Opelka v Torontu zdolal Tsitsipase, bude americkou jedničkou a zahraje si poprvé ve finále Masters

15. 8. 2021, 07:48
Aktuality 30
ATP TORONTO - 23letý Reilly Opelka v Torontu udolal světovou trojku Stefanose Tsitsipase, připsal si první skalp hráče Top 5 a poprvé postoupil do finále turnaje Masters 1000. V pondělí se stane novou americkou jedničkou, ještě předtím si ale zahraje o třetí a dosud nejcennější titul proti Daniilu Medveděvovi. Favorizovaný Rus v semifinále smetl Johna Isnera.
Reilly Opelka (© AFP)

Reilly Opelka v Torontu vyřadil Krygiose, Dimitrova, Harrise, Bautistu a dokonce i Řeka Stefanose Tsitsipase. Světovou trojku udolal i díky sedmnácti esům 6-7 7-6 6-4 a připsal si svůj vůbec první skalp hráče Top 5.

Do finále se 23letý Američan dostal potřetí v kariéře. Obě předchozí na na podnicích ATP 250 v New Yorku 2019 a Delray Beach 2020 přetavil v triumfy. 

V prvním finále na velké akci ATP Masters 1000 si 213 centimetrů vysoký Opelka vyzve nejvýše nasazeného Daniila Medveděva. S o rok a půl starším Rusem se utkal čtyřikrát a jednou ho dokázal porazit. Pouze na antuce s ním neuhrál alespoň jeden set.

"Shodou okolností jsem tady viděl všechny jeho zápasy. Celý týden tady hraje skvěle a jak to proti Stefanosovi otočil, bylo neuvěřitelné. Postup si vydřel," řekl Medveděv, který v semifinále smetl 6-2 6-2 devět zápasů neporaženého Johna Isnera. Na esa ho přestřílel 11-4 a čtyřikrát mu dokázal sebrat servis.

"Dneska jsem hrál skvěle. Myslím, že jsem neudělal jedinou nevynucenou chybu," pochvaloval si Medveděv, který bude ve finále usilovat o třetí letošní titul. Celkem jich má pětadvacetiletý Rus na kontě jedenáct. Ve finále podniku Masters je popáté, třikrát dokázal triumfovat.

• ATP MASTERS 1000 TORONTO •
Kanada, tv. povrch, 3.487.915 dolarů
sobotní výsledky (14. 08. 2021)
• Dvouhra - semifinále •
Medveděv (1-Rus.) - Isner (USA) 6-2 6-2
Opelka (USA) - Tsitsipas (3-Řec.) 6-7(2) 7-6(4) 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

30
Přidat komentář
Denis92
Roger prave oznamil, ze koleno je na tom dost zle a musi absolvovat dalsiu operaciu. To uz je zrejme definitivny koniec smile
Reagovat
Nola
d Artagnan vcera odpalil lopticku do hladiska, mlatil raketou, dlhe prestavky na WC po kazdom sete...

pochopitne, ze bol frustrovany, ale kedze nie Novak, tak sa to prehliada smile
Reagovat
Patik
ani sa mu nečudujem veď od základnej čiary mal viac ako 50 vyhratých bodov a Opelka len 25..je to frustrujúce hrať proti servismanovi keď si v každom aspekte okrem servisu lepším hráčom.
Reagovat
Nola
v kazdom aspekte? tak urciteeee.... Opelka na sieti bol urcite lepsi, dokonca aj ten BH ma lepsi ako d Artagnan, ten BH mu prehral zapas, neciste udery....
Reagovat
Patik
na sieti..môže byť veď to je ich doména servis volej..backhand mu môže lepšie padať v zápase alebo Tsitsipasovi nepadať ale vo všeobecnosti technické prevedenie a útok z backhandu ale aj obranu nebude mať nikdy takú ako má grék s jednoručákom.
Reagovat
Nola
d Artagnan ma buducnosti pred sebou, ma nakrocene na NO1, BH ma nestabilny, nejde ani zrovnat s tym Fedexovym, Wawrinkovym.....
Reagovat
Patik
ani ich jednoručák nieje nejaká istota..
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Prepáč Nolka, ale match som nepozeralsmilesmile Každopádně je to od Filosofa zavrženíhodnésmile
Reagovat
spaniel
Neporovnatelne?
Neni mezi ATG, neni vzorem.
Vztekal se po BP, kdezto cholerik za stavu 2:1 15:15 chyti rapl. Po nikom nestrilel micky, nerval na podavace a ani nechtel, aby mu poblikum vyhulilo.
Reagovat
Nola
jj, prisiel si si vyliat srdce....

este som zabudla na koucing jeho otca, nielen v tomto zapase....
Reagovat
Pe3k
Přišel si vylít srdce za tebou Nolka smile
Reagovat
Nola
ja spanielov mozem, su dobre vyzerajuci vo vacsine pripadov, m.i. aj Spanielsko ako dovolenkovu destinaciu mam rada
Reagovat
Pe3k
No já byl ve Španělsku nejčastěji ze zahraničních destinací, ale z5 k tobě a Spanielovi smile
Reagovat
Nola
vsak som sa vyjadrila, citaj s porozumenim smile
Reagovat
Pe3k
Já vím, jen jsem čekal, že to trošku rozvedeš smile
Reagovat
Pe3k
smile
Reagovat
Marduch
Přehlídá, bo na vážného GOAT kandidáta jsou holt o 3 levely vyšší naroky ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Kolko rozhodcov trafil do krku?
Reagovat
spaniel
Tsitsipas doplatil na svou slabinu, ktera se projevuje vzdy, kdyz narazí na hrace co se neboji chodit na sit. Ten clovek nedokaze zahrat jediny prohoz.
Reagovat
Pe3k
Nic proti Opelkovi, servismanů je ve špičce málo, tituly vyhrávají jiné typy hráčů, takže jen houšť, ale Tsitsipas to je typ na různorodé přezdívky. Od RG je to Tregédpas. Medvěd má otevřenou cestu za ziskem US open series (2x masters a 1 gs).
Reagovat
Nola
videl si ten zapas? Opelka mal uz v uvodnom sete BB, je to servisman, ale vcera mal velmi slusnu aj medzihru, d Artagnan nie je prvy spickovy hrac, ktory prehral so servismanom....
Reagovat
Tomas_Smid_fan
O to víc mě štve ten Lloydův MBsmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Říkal jsem si, že se snad konečně odráží ode dna a ono ne. Přijde na bobříka odvahy a on si ho splete s bobříkem mlčenísmile Prostě Filosoff palmface.
Kdo ho vlastně trénuje? Není čas trochu zčeřit vody a vypustit Krakena? Přijde mi takový zabržděn?, možná potřebuje nový impuls. Nebo ženskou
Reagovat
EllNino
Ženskou má
Reagovat
Tomas_Smid_fan
To ale neznamená, že je v pohoděsmile
Reagovat
Pe3k
hmm tak chlapa asi smile
Reagovat
vojta91
Přál jsem si finále obrů Isner x Opelka. Tak apsoň 50%

Opelka je úžasný hráč rozhodne budoucí člen TOP10
Narozdíl od dalších esařů má kvalitní mezihru a pohyb.smilesmile
Reagovat
sojka1
aha, takze Izzy vlastne nema kvalitni mezihru, ze ja na to vzdycky zapomenu... :-) a napr. Raonice kouzlit ve ctyrhre jsi nekdy videl? Jinak samozrejme nic proti Opelkovi, ale toho neznam zase ja... :-)) a hlavne velke stesti, ze jsem ted nevidela 1111 - jak ho Medvedev prestrilel na esa a drtil na returnu a urcite kvalitne znechucoval i v te mezihre... :-))
Reagovat
Tomas_Smid_fan
S I11ym to je smutnésmile Doufal jsem, že by mohl Medvěda skolitsmile Asi nezvládá binární soustavu...
Reagovat
Pe3k
Co je to za chuja? Hey chuju co si za?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist