Ondráškovou nezastavila ani Vinciová, Češka je ve čtvrtfinále

8. 7. 2010, 19:41
Aktuality 1
Zuzana Ondrášková postoupila při svém prvním letošním startu na okruhu WTA už do čtvrtfinále. Česká tenistka porazila ve druhém kole turnaje v Budapešti šestou nasazenou Robertu Vinciovou hladce 6-4 a 6-0.
Zuzana Ondrášková

Třicetiletá Zuzana Ondrášková v této sezoně zatím marně bojovala v kvalifikacích a dočkala se až nyní na antuce v maďarské metropoli. V prvním kole 154. hráčka světového žebříčku porazila Rumunku Soranu Cirsteaovou a dnes se nezalekla ani jména šesté nasazené hráčky Roberty Vinciové.

S Italkou se Ondrášková utkala v kariéře už pětkrát a měla s ní pozitivní bilanci 3-2, poslední dva zápasy v roce 2005 ale vyhrála Vinciová. Dnes jí ale česká tenistka hned v úvodním setu sebrala dvakrát podání a vykročila tak k postupu do třetího čtvrtfinále v kariéře. Ve druhé sadě už Ondrášková na kurtu dominovala, při svém servisu nechala soupeřku uhrát pouhé dva míče a za necelou hodinu zvítězila jasně 6-4 6-0.

Další soupeřkou Ondráškové bude znovu nasazená hráčka, turnajová čtyřka Anabel Medinaová Garriguesová ze Španělska. Ta si dnes poradila s domácí Gretou Arnovou, kterou za více než hodinu a půl porazila 7-5 6-3.

Svůj zápas dnes v maďarské metropoli dohrály druhá nasazená Alexandra Dulgheruová a Ruska Anna Čakvetadzeová. Jejich souboj včera přerušila tma za stavu 7-6 1-6 a vynucená pauza více prospěla favorizované Dulgheruové. Ta dnes bývalé světové pětce sebrala dvakrát podání a rozhodující sadu vyhrála 6-2.

"Neměla jsem dost energie, nemohla jsem chytit dech, nemohla jsem už běhat. Měla jsem štěstí, že zápas přerušili," přiznala po utkání Dulgheruová.

Výsledek - Budapešť (antuka, dotace 220.000 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Ondrášková (ČR) - Vinciová (6-It.) 6:4, 6:0, Dulgheruová (2-Rum.) - Čakvetadzeová (Rus.) 7:6(7:5), 1:6, 6:2, Cornetová (Fr.) - Bacsinszká (3-Švýc.) 6:0, 6:4, Medinaová Garriguesová (4-Šp.) - Arnová (Maď.) 7:5, 6:3, Szavayová (7-Maď.) - Meusburgerová 7:5, 6:3.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist