plíšková prohrávala 2-4, povedl se jí však obrat, když vyhrála následující čtyři gamy.

O čtvrtfinále si zahraje s Kurumi Naraovou z Japonska, kterou loni porazila právě ve druhém kole v Taškentu. Plíškové se v Asii zatím příliš nedaří. V Tokiu skončila již ve druhém kole, v Soulu dokonce hned na první soupeřce a do čtvrtfinále se na okruhu WTA naposledy probojovala na konci června na trávě na Mallorce.

Neuspěla naopak Tereza MartincováDvaadvacetiletá Češka skončila v Taškentu stejně jako loni v prvním kole, když nezvládla dobře rozehraný duel s Janou Čepelovou a Slovence podlehla 6-2 0-6 2-6. Pro Martincovou je to již třetí porážka ze čtyř odehraných duelů od úspěchu na US Open, kde si premiérově zahrála hlavní soutěž grandslamu.

Přitom do utkání vstoupila Martincová skvěle. V úvodní sadě ani jednou neztratila servis a soupeřku dvakrát brejkla. Od druhého setu ale byla bez šance. Ve druhém dějství dokonce schytala "kanára". V rozhodující sadě sice za stavu 1-5 odvrátila první dva mečboly Slovenky, nicméně Čepelová si postup v následující hře pohlídala.

Čepelovou dále čeká šestá nasazená Aleksandra Kruničová. Se stejně starou Srbkou si čtyřiadvacetiletá Slovenka zahrála jen jednou, a to před čtyřmi lety na domácí antukové akci ITF v Trnavě, kdy prohrála 0-2 na sety.

• WTA INTERNATIONAL TAŠKENT •
Uzbekistán, tv. povrch, 226.750 dolarů
úterní výsledky (26. 9. 2017)
• Dvouhra - 1. kolo •
Kr. Plíšková (1-ČR) - Su-Wei Hsieh (Tchaj-wan) 7-6(3) 6-7(4) 6-4
Čepelová (SR) - Martincová (ČR) 2-6 6-0 6-2
Babosová (2-Maď.) - Larssonová (Švéd.) 6-1 6-1
Mariaová (3-Něm.) - Djatčenková (Rus.) 6-3 6-1
Kruničová (6-Srb.) - Hogenkampová (Niz.) 7-6(5) 6-0
Hibinová (7-Jap.) - Chromačevová (Rus.) 6-3 6-2
Naraová (Jap.) - Abduraimovová (Uzb.) 6-1 6-1
Sabalenková (Běl.) - Rodinová (Rus.) 6-2 6-2
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

2
Přidat komentář
George_Renel
začala velmi dobře, ale úroveň hry nedokázala udržet.
To Kristýna, to byla sinusoida se vším všudy. S vrcholem naštěstí na konci. .-)
Reagovat
tommr
porážka Terezy se dala čekat. Výhra Kristýny mě naopak příjemně překvapila. Snad už se Kristýna konečně chytne a začne hrát to na co má. Bylo by hezký kdyby se ve finále potkala s Markétou ... :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist