Ósakaová pokračuje v úspěšné obhajobě, Bencicová dál vítězí

12. 3. 2019, 10:56
Aktuality 10
WTA INDIAN WELLS - Naomi Ósakaová v Indian Wells stále úspěšně kráčí za obhajobou loňského triumfu. Vítězka posledních dvou grandslamů a světová jednička si bez ztráty setu poradila s domácí Danielle Rose Collinsovou. Belinda Bencicová po triumfu v Dubaji dál vítězí. Švýcarka nedala šanci Jekatěrině Alexandrovové a svou vítěznou sérii protáhla na osm zápasů. Ósakaovou a Bencicovou v osmifinále čeká vzájemný souboj.
Naomi Ósakaová (© AFP)

Naomi Ósakaová loni v Indian Wells slavila svůj premiérový triumf na WTA, přemožitelku nenašla na US Open ani na letošním Australian Open a stala se první asijskou světovou jedničkou v historii.

Svůj úvodní zápas v roli královny žebříčku WTA nedávno v Dubaji sice nezvládla, nicméně v kalifornské poušti Francouzce Mladenovicové porážku oplatila a set neztratila ani s domácí Danielle Rose Collinsovou. Senzační semifinalistku letošního Australian Open porazila 6-4 6-2.

Ósakaová nedokázala potvrdit úvodní brejk, ale v dalším průběhu utkání už nečelila jedinému brejkbolu a ještě třikrát Američance sebrala servis. Postup slavila po necelé hodině a půl a po proměnění třetího mečbolu.

V dalším kole obhájkyně titulu, jež před startem turnaje najala nového kouče Jenkinse, narazí na rozjetou Belindu Bencicovou, se kterou se na větším turnaji utká poprvé.

Čerstvě dvaadvacetiletá Švýcarka nedávno v Dubaji ve finále porazila Petru Kvitovou, slavila třetí triumf na WTA a na vítězné vlně pokračuje v Indian Wells, kde si v souboji o osmifinále poradila 6-4 6-2 s Jekatěrinou Alexandrovovou. Bencicová v utkání s Ruskou odvrátila 11 ze 14 brejkbolů, sama 6 ze 7 šancí proměnila a připsala si osmou výhru v řadě.

Nezaváhala ani Karolína Plíšková. Největší česká naděje potvrdila roli favoritky proti belgické kvalifikantce Ysaline Bonaventureové a postoupila mezi nejlepší šestnáctku. O čtvrtfinále si zahraje s Anett Kontaveitovou, které po pěti gamech vzdala Anastasija Sevastovová.

Venus Williamsová, přemožitelka Petry Kvitové, uspěla v domácím derby proti kvalifikantce Christině McHaleové (6-2 7-5) a v souboji nenasazených hráček změří síly s Monou Barthelovou, jež po skalpu domácí Keysové přehrála 7-5 1-6 6-4 nasazenou krajanku Julii Görgesovou a i do třetice slavila postup ve třech setech.

Poslední osmifinálovou dvojici utvořily Aryna Sabalenková s Angelique Kerberovou. Sabalenková porazila 6-2 7-5 Lesju Curenkovou, Kerberová po obratu zdolala 3-6 6-1 6-3 ruskou kvalifikantku Natalii Vichljancevovou.

• WTA PREMIER MANDATORY INDIAN WELLS •
USA, tv. povrch, 9,035.428 dolarů
pondělní výsledky (11. 3. 2019)
• Dvouhra - 3. kolo •
Ósakaová (1-Jap.) - Collinsová (25-USA) 6-4 6-2
Bencicová (23-Švýc.) - Alexandrovová (Rus.) 6-4 6-2
Kar. Plíšková (5-ČR) - Bonaventureová (Belg.) 6-3 6-4
Kerberová (8-Něm.) - Vichljancevová (Rus.) 3-6 6-1 6-3
Sabalenková (9-Běl.) - Curenková (24-Ukr.) 6-2 7-5
Kontaveitová (21-Est.) - Sevastovová (11-Lot.) 5-0 / skreč
Barthelová (Něm.) - Görgesová (15-Něm.) 7-5 1-6 6-4
V. Williamsová (USA) - McHaleová (USA) 6-2 7-5
• Čtyřhra - 2. kolo •
Krejčíková/Siniaková (1-ČR) - Rosolská/Zhaoxuan Yang (Pol./Čína) 7-6(2) 4-6 10-7
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
dadaft
no tak dneska to bude pořádný náklad tenisu::
Wang - Andreescu
Vondroušová - Halep
Barty - Svitolina
Plíšková - Kontaveit
,,,,,,,,,,,,,,,, ani nevím, na co se víc těšit. ))
samozřejmě superbomba je i Bencic - Osaka, ale čas je nelidský v našem pásmu, nechám to ze záznamu.
Reagovat
blixa
Bencic - Osaka, předčasné finále ?
Reagovat
slacker
predcasne cvrtfinale
Reagovat
annah
V tomto případě fakt nevím, komu víc fandit. Bude to ten případ, kdy může člověk fandit jen dobrému tenisu.
Reagovat
bIbec
až na tu Maky sou to otevřené zápasy. Markéta dostane klepec.
Reagovat
lavamancer
tak, už známe výsledek a já nemohl nepřijít..
jen tak chvíli pobudu... budu se usmívat, kochat... a pak zase půjdu :-)
Reagovat
tommr
to bylo náhodou od "blbce" geniální ... :)
Reagovat
bIbec
:-)
Reagovat
bIbec
ale jako koukal sem na druhý a třetí set a musím poznamenat, že se mi ten zápas moc nelíbil. Celkově se mi ty zápasy v IW moc nepozdávají, ač sem jich teda zas tolik neviděl. Ten povrch je prostě divný.
Reagovat
tommr
ten povrch nahrává obranářkám. Já osobně mám taky radši turnaje s rychlejším povrchem na kterých se prosazují spíš hráčky praktikující útočnej tenis. Pokud ale naše holky vyhrávají tak skousnu i takový lepidlo ... :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist