Od začátku do konce. Serena je pátou tenistkou, která vládla žebříčku celý rok

4. 12. 2014, 15:41
Aktuality 32
Serena Williamsová se letos stala teprve pátou hráčkou historie, která udržela místo světové jedničky v žebříčku WTA po celý kalendářní rok bez přerušení. Třiatřicetiletá Američanka se tak zařadila do společnosti legend, jako jsou Chris Evertová, Martina Navrátilová, Steffi Grafová a Monica Selešová.
Profily hráčů
Serena Williamsová

Jako první dominovala ženskému tenistu Evertová v roce 1977, žebříček poté zcela opanovala i o čtyři roky později. Martina Navrátilová ji napodobila třikrát: v letech 1983, 1984 a 1986. Dokonce pětkrát byla tenisovou královnou Steffi Grafová, která vedla žebříček nepřetržitě od roku 1988 do roku 1990 a poté ještě v letech 1994 a 1996. Rok 1992 patřil Monice Selešové.

Serena Williamsová letos získala sedm titulů včetně triumfu na US Open a úspěšný rok korunovala vítězstvím na Turnaji mistryň. Sezonu ukončila jako světová jednička počtvrté v kariéře.

Blízko zápisu do historie byla také Caroline Wozniacká. Dánskou tenistku ale v roce 2011 na jediný týden z prvního místa v žebříčku sesadila Kim Clijstersová.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

32
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.pluska.sk/sport/tenis/bitka-za-mobil-otec-po-prehre-zbil-talentovanu-tenistku.html?forward=sk_mobil2014_clanok.jsp&forcemobile=true
Reagovat
Frick
Reagovat
smazaný uživatel
:)
Reagovat
kada.tom
Nezbývá než progratulovat :-)
Reagovat
slacker
Komu?
Reagovat
blixa
Tobě ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
:D
Reagovat
smazaný uživatel
Caroline mala smolu no :(
Kim bola pre ňu niečo také ako je Serena pre Mariu :D
Reagovat
Kozoroh
Kdepak, Kim Clijstersová nedopustila, aby "průměrná" hráčka Wozniacká měla něco, co se povedlo už jen těm největším tenistkám - Evertové, Navrátilové, Grafové, Selešové a nyní i S. Williamsové - dosáhnout sezóny, kterou hráčka celou strávila na 1. místě. Tento výkon je hoden jen SKUTEČNÝCH hvězd. Pokud toho dosáhne "průměrná" hráčka, tak to moc dobře nevypovídá o žebříčku jako takovém.
Navíc jsem před třemi lety zaregistroval slova - tuším Navrátilové - že kdyby se zápasy ve FED Cupu bodovaly, tak jak tomu bylo v minulosti, tak by konečnou jedničkou roku 2011 byla Kvitová. Wozniacká tak může být ráda za dnešní stav věci.
Reagovat
PetaM
Jj, to by byla ...
Reagovat
smazaný uživatel
To jsou zase kecy... Ta samá Navrátilová letos jako spolukomentátorka BT Sport označila systém žebříčku za "pretty fair". Myslím, že tenkrát z ní mluvily jenom sympatie k Petře jako krajance... Caro nemusí být v tomto ohledu za nic ráda. Pozici jedničky si uhrála (na rozdíl od Petry) a držela se na ní dost dlouho.
Reagovat
Michaelus
Navratilova řekla, že kdyby se Fed bodoval, tak je Petra jedničkou. S férovostí žebříčku to prohlášení nemá souvislost.
Reagovat
smazaný uživatel
Jak se říká: Kdyby babička měla koule, tak by to byl dědeček. :D Fed Cup se prostě neboduje a všichni to ví. Spíš se Petra v roce 2011 měla vyhnout některým výpadkům (např. vypadnutí v 1. kole US Open).
Reagovat
slacker
Mela se hlavne vyhnout Sparte
Reagovat
Michaelus
Já to beru, prostě se tam bodově nedostala. Jen je prostě fakt, že kdyby se bodoval, tak by jedničkou byla, o což je větší škoda, že toho nevyužila na nějakém turnaji.
Reagovat
smazaný uživatel
to není fakt, ale pouze předpoklad. Mohla by se dostat do situace, kdy na ni žebříček vyvine tlak, že se té pozice jedničky lekne a prohraje v zápase, v kterém třeba v tom roce 2011 neprohrála. Nic by neměla jisté, mohlo se stát cokoliv.
Reagovat
Kozoroh
Fed Cup se kdysi (z doby Navrátilové určitě, nevím jistě, jestli i v 90. letech) bodoval. Proč od toho upustili? Aby WTA Fed Cupu "pustila žilou"!
Reagovat
Nola
ty si zvlastny tipek - provokater :D, Caro mi tiez svojim stylom hry velmi nesedela, nemala som ju v laske aj z ineho dovodu, porazala moju oblubenu hracku :D nazor som zmenila po tohorocnom USO, na TM ma presvedcila, ze jej tenis je pozeratelny, Caro nie je priemernou hrackou, priemerne hracky sa pohybuju trochu nizsie na rebricku, nemyslis ? Caro je rovnaky rocnik ako Petra, verim, ze GS titul ziska, aj Kim ziskala prvy GS titul po 4 finalovych porazkach, na dalsi si pockala dlhe 4 roky, .... Caro dokaze v pohode porazat hracky TOP10, verim, ze ten GS titul ziska mozno uz buduci rok, snad sa jej do cesty nepripletie ziadny Rory
k Petre, v roku 2011 jej chybal krocik k zisku postu NO1, velmi som jej ten rok fandila, zial, nejak si to sama prekoucovala... tento rok ma velmi nepresvedcila, snad jedine finalovym zapasom vo Wimbledone, jej bilancia s hrackami TOP10 je zalostna...
Reagovat
Kozoroh
Že nechápeš smysl a účel uvozovek je tvůj problém!

"tento rok ma velmi nepresvedcila, snad jedine finalovym zapasom vo Wimbledone"
Co 3. kolo Wimbledonu, kde sehrála vyrovnaný a napínavý duel s V. Williamsovou, 5-násobnou šampionkou singlu londýnského grandslamu? A co finále v Číně - Wuhan, Peking?? Tyto utkání ti nic neříkají? Nebo si o nich záměrně pomlčela? :-P
Reagovat
Nola
Venus patri do TOP10? samozrejme nejdem znizovat jej kvality, ale uz nie tou TOP hrackou co byvala, v dlhsich zapasoch taha vacsinou za kratsi koniec, vo vrcholnej forme by pravdepodobne sfukla Petru ako sviecku .... presne ako som pisala, Petra si pripisala snad prvy skalp hracky TOP10 vo Wuhane, to je trochu malo na hracku jej kvalit nemyslis?
Reagovat
Kozoroh
Kdybys trochu uvažovala, tak bys blbosti typu "Venus patri do TOP 10?" Venus už dlouho není hráčkou TOP 10 a je za zenitem kariéry (kde byla v letech 2000-2009). Ale proti Petře zahrála výborně a kdo ví, kam by došla, kdyby nebyla nalosovaná k Petře.

Ze zápasů, které jsem vypichoval, jsem se neohlížel na to, jestli Petra porazila hráčku TOP 10 nebo ne. Ostatně ani ty si takové utkání nezmínila - "tento rok ma velmi nepredcila, jedine finalovym zapasom vo Wimbledone" - tehdy byla Bouchardová na 13. místě, jestli se nepletu! Najednou ti vadí, že jsem zmínil Venus, která během Wimbledonu nebyla v TOP 10, přitom si zmínila Bouchardovou, která rovněž nebyla v TOP 10. Holt měříš dvojím metrem...

Že hráčku TOP 10 porazila až ve Wuhanu? Ve Wimbledonu padaly favoritky jak hrušky, Serena jí v Madridu vzdala bez boje, v Pekingu Serena bez boje vzdala Stosurové, kterou Petra porazila v SF. Nebyla to úplně chyba Petry, že letos nemá moc skalpů hráček TOP 10!
Reagovat
Kozoroh
* tak bys blbosti typu "Venus patri do TOP 10?" nenapsala.
Reagovat
smazaný uživatel
tak ta první půlka sezóny byla špatná. Tak trošku si za to mohla, protože se k nim moc nedostávala. Primární problém byla teda spíš konzistence, než nějaká bilance proti top 10.
Ale za tu druhou půlku sezóny zaslouží pochvalu.. Tam si to uhrála a je zaslouženě tam, kde je.
Reagovat
smazaný uživatel
A nebiť noža v chrbte Selesovej, mohla byť tá história trošku iná..
Reagovat
Kozoroh
To máš pravdu. Zůstane navždy předmětem sporů, o kolik GS titulů Selešová bodnutím přišla...
Reagovat
Frick
Měla se na to bodnutí vybodnout...
Reagovat
smazaný uživatel
fakt škoda, ktovie , možno by Monica to dotiahla aj na kompletny Grand Slam
Reagovat
smazaný uživatel
Docela dobré srovnání... Na druhou stranu, Caro má smůlu i na Serenu, což se ostatně potvrdilo i dneska v zápase IPTL (prohra o jediný míček). :D Ale daleko větší škoda byla letošního semifinále TM.
Reagovat
Michaelus
No, ale jestli se chce řadit mezi nejlepší, tak musí porážet ty nejlepší a ne se odvolávat na smůlu.
Reagovat
smazaný uživatel
Záleží, co si představuješ pod pojmem "patřit mezi nejlepší"... Caro sice není na úrovni Sereny, ale zase je lepší než většina ostatních hráček.
Reagovat
Michaelus
Tak to bezpochyby je.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist