Ósakaová dostala za bojkot tiskovky pokutu a varování vyloučením z grandslamů

30. 5. 2021, 18:54
Aktuality 154
Japonská tenisová hvězda Naomi Ósakaová dostala na Roland Garros za neúčast na tiskové konferenci po utkání prvního kola pokutu 15.000 dolarů (přes 381.000 korun). Grandslamoví organizátoři pohrozili světové dvojce vyloučením nejen z French Open, ale i z dalších turnajů velké čtyřky, pokud bude pokračovat v ohlášeném bojkotu médií.
Profily hráčů
Naomi Ósakaová (© AFP)

Ósakaová před pár dny vzbudila rozruch zprávou na twitteru, že v Paříži nebude mluvit s novináři, protože tiskové konference podle ní mohou mít negativní dopad na psychické zdraví sportovců. Do Roland Garros dnes vstoupila výhrou nad Rumunkou Patricií Marií Tigovou 6:4, 7:6 a po zápase na povinnou tiskovou konferenci skutečně nepřišla.

Za neúčast na setkání s médii po zápase mohou tenisté dostat pokutu až 20.000 dolarů. Postoj čtyřnásobné grandslamové šampionky nenašel u jejích kolegů a kolegyň příliš velkou podporu. Někteří sice vyjádřili pochopení pro její důvody, ale komunikace s médií podle nich k profesionálnímu sportu patří.

Stejně to vidí legendární švédský tenista Mats Wilander, podle kterého by Ósakaová neměla hrát, pokud není schopna chodit na tiskové konference. "Proč by měla mít jiné zacházení než ostatní hráči? To by k nim nebylo fér," řekl dnes agentuře Reuters Wilander, který pracuje jako tenisový expert pro televizní stanici Eurosport.

"Musí tam chodit. Má sponzory, je to nejlépe placená sportovkyně na světě. Chceme vidět velké šampiony vyhrávat, slavit, ale chceme od nich také inspiraci, když čelí nesnázím," uvedl Wilander, podle kterého mohou psychické potíže souviset s pandemií koronaviru. Ósakaovou vyzval, aby si to rozmyslela. "Jinak nehraj, když nemůžeš vykonávat svoji práci," vzkázal třiadvacetileté tenistce.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

154
Přidat komentář
Kozoroh
Drtivá většina z nás tiskovky nesleduje, ale bez nich by bylo tenisové zpravodajství velice ochuzené o bezprostřední vyjádření a komentáře tenistů po jejich zápasech, na aktuální homepage TP jsou hned tři články (Kvitová, Siniaková, Vondroušová), jejichž obsah je převzat z tiskových konferencí. K mnoha citátům známých tenistů došlo na tiskovkách, ne na kurtech nebo na soc. sítích. Výroky tenistů, zprostředkované novináři, pomáhají zvyšovat zájem o profesionální tenis, proto k němu patří. Nejen bez fanoušků, ale ani bez médií by špičkoví tenisté nebyli celebritami.
Reagovat
turista
No jo ale ta čočka co jí všude dávají to je snad až moc. Snad Osaka pochopí, že stačí říct několik vágních floskulí a mentálně to vypustit ty otravné tiskovky a bude mít klid.
Reagovat
sojka1
myslim, ze je vsechno uplne v poradku, lide chteji pribehy... a maji ho... :-)
Reagovat
Mony
smile
Reagovat
Pavol
Teda Ja by som skončil aj z RG by som sa odhlásil.
Nech majú organizátori radosť.

Ale nikdy nezabudnem ako zrušila Serenku to bolo úžasné.
Reagovat
Pavol
A ešte by mala dať varovanie organizátorom čo je horšia ako oni.
Reagovat
broodling
souhlas to jak sní zametla bylo požehnání který tenisu chybělo dlouhé roky. Bohužel se ukazuje tak jako v u mnoha jiných známých sportovců že stejně jako velký úspěch roste v každém i "temná stránka" a je jen otázkou času kdy a jak se projeví. Každý někdy uletí a doufám že osaka si to uvědomí dřív nežli později. Je mladá ještě musí ztratit pořádnou haldu iluzí a pak se srovná.
Reagovat
turista
Stačí aby pochopila, že stačí pár vágních odpovědí aby se vlk nažral a koza zůstala celá.
Reagovat
tommr
no na to je ted už pozdě. To by jí už neprošlo ...
Reagovat
Mony
a tipovačku.

1. Naomi organizátoři polichotí, slíbí, že pomohou a novináři budou hodní. Začne na tiskovky chodit.

2. Nepřijde na 2.tiskovku-20000 pokuta, nepřijde ani na 3. a přijde vyhazov z turnaje

3.trucovat bude dál, ale bude odhalen autismus a dostane výjimku.

4.dohodnou, že bude mít své vlastní tiskovky

5. Přizná, že si chtěla udělat trochu srandy a v pohodě začne na další tiskovky chodit

6.Navrhne Wilanderovi, že když půjde místo ní na tiskovku, tak místo něj odkomentuje Game, Shett, Mats

7. Práskne s tenisem a nahradí ve vedení BLM stíhanou spoluzakladatelku
Reagovat
tommr
8. Osaka to dá k nějakýmu americkýmu soudu a vysoudí si na GS miliardový odškodnění pro způsobenou duševní újmu ...
Reagovat
smazaný uživatel
Markéta si nevede špatně
Reagovat
smazaný uživatel
dokonáno jestsmilesmile
Reagovat
blixa
smilesmilesmile
Reagovat
Newcombe
to by se po finále hned sebrala a beze slov si vzala talířek a rychle odešla? Tak na to se těším! Držím jí palce, aspoň bude nějaká sranda. smile
Reagovat
smazaný uživatel
smile přesně, změna je životsmilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
Osobně si myslím, že kdyby rozhodnutí nechali na hráčích. Nic zásadního by se nedělo. Přeci jen je to slušnost, úcta. Ale někdy - možná někomu se prostě nechce, ty věčné analýzy. Někdo zase opačně rád se svěří. No nějak to dopadne.
Reagovat
blixa
To jsou diskuze smile. Tak tady, zemích Císaře Františka Josefa vždycky platilo, že na poddaný muší bejt přísnost smile. A že nikdo nemá vyčnívat a když jo, je třeba ho srovnat. Takže na ty vyčnívající jsme jak psi. Teda horší, psi jsou fajn. Ona je to třeba jen přes všechny úspěchy a prachy nešťastná holka. Světu moc nerozumí a svět nerozumí jí. Já bych to viděl tak že by hráč mohl dostat na vybranou. Buď budeš všechno plnit a budeš hrát za plnou taxu, nebo nebudeš a budeš hrát za půl nebo za nulu, to ať si soudruzi s ITF a WTA vymyslí. Bylo by to jasné a fér.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
Mony
Ten blok je nutno vyléčit a stačí málo, stejně jako tvrdohlavemu jesitnemu chlapovi třeba obdiv či komliment, jak je dobry... Po dobrém to možná půjde i s Osaka.
Reagovat
smazaný uživatel
Ó božský smile
Reagovat
Mony
No.. , musel jsem si o to říci, ale konečně!
Reagovat
blixa
No počkej, ale on jen naznačil a nedořekl ... smile Bible je nevyzpytatelná, nezapomeň, že blahoslavení chudí duchem ... smilesmile
Reagovat
Mony
Bible sama blahoslaví Jednoho, a ten chudý duchem není
Reagovat
blixa
Noooo, tak to bychom byli asi vepři smile, ale nechme to být, teologické disputace sem nepatří smile
Reagovat
budul
Tady musí být okamžitá a tvrdá reakce pořadatelů..za chvíli začne třeba vyhazovat diváky, kteří ji nebudou fandit a tím stresovat nebo si začne vybírat empírové rozhodčí nebo jiné blbosti..jsou dané pravidla a že někteří novináři jsou kreténi?..taky musim dělat v práci s lidma kteří jsou kreténi, tak to zkousnu anebo si najdu jinou ale nebudu si vymýšlet speciální úlevy nebo výhody
Reagovat
smazaný uživatel
Jen shrnutí. Tennis jako priorita. A to si myslím že chce zdůraznit. A novináři tvrdí že je to obráceně. Myslím že by stačila možnost svobodné volby. Ale lepší je jí zlomit. Každý zvolí to k čemu má blíž. Tak si to užijte. Smlouva se nechá přepracovat a Osaka zlomit(?). Sportu zdar!!!!smile
Reagovat
blixa
Já bych se vůbec nedivil, kdyby v případě Naomi tam byla nějaká forma autizmu (Aspergerův syndrom ?).
Reagovat
Mony
i když nebude, tak se to tam může napsat
Reagovat
smazaný uživatel
to můžesmile
Reagovat
blixa
Autisté to o sobě neradi uvádí, Elon Musk se k tomu přiznal až skoro v 50. Nediv se mladý holce, že se tím zrovna nechlubí (pokud to tak je).
Reagovat
budul
Však má svobodnou volbu, buď bude chodit na tiskovky jako všichni nebo nebude hrát GSsmile
Reagovat
George_Renel
To by za chvíli chtěl extra smlouvu každý. Jeden na tiskovky, další na černé, třetí na bílé, na Asiaty, na antuku, na hard, na bekhendy a můžo pokračovat.
Volba je jen jedna. podřídit se pravidlům a hrát nebo se jim postavit a nehrát.
Reagovat
budul
Přesně a to nemluvím, že má těch výmyslů na svém kontě vícerosmile
Reagovat
smazaný uživatel
prostě osobnost a to dneska frčí
Reagovat
George_Renel
Osobnosti zvládají tiskovky levou zadní.
Takže ona je spíš troska než osobnost.
Reagovat
sojka1
boze... :-)) jinak TROSKY znam jen dve, jeden hrad a jednu na Hrade... ;-)
Reagovat
Mony
smilesmilesmile
Reagovat
George_Renel
Vždyť to o sobě říká sama. Psychická troska.
Reagovat
sojka1
jiste jen tvoje pejorativni interpretace... ona to, tusim, oznacila za jinakost, ktera lidem vadi... pokud je zavaznejsiho psychickeho razu, dovedu si predstavit, ze s tim ani nechce na svetlo... z lidskych, pozdne holcicich, sportovne taktickych ... a konec koncu i z ciste marketingovych duvodu....
Reagovat
George_Renel
No, pejorativních.... jak pro koho, nemám rád to okecávání.
A jinak to mu opravdu těžko porozumět.
Já když jsem byl ve své profesi na vrcholu, tak mi tedy sebevědomí nescházelo a mohlo se dít cokoli. Rovněž v mezinárodním měřítku.
Reagovat
sojka1
jsou dve moznosti, bud je to sprejc-hec nebo oblast patopsychologie, druhe bych nezlehcovala.... a zajimave je vlastne oboji, ale co je uplne zasadni - nelze mit jednotny pristup, fakt ne!
Reagovat
George_Renel
K pravidlům a regulím ovšem ano.smile
Vzhledem k tomu jak naskočila na vlnu antirasismu si stejně myslím, že je v tom nejvíc aktivismus.
Reagovat
sojka1
ale samozrejme, ze pokud mas "papir", muzes se z pravidel a reguli vyvazat a treba na nej i dojde. Nebo ale dokonce nejde ani o zadny aktivismus a jen si s raperem rekli, ze vsem zvednou mandle, coz se i povedlo... :-)) ty nemas rad okecavacky (takze se i slepemu podivis, ze nevidi, kdyz ty ano... vychazim z argumentu, ze tys zadne problemy se sebevedomim nikdy nemel) a ja zase nesnasim rychle soudy. I kdyyyz, nekdy se clovek fakt podiva a hned vidi... :-))
Reagovat
annah
:-))))))))smile
Reagovat
turista
No tak za nulu nikdo ani nehrábne. To jaksi není v dnešní době už zvykem. Není otrokářský nebo feudální řád.
Reagovat
Stan_Borowitz
Tys nosil rok náhubek? A proč? Někoho jsi pokousal, nebo co?

Já nosil akorát chirurgickou roušku a potom respirátor třídy FFP2. Ne proto, že bych snad byl otrok (v nadnárodním korporátu nepracuji), ale abych ostatní kolem sebe ochránil před nakažlivou respirační chorobou.

Tomu se říká zodpovědnost a ohleduplnost. Možná jsi tahle slova už někde zaslechl, nejspíš u prarodičů, ale chápu, že teď jsou víc v kurzu "lidská práva". Pozor, nezaměňovat s lidskými právy...
Reagovat
Grape
smile Naprostý souhlas, i s těmi "lidskými právy". Dneska je v módě ohánět se právy až do zblbnutí, ale že jsou s právy spojeny také povinnosti nebo alespoň určitá zodpovědnost, to už mnoho lidí nechce vidět...
Reagovat
smazaný uživatel
zodpovědnost a ohleduplnost? Ale befel je lepší.smile
Reagovat
JanITCZ
Domnivam se ze v praktickem zivote se ztotoznujes(identifikujes) s formou a obsahem tzv. straw man-straw man fallacy,na pravni fikci se lidska prava urcite nevztahuji!smile
Reagovat
Stan_Borowitz
Fascinuje mne, jak Američani dokážou vzít něco, co je dávno objeveno a popsáno, dát tomu nějaký fancy název a vydávat to za vlastní objev. Tak strawman, no to by Arthura jistě pobavilo...

Nicméně, kunstgriff hezký, oceňuji. Číslo se mi dohledávat nechce, když tak to udělejte sám(sama). Ale mýlíte se už v premise, což sice - jak známo již z antiky - pravdivost závěru nevylučuje, ale je to už jen takové střílení naslepo...
Reagovat
tenista08
smilesmilesmile
Měl by sis změnit nick.
Stan Borowitz alias Belmondo byl rebel, ty jsi jen ovce. Potřebuješ mainstream, abys věděl, co si máš myslet. Což ostatně dokládá fakt, že z hlediska pandemie nic neřešící (jak čísla z různých zemí zcela jasně prokázala) nošení náhubků zaměňuješ za projev ohleduplnosti.
Tímto pokládám hovory s tebou za ukončené.
Reagovat
Stan_Borowitz
Á, vysoká škola života promluvila...

Až tě třeba budou operovat (snad ne mozek, to by byla věčná škoda), tak nezapomeň doktorům a sestrám na sále připomenout, aby se nechovali jako ovce, neposlouchali mainstream a sundali si ty náhubky, bo přece na internetu psali, že jsou k ničemu. Přece úplně stačí, když si vykloktají koloidním stříbrem a bude to směroplatné.
Reagovat
dadaft
Tenis je dneska byznys a hráči jsou profesionálové. Ti nejlepší z nich jako Naomi královsky placení. Ty peníze se netisknou na tiskárně v kanceláři turnaje. Obrovskou část z nich dodávají média a reklamní průmysl zase skrze média. Dneska už to prostě není (jen) o lidech, kteří si koupí lístky na zápas, těch jsou tisíce. Na obrazovkách ovšem zápasy sledují miliony...

Ano, novináři jsou často otravní blbové a otázky jdou pořád dokola. Přesto jsem tohle čekal -- že na Naomi vystartují pořadatelé takhle tvrdě. Jde o prachy, ne o pocity.

Myslím, že Naomi sklapne paty a začne chodit na tiskovky. Hrát a nehrát grandslamy je pro tenistku její úrovně nebetyčný rozdíl. Bude to lekce. Ostatně sama je majitelkou fotbalového týmu a asi by ji mělo dojít co by se stalo, kdyby se její hráčky chovaly jako ona...

A nebo ne. Zachová se podle svého svědomí, i když si myslím, že bojkot tiskovek je dost pitomý způsob boje za cokoliv. Pak ji ovšem už moc neuvidíme a bude mít svůj klid...
Reagovat
Grape
Pěkné shrnutí smile
Reagovat
Mony
Možná, že ji z těch pokut zaplati nějaké školení a prevychovu
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Měl bych ještě jiné řešení - ať si založí vlastní kanál a mluví tam po zápase sama bez novinářů. Byla by to taková tiskovka netiskovkasmile Ale koza se nažere a Vlk nám zůstane celýsmile
Reagovat
bIbec
pak ale ať mají tu možnost všichni. Nemůže to být tak, že Naomi může a ostní nemůžou.

Pokud by tohle její divadlo vedlo ke změně pravidel, tak ať si klidně vede.
Reagovat
bIbec
*ostatní nemůžou
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Samozřejmě, proč by ne. Možná by to i zvedlo atraktivitu...
Reagovat
Mony
To by šlo, ale pochybuji že by na to měla. Musela by investovat do přípravy a školení, a především chtít!
Reagovat
Vlk-v-trave
Si vzpomen na Agassiho, co delal :D
A takovy humbuk kolem toho nebyl, ale jak se dotknes novinaru.
Hned je to vsechno nejak afektovane...
Reagovat
blixa
Copak Agassi, ale jmelí !!! smile
Reagovat
Mony
Humbuk z toho asi byl, když si to pamatuješ dodnes
Reagovat
Mony
Za 10 let bude možná Noami v zurnalistickych kruzích slavnější, než v tenisových.
Reagovat
tenista08
Tak nevím, jestli do diskuse přispívají fandové tenisu nebo tiskových konferencí?
Porušila pravidla, má dostat pokutu. Ale vyloučení z turnaje za to, že odmítne plkat nesmysly s novinářskou cháskou? Je to tenistka, bože. Volání po stopce na všechny turnaje... Nechcete ji rovnou popravit? To vám stačí nosit rok náhubky a máte hned myšlení otroků?
Reagovat
smazaný uživatel
smilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
No prostě novinářismile
Reagovat
Grape
Jaké myšlení otroků? Osaka si prostě vybrala určitou práci, která ji umožňuje hodně nadprůměrně vydělávat a s tou prací jsou spojeny i určité povinnosti jako třeba tiskové konference. Nikdo jí přece nebrání vykonávat profesi, kde na tiskovky nebude muset chodit.
Tohle nové myšlení, které se tak strašně rozmáhá - "mám právo na vše, ale na povinnosti vám kašlu", bude jednou zhoubou lidstva. Koneckonců poslední rok a třeba ty "náhubky" to jasně ukazují...
Reagovat
tenista08
Ano Osakaová si vybrala práci. Je tenisová hráčka, není tisková mluvčí.
Reagovat
Grape
Tak ať si hraje tenis někde na dvorku.
Pokud chce hrát French Open, ať dodržuje pravidla nastavená organizátory French Open.
Reagovat
smazaný uživatel
já bych ji rád viděl na FO a bez komedie. Tiskovka mne nezajímá, stejně jako jí.
Reagovat
Grape
Tak já to mám stejně a v podstatě jsou mi tiskovky taky ukradené, ale prostě jsou ta pravidla takto nastavená a jsou pro všechny stejná.
Reagovat
Mony
Tiskovky jsou ukradené každému, ale ne články, které z nich vychází.
Reagovat
turista
Souhlasím. Tiskovky jsou jen ztráta času.
Reagovat
Mony
To jsem neřekl. To co tam řeknou, se používá do clanku
Reagovat
tommr
přesně tak. Pokud se zruší tiskovky tak asi budou muset novináři tenisty nahánět po celým areálu jako lovnou zvěř aby mohli vůbec něco napsat ...
Reagovat
budul
smile
Reagovat
Mony
Pliskovy taky neuměly běhat, ale musely se to naučit, protože profese to vyzadovala. I tiskovky patří do profese.
Reagovat
Mony
A jak řekl Wilander, mladí potřebuji příběhy a inspiraci, jak se dostávat z krizí, proher, ap. U nás bychom neměli 10 holek v TOP100, kdyby nebyla inspirace Navrátilove,Mandlikove, Sukove, Novotne(hl slova od Královny, že to jednou vyhraje, po tom nevídaném kolapsu s Graffovou), aj... A ona holka holka chce na všechny kaslat!?
Reagovat
tenista08
Hahaha, to je tedy příklad. Nevím o tom, že by mletí pantem zvyšovala tenisovou výkonnost, na rozdíl od běhu.
Tiskovky nepatří do tenisové profese. Kdyby ano, vyhrávali by Wimbledon politici.
Reagovat
Grape
Vysmíváš se hloupému příkladu, ale sám použiješ ještě hloupější přirovnání ohledně Wimbledonu a politiků.
K tomu, aby Osaka vyhrála GS, nemusí být královnou tiskových konferencí. Stačí jen, aby na ně chodila a na pár dotazů jakýmkoliv způsobem odpověděla.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jen za sebe můžu říct, že pokud jsem někdy tiskovku sledoval, z žádné si nic nepamatuju, ale výkony na kurtu ano. Asi tak...
Reagovat
Grape
Ale to já nezpochybňuji. Já dokonce nikdy nesledoval žádnou tenisovou tiskovku. Ale o tom tahle debata podle mě není. Je to o tom, že Osaka vykonává nějakou profesi, díky které si žije dost nad běžné poměry a s tou profesí je spojená určitá povinnost - a tu zkrátka plnit odmítá. Ale takhle to nemůže fungovat. Nelze si přece brát jen výhody a s nimi souvesejícím nepříjemnostem se vyhnout. Když chceš brát, musíš i dávat.
Reagovat
tenista08
Nauč se číst. Já pouze vyšel z tvrzení, že tiskovky patří do tenisové profese.
Reagovat
Mony
I politici za sebou musí mít výsledky. A ona si ty peníze musí zasloužit, jinak ať jde dělat gymnastiku nebo hazenou
Reagovat
budul
Je to hlavně o prachách..beru, ma to být hlavně o tenise jako v každém sportu ale není..je to dobrá hračka tak má z toho peněz jak šlupek ale ne proto jak dobře hraje ale protože to prostě sleduje moře lidí..GS má svá pravidla a ty se mají dodržovat ať se ti to líbí nebo ne..
Reagovat
budul
Jaké myšlení otroků?? Nedodržuje opakovaně pravidla tak ať jí vyhodí.. mně tam chybět rozhodně nebude
Reagovat
bIbec
tak sou dvě možnosti, buď Osaku potrestat nebo udělat teda ty tiskovky dobrovolné.

Postupem času je asi zrušit úplně, protože na ně hráči přestanou chodit.

Novinářii se třeba pak budou ptát tenistů jenom na domácí mazlíčky, oblíbené písničky apod. Před každým interview hráč vždycky bude muset dát písemný souhlas, jestli bude chtít mluvit o zápasu, tenisu. Do té doby nebude mít novinář právo ptát se na jejich hru třeba. Taky by to tak šlo.
Reagovat
bIbec
samozřejmě ta interview by nebyla v rámci těch tiskovek. Bylo by to nějak na domluvě, třeba mailem apod. Raději vždycky všecky otázky probrat dopředu, aby se třeba hráčka necítila ublížená, aby ji nikdo nemohl otázkou překvapit.
Reagovat
majkl005
no tak u tebe by mne zajímalo jak se živíš...nedejbože jestli pracuješ v nějaké firmě a už vůbec ne v nějakém velkém korporátu :D to z tebe musí mít radost, jestli sympatizuješ s "nezávislostí" Naomi :D
Reagovat
FulnekUltras
smilesmilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
smazaný uživatel
Prajem si DNQ, ale myslim, ze na to nebudu mat gule. A mozno to tak bude aj správne.
Reagovat
SwissMaestro
Tak určitě jí dají ještě jednu šanci, jestli neuposlechne ani po třetím kole (jestli se tam dostane), tak jí vyrazej
Reagovat
turista
Myslím že to neudělají.
Reagovat
majkl005
myslím jsi, že jakmile tady ta naše čokoládová šikmoočka vyhraje další GS tak má jistou pozvánku na hrad z Milouškem Zemanů...těžko má teď většího fanouška než je právě náš strejda Milouš smilesmilesmile
Reagovat
majkl005
*myslím si
*za Milouškem
Reagovat
blixa
Mohli by bejt kámoši. Až ji Milouš oslní svojí angličtinou, bude o tutovka smile
Reagovat
majkl005
hlavně jeho "pasy" by ji mohlo oslnit a třeba zůstane i na prázdniny smilesmile
Reagovat
turista
Jezevec taky umí hrát na piáno.
Reagovat
blixa
Myslím, že celý problém Naomi by se dal shrnout takto : to děvče prostě není moc chytré (kulantně řečeno).
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Taky může být, ale nejak extra jsem ji nestudoval, takže netuším...
Reagovat
sojka1
ja ale od zacatku pisu, ze neni uplne v poradku.... na druhou stranu jsem se diky zdejsim diskusim nesmirne uklidnila - tahle zeme musi slapat, jak svycarsky chronometr! ;-)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Šlapeme tak maximálně kysaný zelísmile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
turista
Žabožrouti si se svým RG taky dělají co chtějí a kromě Nadala se nikoho na nic neptají.
Reagovat
tommr
protože to je jejich turnaj a pořádají ho za svoje peníze. Na rozdíl od Osaky, která by chtěla rozhodovat o něčem co jí nepřísluší ...
Reagovat
SpacialRecognition
https://twitter.com/naomiosaka/status/1399087503584411648

LOL!
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
aligo
souhlasím... Tahle namachrovanost by se neměla tolerovat smilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Pokud jsi si jistý namachrovaností, z čeho konkrétně vyplývá?
Reagovat
turista
To není namachrovanost ale nestabilní psychika.
Reagovat
TML
tady bych netahal žádný rasismus, totalitu, BLM a podobné blbosti. Její práce má nějaká pravidla a když je nedodržuje, nashledanou. Naprosto jsem k této talentované hráčce ztratil respekt smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Taky jsem slyšel něco jako že pravidla jsou od toho, aby se porušovalasmile
Reagovat
SydneyOpen
neplatí tohle i na vládní opatření? smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
To je kapitola sama pro sebe...
Reagovat
RFanousek
TK jsou bezesporu součástí profese vrcholových sportovců. To je fakt a jako takový by ho měla přijmout.
Pravda je taky to, že za některé otázky by člověk novináře zastřelil.
Reagovat
wenceslao
Sakra, to už jsem někde slyšel, že by od pana prezidenta?
Reagovat
budul
Ja bych jí dal rozhodně postih.. první zápas -1 set, druhý zápas -2 setysmile
Reagovat
PetaM
Vybělit! A do hola!
Reagovat
majkl005
smile ty jsi kus vola smile jsem se musel nahlas začít smát smile
Reagovat
PetaM
Velký kus vola. smile Hlavně to ale měla být sranda. Osaka už se ani brát vážně nedá. smile
Reagovat
majkl005
je to mindža no, co na to říct smilesmile
Reagovat
paddy
pokuty nic neřeší, chce to větší kreativitu organizátorů

dobře položená otázka je základ smile
https://www.youtube.com/watch?v=msFhX49zgp8
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
SydneyOpen
Může se klidně plácat na turnajích ITF jestli ji tolik vadí ty tiskovky smile příští týden se hraje třeba v Banje Luce v Bosně a Hercegovině no a další týden si může střihnout Vilnius smile
Reagovat
bIbec
Myslím, že Naomi má dost dobrý finanční základ k tomu, aby rozjela svůj vlastní bussines a pravidla si určovala sama.

Do té doby to tak trošku působí jako plivanec do ksichtu všem zaměstnancům, kteří musí makat tak jak zaměstnavatel píská, ale i podnikatelům, kteří se tomu pískání chtějí vyhnout. Holka šikovná, ale ještě se nenaučila o čem je život.
Reagovat
bIbec
Paradoxně jedna z nejbohatších žen světa.. to je na tom asi to nejsmutnější. Dává strašný příklad pro mladé.
Reagovat
paddy
peníze kazí charakter smile smile
Reagovat
blixa
Nooo, jak komu. Mě ne ! smilesmilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
přesně, to spíš závistsmilesmile
Reagovat
a.magerova
Peníze odkrývají charakter nikoli kazí smile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Myslím, že to je fifty fifty, dělat jen část práce, co se jí líbí vs nenechat mainstream dělat z někoho, kdo vyčnívá další ovci.
Kdo nevi, o čem mluvím, ať se hlásí u Fulneka na politickém školenísmile
Reagovat
smazaný uživatel
smile no a to je celé. Ostatní si ráno obléknou uniformu a marš, kupředu levá a zpátky ni krok.smile
Reagovat
blixa
Ty žiješ v severní Koreji bo co ? smile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
paddy
zaměstnanci také mohou odmítnout jít se šéfem na roční hodnotící pohovor, že je to mentálně stresuje, poslouchat kritiku

blbé je, že je to hrubé porušení pracovní kázně, a letíš smile

někdo může odmítat dodržovat dopravní předpisy, a je ochoten platit pokuty. A po několika přestupcích jde do vězení.

Není to totalita, ale anarchie v demokracii. smile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
Fandina
To jsem zvědavá, jak to Osaka vyřeší. Nejdřív pokuty, pak zákaz startu. Asi se nic jiného nedalo čekat.
Reagovat
blixa
Brutálně se urazí a odjede. Prohlásí to za rasizmus a pošle na ně BLM ! smile
Reagovat
Fandina
Anebo si to rozmyslí a bude chodit na tiskovky. Jsou dvě možnosti. Jsem zvědavá, kterou zvolí.
Reagovat
Tiebraker
Taky si myslim, že to svede na rasismus.
Reagovat
smazaný uživatel
Demokracie = totalita. Ukazuje princip demokracie v praxi. Pokud se odchýlí od stanoveného kurzu šmytec. V Rusku atd.... jdu na kolo ovšem demokraticky, abych nevybočoval z řady.
Reagovat
Fandina
Za totáče by si už nikdy nezahrála. Teď má ještě možnost si zahrát, pokud bude plnit smlouvu, která ji zavazuje chodit na tiskovku.
Reagovat
smazaný uživatel
smile třeba jí to nebaví. Chce to vstřícnost a pochopení.
Reagovat
com
Ja bych ji zakazal vsechny turnaje, dokud nebude na ty tiskovky chodit.. to by si to pak rychle rozmyslela smile
Reagovat
smazaný uživatel
smilesmile
Reagovat
tommr
naprostej souhlas s Wilanderem ... smile
Reagovat
Dobry-den
Pokud je psychicky nemocná, tak zde žádná kritika, tresty a varování nepomohou. V takovém případě by měla vyhledat psychickou pomoc, nebo se věnovat něčemu méně stresujícímu. smile
Reagovat
Dobry-den
*psychologickou

ale to snad nebrání pochopení smile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
smazaný uživatel
tak, a nebo jí napařit ústavní léčbu. Něco jako svatá inkvizice.smile smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist