Olympijské finále v Tokiu se bude hrát na dva vítězné sety

3. 4. 2019, 18:57
Aktuality 8
Finále olympijského turnaje ve dvouhře se bude příští rok v Tokiu hrát jen na dva vítězné sety. Formát mužského duelu o zlato, který se dosud hrál na tři vítězné sady, se rozhodla změnit Mezinárodní tenisová federace (ITF), aby ho sjednotila s dalšími olympijskými finále ve dvouhrách.

Zástupci ITF dnes také oznámili, že finálové zápasy mužů a žen ve čtyřhře bude na olympiádě v Tokiu rozhodovat za stavu 1:1 na sety supertie-break, hraný do 10 bodů. Stejný model bude uplatněn i ve smíšené čtyřhře.

"Tyto úpravy omezí obavy z přetížení hráčů, kteří se dostanou daleko ve všech třech soutěžích - dvouhrách, čtyřhrách i mixu," uvedla ITF v prohlášení.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

8
Přidat komentář
Kozoroh
Nejsem z toho nadšen. Finále na tři vítězné sety zvyšovalo prestiž zisku olympijského titulu. Dle mě mělo finále olympiády zůstat ve formátu tří vítězných setů a stejný formát by mělo mít i finále TM.

Všimněte si, co všechno se změnilo za 3/4 roku od semifinále loňského Wimbledonu Anderson-Isner: ve Wimbledonu TB v 5. setu za stavu 12:12, na AO TB 6:6 a nyní redukce formátu finále olympijského tenisového turnaje.
Reagovat
Dobry-den
Tenis nepatří na OH.
Reagovat
aligo
spíš bych tam vyděl fed a davis cup
Reagovat
smazaný uživatel
to je napad!,raz za styri roky urobit dvojtyzdnovy turnaj krajin,kde by aj o nieco slo
Reagovat
ipko
už robia všetko preto, aby starý pán vyhral :)
Reagovat
smazaný uživatel
OH,ktore som niekedy "zral",ma zaujimaju cim dalej tym menej,naposledy v RIU som si vlastne s chutou pozrel len atletiku a plazovy volejbal,o tenise som vedel akurat ze to vyhral Murray,zensku vitazku som sa dozvedel az pri nejakom kvize a bol som velmi prekvapeny,o stvorhrach nemam ponatie doteraz,radsej mohli miestenky rozdat dzudistom,pre tych ma asi olympiada zmysel
Reagovat
FulnekUltras
komerční globalismus naštěstí nakonec zničí i sám sebe
Reagovat
Patik
Finále olympíjskych hier na tri víťazné malo vačší šmrnc.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist