Olympijský turnaj komplikoval déšť, Štěpánek bude dohrávat v pondělí

29. 7. 2012, 22:33
Aktuality 11
Olympijský turnaj na trávě ve Wimbledonu narušilo během druhého hracího dne počasí. V Londýně pršelo a v areálu All England Clubu se hrálo podle plánu jen na centrálním dvorci pod zataženou střechou. Radek Štěpánek rozehrál svůj úvodní duel s Rusem Nikolajem Davyděnkem, ale za stavu 4-6 a 1-0 v druhém setu byl zápas podruhé přerušen. Dohrávat se bude v pondělí.
Radek Štěpánek

Silná bouřka se strhla jen chvilku před začátkem tenisového programu a pak vytrvale pršelo. Radek Štěpánek s Nikolajem Davyděnkem nastoupili k zápasu s téměř tříhodinovým zpožděním. Duel sledovalo hodně českých fanoušků, mezi kterými se objevili například kouč Petry Kvitové David Kotyza nebo Petra Cetkovská. V hledišti chvíli seděl i zakladatel společnosti Microsoft Bill Gates.

Štěpánek v třetí hře úvodní sady ztratil podání a následně nevyužil tři brejkboly. Nebe se ale postupně zatáhlo a za stavu 3-4 v prvním setu byl zápas přerušen. Hráči ještě chvilku seděli u kurtu, ale po pár minutách zazněl pokyn trávu kvůli sílícímu dešti zakrýt. "Jaké překvapení," komentoval to Štěpánek a spěchal pod střechu.

Na dvorec se hráči znovu vrátili až po dalších třech a půl hodinách, ale stihli odehrát jen pár gamů. Štěpánek nevyužil další brejkbol a první sadu prohrál 4-6. Za stavu 1-0 v druhém setu rozhodčí opět zápas přerušil, tenisty zřejmě limitoval kluzký travnatý povrch.

Krátce nato pořadatelé zbylý dnešní program zrušili, odehrát se stihlo jen jedenáct dvouher a jedna čtyřhra.

Na své zápasy prvního kola dvouhry dnes marně čekaly Petra Cetkovská a Lucie Šafářová. Nedošlo ani na plánované čtyřhry, ve kterých se měly představit páry Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká a Štěpánek s Tomášem Berdychem.

Tenisový turnaj začal ve Wimbledonu v sobotu pro české fanoušky nepříjemným překvapením. Berdych hned v 1. kole prohrál s Belgičanem Stevem Darcisem. Další česká medailová naděje Petra Kvitová postoupila, ale trápila se tři sety.

V mužské části turnaje dnes stihli odehrát své úvodní zápasy všichni favorité, ale ne všichni postoupili hladkým způsobem. Problémy měl Novak Djokovič, který v první sadě souboje s Italem Fabiem Fogninim neproměnil tři setboly a tie-break za stavu 7-7 rozkouskovala pauza zaviněná deštěm. Po návratu srbský tenista úvodní dějství nezachránil, nakonec však zvítězil 6-7 6-2 6-2.

Otáčet utkání musel také pátý nasazený Francouz Jo-Wilfried Tsonga, který zdolal Brazilce Thomaze Bellucciho. Ve dvou setech vyhráli domácí Brit Andy Murray a Španěl David Ferrer.

- OLYMPIJSKÉ HRY LONDÝN 2012 -
(Velká Británie / Wimbledon, tráva)
nedělní výsledky (29. 07. 2012)

Dvouhra - 1. kolo:
Djokovič (2-Srb.) - Fognini (It.) 6-7(7) 6-2 6-2
Murray (3-Brit.) - Wawrinka (Švýc.) 6-3 6-3
Ferrer (4-Šp.) - Pospisil (Kan.) 6-4 6-4
Tsonga (5-Fr.) - Bellucci (Braz.) 6-7(5) 6-4 6-4
Nišikori (15-Jap.) - Tomic (Austr.) 7-6(4) 7-6(4)
Nieminen (Fin.) - Devvarman (Indie) 6-3 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

11
Přidat komentář
steve79
No nechápu proč včera nedávala česká televizi zápas Radka a dávali tam basketbal.
Reagovat
smazaný uživatel
Protože kurt, na kterém hrál, neměl kamerové pokrytí.
Reagovat
smazaný uživatel
Víte, prosím, někdo, kolik kurtů je pokryto kamerami? Vím, že to Svačina říkal, ale zapomněl jsem to a nějak nejsem schopnej to najít. Díky
Reagovat
tommr
vysílá se z kurtů: CC, 1, 2, 12, 14, 16, 17, 18
nevysílá se z kurtů: 7, 11, 15, 19
Reagovat
smazaný uživatel
Díky :)
Reagovat
hatatytla
tenis na olympiádě zatím hrozný, znetvořenej areál Wimbledonu, diváci nikde, atmosféra žádná. Informovanost ta je snad nejhorší, video z jednoho kurtu jinak zpomalený livescory. A co předvádějí Češi to nebudu raději komentovat, když Radek na trávě neporazí Davydenka, tak už asi nikoho.
Reagovat
smazaný uživatel
přesně tak
Reagovat
smazaný uživatel
se vším až a poslední větu souhlas
Reagovat
smazaný uživatel
Koníku, to "video z jednoho kurtu" je poněkud úsměvné.
V sobotu bylo možné sledovat v televizi 5 kurtů, dnes byl výběr jen ze dvou.
Zítra budou přenosy na BBC Olympics 4, 5, 21. Tedy ze tří kurtů současně. Nekódovaně v HD (DVB-S2) na satelitu, pro majitele starých přijímačů jen s DVB-S jde totéž na jiných frekvencích v SD.
Reagovat
hatatytla
no tak ze dvou, to je stejně hodně málo. Prostě jsem zvyklej z GS nebo masters na třeba 8 přenosů současně. Když to sleduju na live streamech na netu, tak tam stěží chytím centr a když je karneval tak tam je kurt č.1. Prostě je to relativně malej turnaj na to jaký má obsazení, takže člověk příjde o moc zajímavejch zápasů, který jsou prakticky od prvních kol
Reagovat
smazaný uživatel
Musíš si prostě uvědomit, že tenis je pouze jedním sportem z mnoha v rámci celých OH. A je to bráno spíše jako běžný turnaj. Kamerově není pokryto zdaleka tolik kurtů jako na Wimbledonu. Na jiném turnaji je mnohdy kamera na centru a jedničce a to je vše. Takže se sice hraje v areálu Wimbledonu, ale tím to končí. Nelze od toho očekávat to, co při GS.
Už to, že BBC poskytuje úplně zdarma 24 volně dostupných olympijských kanálů, je od nich obrovsky skvělým počinem! Kdo má šanci to chytat, tak si opravdu přijde na své a může být nezávislý.:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist