Obhájkyně titulu Malečková v Bratislavě nestačila na domácí Kužmovou, Smitková postupuje

10. 11. 2016, 13:28
Aktuality 8
ITF BRATISLAVA - Obhájkyně titulu Jesika Malečková nestačila ve druhém kole turnaje ITF s dotací 25 000 amerických dolarů v Bratislavě na domácí Viktórii Kužmovou dvakrát 6-4. Slovenka si ve čtvrtfinále zahraje s Bibiane Schoofsovou.
Jesika Malečková

Jesika Malečková druhou výhru na turnaji ITF v Bratislavě nepřidala. Osmá nasazená dnes podlehla ve dvou setech domácí tenistce Viktórii Kužmové a neobhájí tak v hlavním městě Slovenska loňský triumf.

Přitom Malečková vykročila za obhajobou loňského titulu tou správnou nohou. V prvním kole si snadno poradila s Quirine Lemoineovou a nic nenasvědčovalo tomu, že by neměla uhrát minimálně čtvrtfinále. Navíc si minulý týden zahrála finále na podniku ITF v Torontu, který je o kategorii výše.

Jenže los ji přisoudil do druhého kola domácí a ve formě hrající Kužmovou. Slovenka se sice soustředí zejména na nejnižší turnaje ITF, letos má ale výbornou bilanci 51 výher a 18 porážek. V prvním kole bratislavského turnaje si snadno poradila s krajankou Hončovou.

Jediný brejk ze třetího gamu stačil Kužmové k zisku první sady. Po svém podání prohrála jen čtyři fiftýny a nedala Malečkové sebemenší šanci na zdramatizování prvního setu.

I úvod druhého dějství zvládla lépe Slovenka. V páté hře sebrala české tenistce podruhé v zápase servis. Malečková ještě zabojovala a náskok brejku dokázala smazat.

Nicméně v předposledním gamu opět podání ztratila a Kužmová už si náskok podruhé vzít nenechala. Malečkové se nedařilo v zápase zejména na returnu. Po prvním servisu soupeřky uhrála pouhé dva body ze 32.

Spolu s dnešním vítězstvím prohrála Kužmová z posledních dvaceti zápasu jen tři. Osmnáctiletá Slovenka tak může dál stoupat žebříčkem, protože ve čtvrtfinále bude naopak favoritkou ona.

V něm premiérově vyzve Bibiane Schoofsovou, až 574. hráčku světa. Nizozemka přehrála v utkání druhého kola ve třech setech Švýcarku Rebeku Masárovou.

Do čtvrtfinále postoupila Tereza Smitková. Ta si snadno poradila dvakrát 6-2 s Italkou Cristianou Ferrandovou. V boji o semifinále se utká s Isabellou Šinikovovou (h2h 2-1). Jednička turnaje Denisa Allertová zvládla druhé kolo už včera.

Smitková potvrdila roli favoritky. I když ztratila v prvním setu servis, jednadvacetiletou Italku zasypala dvanácti esy a drtila ji zejména na returnu. Češka vedla ve druhé sadě už 5-0, trochu si situaci zkomplikovala, ale podruhé už na podání nezaváhala.

• ITF BRATISLAVA •
Bratislava, tv. povrch (hala), 25.000 dolarů
čtvrteční výsledky (10. 11. 2016)
Dvouhra - 2. kolo
Kužmová (SR) - Malečková (8-ČR) 6-4 6-4
Smitková (6-ČR) - Ferrandová (It.) 6-2 6-2
Schoofsová (Niz.) - Masárová (Švýc.) 7-6(5) 3-6 6-0
Korpatschová (4-Něm.) - Trevisanová (It.) 6-3 6-2
Šinikovová (3-Bulh.) - Cadantuová (Rum.) 6-3 7-6(7)
Rusová (5-Niz.) - Von Deichmannová (Lich.) 6-4 2-6 7-5
Mituová (7-Rum.) - Ferrová (Fr.) 6-1 6-2

 

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

8
Přidat komentář
smazaný uživatel
akorád nevym kolyk jíje led ale asy bude eště mladá a má všecko přetsebou víte
Reagovat
smazaný uživatel
Vika POME ! Naša tenisová nádej by mala potvrdiť, že je vo forme.
Reagovat
Fandina
Jesiky škoda, včera hrála super, ale ani se nedivím, že ji Kužmová dala, včera hrála proti slovenské derby s Honcovou a byla lepší.
A mám radost z Terky, v úterý se mi herně líbila, i když je to jen 25 tisícovka, tak se mi zdálo, že holky tam hrály dobře. Tak držím palce, Terko pojď!!!
Reagovat
rusedski
dnes v jednom gamu dala čtyři esa po sobě...na ženskou docela masakr a ještě při té její postavě... :)
Reagovat
Frick
Soudružka Malečková zklamala naši důvěru!
Reagovat
Krisboy
Do Jáchymova s ní!!!
Reagovat
Frick
Za Kunešem!
Reagovat
smazaný uživatel
no tak to by mněla jít taky na voperační stolek položyl byh jí vedle berdicha a voctranil to jednim vrzem toby mojí dúvěru určitě posýlilo a vobá by mohly zas sklydem šplhad nahóru besobav víte
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist