Odveta za loňské finále Suárezové vyšla, zahraje si o první titul

3. 5. 2013, 15:21
Aktuality 4
Ve světovém žebříčku jí patří slušné 23. místo, ale na svůj premiérový turnajový triumf Carla Suárezová-Navarrová stále čeká. Už pátý finálový pokus bude mít v portugalském Oeiras, kde dnes v repríze loňského souboje o titul porazila Estonku Kanepiovou. Její poslední soupeřkou bude Ruska Pavljučenkovová.
Carla Suárezová-Navarrová

Španělka Carla Suárezová-Navarrová si přitom na nedostatek příležitostí stěžovat nemůže. Před čtyřmi lety v Marbelle, rok nato tamtéž, loni v Estorilu a letos v Acapulku - celkem už čtyřikrát bojovala o titul, pokaždé se ale před svou soupeřkou musela sklonit.

Před rokem ji ve finále právě v Portugalsku zdolala ve třech setech Kaia Kanepiová, na niž Španělka tentokrát narazila v semifinále - a odveta se jí vyvedla náramně. Kanepiové sice vyšel úvod zápasu, ve kterém se dostala do vedení 2-0, ale od té chvíle dění na kurtu ovládla trpělivě hrající Suárezová-Navarrová. Turnajová čtyřka otočila na 4-2, a i když její soupeřka srovnala, další brejk na 5-4 už španělská tenistka potvrdila.

Kaia Kanepiová sice v Oeiras naznačila, že se jí vrací forma, ale dnes už síly na zvrat nenašla. Ve druhé sadě rychle ztratila podání, od stavu 1-2 už neuhrála ani game a s turnajem se tak rozloučila porážkou 4-6 1-6.

Pavljučenkovová dostala 'kanára', ale postoupila
Také své finálové soupeřce bude mít Španělka co vracet. O titul si totiž zahraje s Anastasií Pavljučenkovovou, s níž prohrála všechny čtyři dosavadní souboje.

Rusku, která už včera byla na pokraji vyřazení v duelu s krajankou Vesninovou, dnes čekalo utkání s nepříjemně hrající Rominou Oprandiovou, a švýcarská přemožitelka Světlany Kuzněcovové i další papírovou favoritku desítky minut přehrávala. V úvodním setu Pavljučenkovová neuhrála ani jednu hru a už podruhé během krátké doby dostala potupného 'kanára'.

Na rozdíl od zápasu ve Stuttgartu, kde jí ho nadělila Angelique Kerberová, se ale Ruska tentokrát dokázala sebrat a zápas otočila. Zlomovými okamžiky zápasu byly šestý game další sady, v němž se Pavljučenkovová konečně dočkala brejku, a poté závěr setu. V něm si Oprandiová vypracovala čtyři brejkboly, její soupeřka ale všechny odvrátila a sama proměnila svůj čtvrtý setbol.

Rozhodující set už byl jasnou záležitostí pro třetí hráčku v turnajovém pavouku, které dokonce mohla Oprandiové oplatit 'kanára'. Švýcarka nakonec za stavu 0-5 čestný game uhrála, vzápětí ale znovu přišla o servis a z turnaje vypadla.

Výsledky - Oeiras - ženy (antuka, dotace 235.000 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Pavljučenkovová (3-Rus.) - Oprandiová (Švýc.) 0:6, 6:3, 6:1, Suárezová-Navarrová (4-Šp.) - Kanepiová (Est.) 6:4, 6:1.


VýsledkyVýsledky

Komentáře

4
Přidat komentář
dadaft
vzhledem k Madridu mě začínáš dost děsit Carlo.
Reagovat
VlS
bohužel naše Kája se nějak po prvním zasekla.
Reagovat
smazaný uživatel
videla jsem jenom zacatek, ktery me celkem navnadil, zdalo se mi, ze Kaia bude podle nasi umluvy drzet servis, hrat presne, tvrde, zadnou pinkacku a ze si dlouhymi balony postrezi i Karlicky BH. Tak alespon bude mit Vlcek radost.. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
následuje Lucku H. a poroučí se hned v úvodním kole kvaldy. Myslel jsem, že alespoň Melanii dá...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist