Ósakaová je bez trenéra, Fissette po třech letech skončil

20. 7. 2022, 22:33
Aktuality 4
Bývalá světová jednička Naomi Ósakaová si bude hledat nového trenéra. Kouč Wim Fissette, s nímž se připravovala od roku 2019, dnes na sociálních sítích oznámil ukončení spolupráce. Pod jeho vedením japonská hráčka získala dva ze čtyř grandslamových titulů.
Profily hráčů
Wim Fissette a Naomi Ósakaová

"Byla to výsada trénovat Naomi od roku 2019 a vidět ji vyrůstat v šampionku, kterou se stala," uvedl Fissette na instagramu.

S Ósakaovou slavil mimo jiné triumfy na US Open 2020 a Australian Open o rok později. "Inspirovala celou generaci, aby si zamilovala tenis a stála si za tím, čemu věří. Bylo úžasné být součástí té cesty," dodal.

Dvaačtyřicetiletý Belgičan v minulosti trénoval i další hvězdy ženského tenisu. Spolupracoval s Viktorií Azarenkovou, Kim Clijstersovou či Simonou Halepovou.

Čtyřiadvacetiletá Ósakaová, jež momentálně figuruje ve světovém žebříčku až na 38. místě, startovala naposledy na Roland Garros a vypadla v 1. kole. Na trávě nehrála kvůli problémům s achilovkou.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

4
Přidat komentář
TML
Podle mě na trávě nehrála hlavně proto, že na ní hrát neumí a navíc se ve Wimbledonu nehrálo o body, achilovka je akorát jako oficiální argument odhlášek smile
Reagovat
Pavol
Naomi má plnú hlavu ideálov a tenis je na bočnom chodníčku. Možno sa to ešte zmení .
Reagovat
smazaný uživatel
Naomi je unikát. 7 titulů, z toho 4 gs. Pokud nastaví správně hlavu, tak by mě překvapilo, kdyby v nadcházejících měsících "splnila" svou gs normu. ;-)

2018 - US open
2019 - AO open
2020 - US open
2021 - AO open
Reagovat
smazaný uživatel
* nepřekvapilo
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist