Ósakaová po odhlášení z Roland Garros nebude hrát na trávě v Berlíně

7. 6. 2021, 13:52
Aktuality 8
Japonská tenistka Naomi Óskaová se po odstoupení z Roland Garros podle očekávání odhlásila z travnatého turnaje v Berlíně, který se hraje příští týden. Čtyřnásobná grandslamová šampionka opustila Paříž po prvním kole kvůli rozruchu, který vyvolala svým mediálním bojkotem. Následně uvedla, že se kvůli psychickým potížím na čas stáhne z turnajů.
Profily hráčů
Naomi Ósakaová (© AFP)

Ósakaová před Roland Garros oznámila, že se nebude účastnit povinných tiskových konferencí po zápasech, protože přitěžují jejímu duševnímu zdraví. Setkala se ale s většinovou kritikou včetně organizátorů pařížského grandslamu, kteří jí pohrozili vyloučením z turnaje. Po postupu do 2. kola a neúčasti na tiskové konferenci dostala Ósakaová pokutu 15.000 dolarů a následně odstoupila.

Introvertní japonská tenistka uvedla, že se od svého přelomového triumfu na US Open v roce 2018 potýká s depresemi. Jak dlouho bude její pauza od tenisu trvat, zatím není jasné.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
fandorin78
Zcela chápu, že má introvertní povahu a psychické potíže. Co však nechápu, proč potom dělá politická prohlášení (BLM), fotí módní kolekce a celkově se vystavuje médiím a novinářům. Introvert by se asi takto chovat neměl, ne?
Reagovat
tommr
je to od ní jen taková póza. Očekávám, že se ted stane oficiální celosvětovou tváří kampaně za mentální zdraví a její sponzorský smlouvy se budou šplhat do astronomických výšek. A nebude přitom muset šáhnout na raketu ... smile
Reagovat
Mr.Pink
ja doufam, ze ty tve komenty jsou take jen poza :)
Reagovat
Mony
To jsou nenáročné pózy, kde si něco lecis
Reagovat
Blondie
Uf, ale to přece není tak těžké pochopit. Kdo říká, že jí vyjádření k BLM dělalo dobře? Klidně to pro ni mohlo být natolik důležité téma, že se prostě zatnula a vyjádřila se. Nu a focení plavek - dobrý fotograf udělá atmosféru.

Jestli má sociální fobii, tak ať hlavně vyhledá pomoc, bude to potřebovat, aby byla další léta jejího života šťastná.
Reagovat
smazaný uživatel
Odhlásila se i Ash :-(
Reagovat
aligo
Jen ať už nehraje... Aspoň nebude psychicky trpět smile
Reagovat
smazaný uživatel
Sportu zdar!!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist