Organizátoři Wimbledonu chtějí příští ročník uspořádat klidně i bez diváků

16. 10. 2020, 13:11
Aktuality 7
Organizátoři tenisového Wimbledonu počítají pro příští rok s třemi scénáři. Slavný turnaj na trávě v Londýně hodlají na rozdíl od letoška stoprocentně uspořádat - s plnými tribunami, omezeným počtem návštěvníků, nebo úplně bez diváků.

Wimbledon byl letos jako jediný ze čtyř grandslamů kvůli pandemii koronaviru bez náhrady zrušen, což si jeho organizátoři mohli dovolit díky uzavřené pojistce. Turnaj v All England Clubu se nehrál poprvé od druhé světové války. Příští ročník je naplánován na 28. června až 11. července.

Letos se z grandslamů stihlo v tradičních kulisách odehrát jen Australian Open v lednu před vypuknutím pandemie. US Open se konalo v tradičním termínu bez diváků, Roland Garros bylo přeloženo z jara na podzim s omezenou návštěvností 1000 fanoušků na den.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

7
Přidat komentář
lvicek
Asi jim to na pristi rok na pandemii uz nepojisti ;).
Reagovat
freeteepek
Ne, jenom na hurikán a povodeňsmile
Reagovat
tommr
letos se díky relativně hladkému průběhu USO a FO jasně ukázalo, že GS se dají bezpečně uspořádat i v době probíhající pandemie. Doufám proto, že příští rok se podaří odehrát všechny GS. Totéž by mělo platit i pro všechny velký turnaje kategorie Premier a výš. Nikdo už nebude mít k dispozici žádnou výmluvu, že to nejde uspořádat kvůli zdravotnímu riziku ...
Reagovat
smazaný uživatel
Wimbledon to schytal v tom, že byl první na řadě po pandemii.

Navíc mají pohodovou pojistku, takže nebylo co řešit.

Kdyby se Wimblas hrál později, tak se normálně uskuteční.
Reagovat
peRFect
Jde o to,kdo ty turnaje zaplatí.Podnik kam nikdo nepřijde moc sponzorů nepřiláká a zejména ty menší turnaje s tím budou bojovat dost.
Reagovat
RFanousek
Nezapomínej že ve Wimbledonu se kvůli trávě zdaleka nedá hrát kdykoliv
Reagovat
smazaný uživatel
Jo to je taky pravda.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist