Obhájkyni titulu Vinciovou opět potrápila Babosová

31. 1. 2017, 11:19
Aktuality 4
WTA PETROHRAD - Obhájkyně titulu Roberta Vinciová si po roce znovu poradila s nebezpečnou Timeou Babosovou. Maďarku v prvním kole turnaje WTA v Petrohradu přehrála 6-3 3-6 6-4 a stejně jako loni ve čtvrtfinále potřebovala tři sety. Šestá nasazená si ve druhém kole zahraje s kvalifikantkou Andreou Petkovicovou.
Profily hráčů
Roberta Vinciová

Roberta Vinciová měla na prvních třech turnajích letošní sezony řekněme smůlu na soupeřky. V Brisbane prohrála ve čtvrtfinále s rozjetou Karolínou Plíškovou, v Sydney narazila na ve formě hrající Barboru Strýcovou a na Australian Open vypadla už v prvním kole s pozdější semifinalistkou Coco Vandewegheovou.

Po roce se Italka v Petrohradu, kde obhajuje loňský titul, střetla s Timeou Babosovou, jež letos nevyhrála jediný zápas. S Maďarkou si zahrála loni ve čtvrtfinále, v němž zvítězila až v tie-breaku třetí sady, a nakonec si došla pro titul. I letos potřebovala proti 30. hráčce světa tři sety.

Vinciová vstoupila do utkání výborně. Vyhrála první tři gamy a v další hře měla dvě možnosti na double brejk. Jenže Babosová obě šance Italky zlikvidovala, vzápětí si vzala ztracený servis zpět, odvrátila i nepříznivý stav 0-40 na podání a skóre srovnala.

Ani nevyužité příležitosti však loňskou vítězku psychicky nepoznamenaly. Vinciová zopakovala sérii tří vyhraných gamů a nakonec úvodní set získala.

Ve druhé sadě měly obě hráčky problém potvrdit brejk. V koncovce byla úspěšnější Babosová a vynutila si rozhodující set. V něm měla dlouho navrch Maďarka, vedení brejku ale ztratila a za stavu 4-4 nevyužila dva brejkboly.

Vydřený game povzbudil Vinciovou a Italka zaútočila hned v další hře, když si vypracovala první mečbol. Ten sice zvládla Maďarka odvrátit vítězným míčem z bekhendu, nicméně Italka už při druhé šanci nezaváhala a druhý mečbol proměnila vítězným bekhendovým volejem.

Ve druhém kole se obhájkyně titulu střetne s kvalifikantkou Andreou Petkovicovou. Naposledy se s Němkou, se kterou má vyrovnanou vzájemnou bilanci, utkala před čtyřmi lety v Cincinnati.

Naopak už v 1. kole vypadla loňská finalistka Belinda Bencicová. Vyřadila ji domácí devatenáctiletá naděje Darja Kasatkinová, která vyhrála 6-2 7-5 a Švýcarce oplatila porážku z loňského semifinále. Ve druhém kole se utká s krajankou Natalií Vichljancevovou.

• WTA PREMIER PETROHRAD •
Rusko, tv. povrch / hala, 776.000 dolarů
úterní výsledky (31. 1. 2017)
Dvouhra - 1. kolo
Vinciová (6-It.) - Babosová (Maď.) 6-3 3-6 6-4
Kasatkinová (8-Rus.) - Bencicová (Švýc.) 6-2 7-5
Petkovicová (Něm.) - Beguová (Rum.) 6-1 7-5
Mladenovicová (Fr.) - Mertensová (Belg.) 7-6(5) 6-4
Putincevová (Kaz.) - Larssonová (Švéd.) 6-0 1-0 skreč
Konjuhová (Chorv.) - Niculescuová (Rum.) 1-6 6-3 6-2
Cornetová (Fr.) - Flipkensová (Belg.) 6-4 6-2
Vekičová (Chorv.) - Ostapenková (Lot.) 6-0 6-4
Čtyřhra - 1. kolo
Gavrilovová/Mladenovicová (3-Austr./Fr.) - Schuursová/Voráčová (Niz./ČR) 6-3 6-4
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek, Luboš Zabloudil

Komentáře

4
Přidat komentář
dadaft
centrkurt je povedený, jak rychlostí tak akorát pro ženský tenis, tak celkovým laděním, podle Klárky je tam i pro hráčky perfektní servis a hotel přímo u haly,,,,,,,,,, no, dobrá práce.
Reagovat
Fandina
http://www.denik.cz/tenis/tenis-i-v-pokrocilem-tehotenstvi-byvala-vitezka-us-open-nezahali-20170130.html
Reagovat
Fandina
Reagovat
FulnekUltras
jen tak dál - a brzo je už zase potřeba zastavit Konga... ;)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist