Obhájkyně titulu Krejčíková se Siniakovou prošly do semifinále, postupují i Strýcová se Hsieh

10. 7. 2019, 14:26
Aktuality 13
WIMBLEDON - Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou dále pokračují v úspěšné obhajobě loňského wimbledonského triumfu. Nasazené dvojky ve čtvrtfinále přehrály turnajové osmičky Annu-Lenu Grönefeldovou a Demi Schuursovou. Postup do semifinále čtyřhry vybojovaly i Barbora Strýcová s Tchajwankou Su-Wei Hsieh.
K. Siniaková a B. Krejčíková

Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou loni ovládly French Open i Wimbledon. Zatímco v Paříži letos i vinou zdravotních potíží Krejčíkové vypadly hned v prvním kole, na posvátném pažitu si vedou podstatně lépe.

České tenistky v cestě do semifinále neztratily jediný set. Dnes ve čtvrtfinálovém utkání přehrály 6-2 7-6(1) turnajové osmičky Annu-Lenu Grönefeldovou a Demi Schuursovou.

V úvodním dějství nasazené dvojky dominovaly, na podání dohromady ztratily pouhé dva fiftýny. Druhá sada byla podstatně vyrovnanější. Siniaková ani jednou nedokázala potvrdit brejk, naposledy když po dvou odvrácených setbolech v jedenácté hře podávala na vítězství. Češky ale suverénně ovládly tie-break a rozhodující set nepřipustily.

"Je úžasné, že jsem zase v semifinále. Jsem ráda, že se nám to podařilo. Všechny zápasy jsme hrály na dva sety. I když jsme se trápily, tak jsme to dokázaly vybojovat. Jsem ráda, že to klape, a doufám, že uděláme ještě dva krůčky," řekla Krejčíková.

O postup do finále se Krejčíková se Siniakovou utkají se čtvrtou nasazenou dvojicí Gabriela Dabrowská a Yifan Xu.

Loni Krejčíková a Siniaková vyhrály čtyřhru na Roland Garros i ve Wimbledonu. Na pařížské antuce letos ale i vinou nemoci Krejčíkové a únavě Siniakové po vyčerpávající dvouhře skončily v prvním kole. Ve Wimbledonu už zase ukazují sílu. "V Paříži se to blbě sešlo, ale myslím, že pořád jsme dobrý pár. Musíme se zlepšovat a možná to byl oříšek, abychom neusnuly na vavřínech," řekla Siniaková.

Barbora Strýcová ve Wimbledonu druhým dnem po sobě slaví postup do semifinále. Po včerejším úspěšném singlu dnes se Su-Wei Hsieh z Tchaj-wanu zvládla čtyřhru. Nasazené trojky ve čtvrtfinále přejely 6-4 6-2 nebezpečnou dvojici Elise Mertensová, Aryna Sabalenková a oplatily jim březnovou porážku z Miami.

Strýcová se Su-Wei Hsieh, které spolu letos získaly už tři tituly, začaly zápas s turnajovými šestkami lépe a brzy vedly 4-2. Soupeřky pak sice při podání české tenisky vyrovnaly, favoritky ale vzápětí odpověděly dalším brejkem a zápas pak už měly pod kontrolou.

"Jsem ráda, že jsme zápas zvládly ve dvou setech a ušetřila nějakou energii. Hrály jsme dobře a chytře," řekla Strýcová, která tak Mertensové připravila v Londýně další zklamání, neboť Belgičanku vyřadila i v osmifinále dvouhry.

O své první grandslamové finále bude Strýcová bojovat proti jedničkám Tímee Babosové a Kristině Mladenovicové.

 

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

13
Přidat komentář
jirkaS
dotaz
kdo měl v ženských ten dlouhý gem
a kolik trval?
Reagovat
cheeky
Vicky Nelson proti Jean Hepner, turnaj v Richmondu 1984. Výměna trvala 29 minut a měla 643 úderů. Zároveň zápas je nejdelší ženský v historii, trval 6 hodin 31 minut. Vyhrála Nelson 6:4, 7:6
Reagovat
jirkaS
já myslel teď ve Wimbledonu
Reagovat
tommr
a je docela slušná šance na to, aby se potkaly ve finále. Krejčíková/Siniaková budou proti Dabrowski/Xu jasný favoritky a Hsieh/Strýcová proti Babos/Mladenovic taky nejsou bez šance ...
Bára Strýcová by se v případě zisku titulu stala novou deblovou světovou jedničkou ...
Reagovat
horska.kraslice
Báře S. bych to moc přála, ale mám obavu, že duo Babos/Mladenovic je momentálně ve formě, takže to nevidím moc růžově.
Reagovat
horska.kraslice
Báře S. bych to moc přála, ale mám obavu, že duo Babos/Mladenovic je momentálně ve formě, takže to nevidím moc růžově.
Reagovat
VlS
A to v mixu Nicol Melicharová s parťákem vyřadili Serenu s Andym. Já totiž považuju Nicol za našu, narodila se v Brně, mluví plynule česky, i když vyrostla v Americe.
Reagovat
Jan
Tak je u ní slyšet americký přizvuk.
Reagovat
jirkaS
novasport po..ali
bařena semi singl, semi debl :-o
HUSTÝ!
Reagovat
Fransoas
Kateřina Siniaková + Bára Krejčíková jako 2.nasazený pár postoupily do SF.Druhý set byl trochu složitější,ale TB zvládly bravůrně.

Také druhá Barbora s parťačkou postoupily jako 3. nasazený pár do SF.Všechny nasazené páry budou hrát proti sobě o finále.Gratulace oběma týmům.
Reagovat
tommr
jj v semifinále se sešly první 4 nasazené páry. To se nestává často ...
Reagovat
VlS
holky. Katka je na saku dravec zabiják, Barbora je viditelně slabší článek, občas zahraje super balón a z toho nepochopitelnej kix.
Barča strýcová s H Sieh jdou taky dál. Co asi tak Baruně Elise udělala, že jí zkazila radost jak v singlu, tak v deblu. Bohužel jsem to neviděl, páč dostali přednost chlapi. Baruno, řekni to Sereně a to z toho udělá sexistickou aféru. Moc nechápu, proč to nedali místo Pella - Bautista, zápas na 3 - 5 hodin. To se Nově moc nepovedlo.
Reagovat
Fransoas
Není jasné,kdo má autorská práva pro vysílání.Eurosport to nepřenáší.Možná,že zápas Báry nemohly dát napřímo.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist