Ósakaová kvůli hádce Williamsové s rozhodčím smutná není

13. 9. 2018, 11:49
Aktuality 49
Nečekaná vítězka tenisového US Open Naomi Ósakaová uvedla, že hádka její finálové soupeřky Sereny Williamsové s rozhodčím nijak nezměnila pocity, které po triumfu zažívala. Především prý kvůli tomu, že coby premiérová grandslamová šampionka nevěděla, jak by se vlastně měla cítit.
Profily hráčů
Naomi Ósakaová

"Ne, necítím smutek, protože vlastně ani netuším, co bych měla cítit," uvedla dnes Ósakaová na tiskové konferenci v Jokohamě. "Bylo to mé první grandslamové finále a grandslamové vítězství, takže jsem šťastná a vím, že se mi podařila velká věc," dodala dvacetiletá Japonka, jež bude příští týden hvězdou turnaje v Tokiu.

Její životní triumf v New Yorku zastínila kontroverze třiadvacetinásobné grandslamové šampionky Williamsové s rozhodčím Carlosem Ramosem, který jí udělil tři varování. Při předávání trofejí po sobotním finále se Ósakaová rozplakala a dokonce se omlouvala americkým fanouškům, kteří bučeli na Ramose, že porazila jejich oblíbenkyni.

Ósakaová se po vítězství ve Flushing Meadows posunula na sedmé místo světového žebříčku a jejím cílem je postup na Turnaj mistryň do Singapuru. Zároveň by dcera Haiťana a Japonky ráda byla dobrým vzorem pro japonské děti.

"Rozhodně jsem přemýšlela o tom, jestli se malé děti dívaly a lákalo by je začít s tenisem. Vždycky jsem si říkala, že Kei Nišikori je skvělý mužský vzor a že by bylo fajn, kdyby tu byla i nějaká žena. Doufejme, že bych tím vzorem mohla být já," řekla Ósakaová.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

49
Přidat komentář
paddy
některé ženy nepotřebují bodyguarda

https://www.youtube.com/watch?v=Mf3D6IBpURU

6:45 "...you should apologize..." kde jsem to už slyšel?
Reagovat
FulnekUltras
je to holt pavlačová nána po staré Oracene ;-)
Reagovat
Krisboy
To je prostě lidskej odpad, dno, spodina, žumpa. Je mi z ní blbě. Respektivě ne z ní, ale z toho, že je jí to umožňováno.
Reagovat
Bob
je p**a. A na tom se nic nezmeni. Mel jsem ji rad. ALe timhle divadlem u me kleska na proste dno. Jsem slaba a nedokazu uz porazit kazdeho. Tak si najdu duvod nekde jinde. Z legendy se stala sracka. Sracka, ktera klesne ke dnu. Nashledanou MS. Williams. Jdi se venovat svemu Jehovovstvi a dalsim pivovinam a uz prestan hrat tenis. DIk, kravo.
Reagovat
Mayo
Tak to si ju príliš rad nemal.
Reagovat
Fandina
:-))
trefa
Reagovat
FulnekUltras
je přesně to, co Naomi dovolilo a umožnilo zničit Konga. Při vší úctě k tzv. západní a evropské křesťanské civilizaci. Díky za tuto mnohotvárnost světa!
Reagovat
VlS
Asijská výchova od třech let na Floridě? Hmmm. Proč do toho zase cpeš jakejsi rasovej podtext?
Povahově lze potkat fůru Seren napříč rasami. Zkusila spustit show a čekala, že se holka na druhý straně sesype. Nesesypala, třeba to měla HAITSKY na salámu. Kdyby tohle měla přinášet asijská psychika a výchova, tak ze záplavy číňanek musí být spousta vítězek GS, dokázala to jediná - zcela atypicky a neasijsky nepokorná Li Na.
Reagovat
FulnekUltras
Pobyt kdekoliv není z hlediska výchovy vůbec rozhodující - a pokud vnímáš chování Naomi na kurtu i mimo něj, měl bys to uznat.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně. Japonci jsou spořádaný a slušný národ. Šlo to i vidět ve finále zápasu.

Američani to jsou takoví vypatlaní domorodci, kteří ani pořádně neví, kam patří. Osídlili největší kontinent, pořádně nic nemají, historii, názory, nic. Věří jenom v Ameriku, že zrovna oni jsou základ světa, američani jsou nejlepší, nejchytřejší, vidí jenom metr před sebe. Stačí se podívat co si zvolili za prezidenta. Pro mě je USA totalní žumpa všech žump.
Reagovat
VlS
kdy vám dojde, že Jakub sem chodí provokovat a má prasečí radost z toho, jak pěníte?
Reagovat
slacker
me ty jeho zlebty v delce vlkovych komentari nechavaji v klidu, pise to tak zhustene ze se to stejne spatne cte tazke ani nevim co tam furt blepta.
Reagovat
Jakub
Ježiši lidi tak se uvolněte no. Já vám to přeci neberu. Tak fandíte rozhodčímu no, to je toho, každýmu se na tom tenise líbí něco jinýho. Já třeba radši to jak ten míč líta sem a tam a vy jak někdo fouká do píšťalky. No bože.

Bylo to dost krátký?
Reagovat
Fandina
To myslíš vážně, že by někdo mohl pěnit z jeho čtení. Napůl píše ironicky, napůl vážně. To není nic ke zlobení.
Reagovat
Fandina
z jeho psaní
Reagovat
janek_da
Jaký Jakub?
Reagovat
blixa
Tak zatím je tu jen jediný Jakub, viz příspěvek o čtyři výše. Takovej megatrol, co si ze všech dělá prdel.
Reagovat
Fandina
Jo jo. Líbí se mi co píše. Hezky lehce ironicky a také s přehledem. Takové trolly mám ráda.
Reagovat
VlS
Janek - palec nahoru :-)
Reagovat
Fandina
:-))
Ale no tak VlSi, přece když na někoho nechci reagovat, blokovat ho, neznamená že není :-)).
Reagovat
Krisboy
Proč bys neměla být šťastná? Vyhrála jsi naprosto zaslouženě GS turnaj, nic špatného jsi neprovedla, tak si to užívej.
Každý, kdo není fanatickým Ovčáčkem Prasereny nebo americkým nacionalistou, to ví a přeje ti to.
Reagovat
annah
Paradoxní na tom je, že ona vlastně Američankou taky je. Vždyť má i americké občanství. Zvláštní je, že má japonské jméno, že nemá příjmení po otci, anebo že by Osaka bylo haitske jméno? Každopádně je to velmi půvabná a sympaticka osoba.
Reagovat
Krisboy
No, hlavní je, že od Američanů nepochytila ten nacionalismus a aroganci. A k tomu příjmení:

Naomi and her older sister Mari were given their mother's maiden name for practical reasons when the family lived in Japan.[8][9] Her father was born in Haiti and went to New York University before moving to Japan, where he met her mother and later married her.

zdroj - wikipedia.org :)
Reagovat
Krisboy
Po tátovi by byla Naomi Francois :) Za mě - Ósaka je lepší, zní a vypadá to líp.
Reagovat
Jakub
No to máš pravdu, konečně tu mám spřízněnou duši.

Nacionalismus to je to nejhorší. Ještě že je ta Osaka po Japoncích, tam o nacionalismus nezavadíš, kdepak. Japonci a nějakej nacionalismus. Pche, ty nejsou jak tyhleti američani. To je vzornej multikulturní národ, tak tak.

A další souhlas s tebou Osaka je mnohem lepší než nějakej Francois.

Ja tuhle byl v Paříži, francouzky umím tak leda pozdravit, ale Giselle to tak nějak nevadilo. Tak po celkem vyčerpávající dvouhodinovce hovoříme lámaně anglicky a už je tak líné pozdní odpoledne a ona že bych měl pomalu jít (že prej mám moc hezkej obličej a byla by ho škoda), že ten její Francois se bude už vracet. Tak se ptám co je jako zač a ona že úředník třetího pařížského okrsku. Tak sem se jenom usmál. Nějak si nefandim, ale do dvou metrů mi moc nechybí a k metráku mít budu a posilovnu jsem zevnitř taky už párkrát viděl. No ještě že bydlela v přízemku, ta husa mi neřekla že hraje na pozici mlynáře v rugby za druhou divizní.

Kdepak Francois, dál vod tohohle mena.
Reagovat
Fandina
:-))
Reagovat
Krisboy
Tobě už z tý Prasereny trošku hrabe, viď?
Reagovat
Jakub
Proč? Vždyť s tebou ve všem souhlasim. Ten nacionalizmus to je vážně problém, to máš recht. Vede to k válkám a vůbec. A ještě aby to pochytila od američanů, to by bylo vůbec nejhorší.
Reagovat
smazaný uživatel
k vojnam vedie boj o moc,uzemie,zdroje,bojuje sa za krala-vodcu pripadne za peniaze,nie za nejaku imaginarnu tlupu uradnikov
Reagovat
annah
Ještě náboženství. To je velký zdroj válek
Fanatismus. Křesťani se na to zaměřili ve středověku, islámisti převzali štafetu teď.
Reagovat
Marduch
To je takova slunickarska moda, poukazovat na krestanstvi ve stredoveku. Nebylo by od veci doplnit si znalosti o tom, kolik puvodne krestanskych (a take buddhistickych) zemi bylo dobito a nasilne obraceno na islam.
Reagovat
blixa
Bože "sluníčkářská móda" :D To je fakt demence. Eneolitem skončila doba relativního "klidu a míru" a od té doby se lidi vesele škrtí a vraždí co to dá. Že by lidstvo bylo jaksi mírumilovnější před vznikem velkých monoteistických náboženství, tak to ani náhodou. Boj o zdroje je neustálý a že se to hodí občas opentlit a podpořit nějakou "zaručenou" ideologií, to je jen bonus. Ale dementi vidí za vším "sluníčkáře" :D
Reagovat
misoSK
Japonci sú multikultúrny národ? Tam teda človek o cudzinca príliš nezavadí, práveže si veľmi strážia svoje tradície a kultúru. Takže asi nerozumieš pojmu nacionalizmus. Američania sú nekultúrni vypatlanci, o tom potom, ale to preto, že si patriotizmus (nie nacionalizmus) ohýbajú ako sa im hodí.
Reagovat
annah
Jakub to přece psal ironicky..
Reagovat
Jakub
Ne vážně? Voni japonci jako nejsou multikulturní? Teda kdo by to byl řekl. A já měl pocit jak tady psal Krisboy, že je jako rád že je Ossaka po Japoncích a ne těch nacionalistických Američanech. Tak teď teda nevím. Tak voni ty japonci teda jako nacionalisti nejsou, nebo jsou? Nebo jim tam jenom nikdo nejezdí a tak tam žijou sami?

A kulturní to budou to zase jo. Tuhle jsem koukal na Takešiho hrad. Moc kulturní to bylo. Ne jako ty americký sračky, že to tak musím říct. A ty filmy co točej, moje noblíbený Mechagodzila a Rurouni Kenshin. A jejich reklamy? No to je mňamka. To se pozná kultura.

A ten patriotismus je teda jako asi mnohem horší než ten nacionalizmus viď? Hlavně teda ten emerickej.

Fakt v tom mám trošku zmatek.
Reagovat
Krisboy
Ano, máš v tom zmatek. Ne malej, ale obrovskej. Nedivím se, že se tý svině zastáváš, jsi totiž stejný demagog a lhář jako ona.
Reagovat
Jakub
Tak teď jsi mě nakrknul. Jako nevím proč tak mluvíš o Osace (o nikom jiném tady v tomto vláknu nepíšu). Nic neudělala. Je to tedy od tebe pěkná sprosťárna. Hlavně když je ta Osaka a ne ta Francois. Měl by ses stydět. A takovej jsi mi byl sympatickej. Konečně někdo s mými hodnotami a teď tohle.
Reagovat
Krisboy
Tak promiň. Ještě tady máš Fandinu, s tou si budeš rozumět asi víc, než se mnou.
Reagovat
Fandina
Jenže on stál o tebe, k čemu profláklá a hloupá Fandina.
Reagovat
Krisboy
Zas tak hloupá nejsi, abys nepochopila, proč jsem mu to psal :)
Reagovat
Fandina
Hloupá, já jsem hodně hloupá, to bys měl už za ta leta vědět. Nejhloupější na TP, ani do pěti neumím počítat. Natož do dvou.
Reagovat
Krisboy
Nejhloupější určitě ne. Nejprotivnější a nejhádavějsí ano.
Reagovat
Fandina
Jj, já se ráda hádám, když mám s kým. Tedy samozřejmě teď lžu.
Reagovat
Jakub
No Fandinu a její příspěvky teda už nějakou dobu sleduju, to zase jako jo, ale zase nák bych to nepřeceňoval, já toho přečtu. Jinak omluva přijata a odpuštěno, ale už tak o Osace nikdy nemluv, není to hezké. Mám tě zase ve fanklubu.
Reagovat
Fandina
:-))
Reagovat
misoSK
No to som sa v tej tvojej irónii pekne stratil :D Japonci nacionalisti sú, ale zároveň sa vedia slušne správať, čo sa o Američanoch povedať nedá. Takisto Japonci nevyvolávajú vojny a na nikoho neútočia (hovorím o súčasnosti). Žijú síce trochu vo svojej ulite, ale to netreba vnímať negatívne. A kritizovať ich za filmy? Sú iné, to je tá vec kultúry a trochu japonský paradox, že si v umení ulietavajú na kadejakých úchylnostiach. Takešiho hrad? Stále menšia žumpa ako Farmári a iné žumpy v SR a ČR :)
Reagovat
Pavol
Pre mňa japonské deti a mnoho tenistiek ktoré chcú tiež grandslam.
Reagovat
Fandina
To jsem ráda, že si šťasná a že tě incident neovlivnil. Tak jen tak dál.
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist