Ósakaová prohrála premiéru v roli světové jedničky, v Dubaji nestačila na Mladenovicovou

19. 2. 2019, 19:23
Aktuality 20
WTA DUBAJ - Naomi Ósakaová svou premiéru v roli světové jedničky nezvládla. V Dubaji v prvním zápase od triumfu na Australian Open a po rozchodu s trenérem Sachou Bajinem podlehla Francouzce Kristině Mladenovicové, která si tak připsala premiérový skalp první hráčky světa.
Profily hráčů
Naomi Ósakaová (© j48tennis.net)

Naomi Ósakaová je vítězkou posledních dvou grandslamů. Přesto po triumfu na Australian Open, po kterém se stala světovou jedničkou, nečekaně ukončila úspěšnou spolupráci s trenérem Saschou Bajinem. Pod jeho vedením se prý necítila být šťastná.

Minulý týden jednadvacetiletá Japonka vynechala kvůli bolestem zad turnaj v Dauhá a svůj premiérový zápas v roli světové jedničky tak odehrála dnes v Dauhá. A nečekaně ho nezvládla, což se ještě nikdy předtím žádné nové tenisové královně nestalo. 

Ósakaová prohrála dvakrát 3-6 s Kristinou Mladenovicovou, která se teprve tento týden dočkala první letošní výhry. Na prvních čtyřech akcích totiž skončila v prvním kole, nebo v kvalifikaci. 

Japonka se trápila na podání a Francouzka se rychle ujala vedení 3-0. Celkem o servis přišla během utkání sedmkrát, a přestože ani soupeřka ve druhém setu na podání nezářila, za 67 minut hry si na třetí pokus připsala první skalp nejlepší hráčky světa.

Ósakaová sice zahrála o tři vítězné údery více (19-16), jenže udělala 25 nevynucených chyb, zatímco Mladenovicová jen devět.



Po jednom nevydařeném zápase ale Ósakaová nehodlá panikařit. "I kdybych už letos nevyhrála ani zápas, neřekla bych, že mě to znepokojuje. Jsem pořád mladá a mám se ještě hodně co učit," prohlásila. Otázka na podání Japonku rozesmála. "Že mě nepodrželo? To je hodně zdrženlivé vyjádření. Byla to katastrofa," řekla.

Přiznala, že ani na tréninku se jí v poslední době nedařilo najít rytmus. "Myslela jsem, že to v zápasech odezní. Docela jsem na to spoléhala. Ale nevyšlo to," dodala. Už v minulosti ale dokázala, že umí po sérii neúspěchů zazářit a je proto v klidu. "Před US Open jsem prohrála tři zápasy v řadě a říkala jsem si, jestli vůbec někdy v životě něco dokážu," dodala šampionka z New Yorku.


Mladenovicovou v osmifinále čeká španělská přemožitelka Barbory Strýcové z 1. kola Carla Suárezová-Navarrová, kterou ze čtyř duelů porazila pouze jednou na antuce.

• WTA PREMIER 5 DUBAJ •
Spojené arabské emiráty, tv. povrch, 2.828.000 dolarů
úterní výsledky (19. 02. 2019)
• Dvouhra - 2. kolo •
Kvitová (2-ČR) - Siniaková (ČR) 6-7(3) 6-4 6-4
Kar. Plíšková (4-ČR) - Cibulková (SR) 6-2 3-6 6-3
Mladenovicová (Fr.) - Ósakaová (1-Jap.) 6-3 6-3
Halepová (3-Rum.) - Bouchardová (Kan.) 7-6(4) 6-4
Kerberová (5-Něm.) - Jakupovičová (Slovin.) 7-6(4) 6-3
Svitolinová (6-Ukr.) - Jabeurová (Tun.) 7-6(4) 4-0 / skreč
Kužmová (SR) - Bertensová (7-Niz.) 6-2 4-6 7-6(6)
Sabalenková (8-Běl.) - Jorovičová (Srb.) 6-4 6-0
Keninová (USA) - Kasatkinová (11-Rus.) 6-3 2-6 6-4
Muguruzaová (12-Šp.) - Saisai Zheng (Čína) 7-5 6-2
Bradyová (USA) - Garciaová (14-Fr.) 6-4 7-5
Su-Wei Hsieh (Tchaj-wan) - Sasnovičová (Běl.) 6-1 6-2
Riskeová (USA) - Cornetová (Fr.) 6-2 6-3
Suárezová (Šp.) - Shuai Zhang (Čína) 6-4 6-4
Bencicová (Švýc.) - Vögeleová (Švýc.) 6-1 6-1
Curenková (Ukr.) - Lin Zhu (Čína) 6-4 6-7(5) 6-3
• Čtyřhra - 2. kolo •
Hsieh/Strýcová (3-Tchaj-wan/ČR) - Katóová/Ninomijaová (Jap.) 6-3 6-2
Hradecká/Makarovová (7-ČR/Rus.) - Jabeurová/Riskeová (Tun./USA) / bez boje
Juraková/Olaruová (Chorv./Rum.) - Melicharová/Peschkeová (2-USA/ČR) 7-6(6) 7-6(3)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

20
Přidat komentář
FulnekUltras
Buďme rádi za dlouhodobě na špici hrající Petru, která má zatím "jenom" dva nejhodnotnější možné GS tituly a dvakrát těsně druhý flek na statistickém kompjútru, přičemž o jejích bodech z roku 2011 se mnoha "velkým" hráčkám včetně Plecha může jen zdát...
Reagovat
milik254
V roce 2014 se změnilo bodování.
Reagovat
FulnekUltras
v tomhle případě to nehraje žádnou roli
Reagovat
Torn
Nejhodnotnější možné? :D Všechny GS mají úplně stejnou váhu, to jen některé slepičí mozky to vidí jinak. :) A Plechovi se o tom zdát nemusí, ona jednička už byla. :D
Reagovat
FulnekUltras
jednička prázdninová omylem - v době, kdy se nic nehraje, v důsledku ztrát všech ostatních na Wimblu předtím, se směšnými body a v podstatě jen díky bodové setrvačnosti úspěchů na severoamerických turnajích 2016 po Riu, kam kvůli údajné komarofobii po vzoru Berdycha záměrně nejela a na rozdíl od většiny soupeřek tak měla mnohem víc času na odpočinek i přípravu

o speciální pozici Wimblu mezi GS není třeba mezi skutečnými znalci vůbec mluvit - psychika je právě tady v "chrámu" úplně jinde, o čemž se už dřív dostatečně přesvědčily i Mandlíková s Novotnou, obě z finále rozklepané jako sulc
Reagovat
lars
zadny prazdninovy omyl, ale skutecnost. Tak neuvadej ctenare TP v
omyl. V dobe kdy byla no.1, tak se hralo vic nez 5 tenis. turnaju.

Fulnecku ty jsi rozklepany i z Prague open, kdyz si tam nehral ani CF :)
Reagovat
FulnekUltras
víc než 5 turnajů - pro žebř WTA zcela bezvýznamných ;-)

a svůj "chrám" mám jinde, no...

https://www.youtube.com/watch?v=QFlcs8vwLK4
Reagovat
Enterprise
Přesně tak. Takových jednorázových hvězdiček, které vyhrály ve 21 letech 2 grandslamové turnaje a zmizely někde v zapomnění, těch už bylo. Kdo si dneska ještě vzpomene, že vůbec existují hráčky jako Venus a Serena Williamsová nebo Marii Sharapovová, kterým se to taky povedlo :-)
Reagovat
FulnekUltras
tak ono by po těch 2 GS muselo přijít ještě něco dalšího - a z toho jsme zatím u Osaky neviděli zhola nic
Reagovat
Enterprise
Takže po zisku 2 grandslamového titulu odehrála slovy jedno utkání, které prohrála a už podle tebe nikdy nic významného nevyhraje. Takto to máš teda lepší věštecké schopnosti než Sybila v Delfách :-)
Reagovat
Blondie
Hele, já Karolínu taky moc nemusím, ale je třeba se do ní furt navážet? Plíšková může kariéru dokončit s pěti GS, zatímco Peti bude mít ty své (stále naprosto super) dva.
Reagovat
bIbec
hmm, to nemáš Karolínu ráda se samotné lásky k Petře, protože ji vnímáš jako její konkurenci? Celkem to tak působí.

Řekl bych, že se obáváš dost zbytečně. Petra prostě nemá v tom českém stádečku konkurenci a dokud bude hrát, tak ji mít nebude. Konkurencí je pro ni možná Muguruza, Kerber, Halep,.. ale Karolína fakt ne. Hráčka, která byla naposledy ve finále velkého turnaje v roce 2016. Aby mě někdo špatně nepochopil, já Karolíně úspěch přeju. Ale domnívám se, že u ní je to boj o ten jeden GS. Podobně jako to byl v minulosti boj u toho Tomáše.
Reagovat
bIbec
u toho Tomáše, který se prostě nezdařil. Jestli chce Karolína pomýšlet na GS titul, musí být schopná vyhrávat i o třídu nižší turnaje. A zatím toho prostě BOHUŽEL schopná není, vyhrála jeden v tom roce 2016.
Reagovat
Blondie
Čau, já mám Karolínu nerada naprosto iracionálně. Nemohu si pomoci, prostě mi to nejde. Jdu třeba na její zápas a PORUČÍM si, že musím fandit Karolíně - skončím tak, že mám radost z každého bodu soupeřky. A to i v repre :( přitom Karolína je mi jako dříč, který na sobě strašně maká, asi bližší než Petra.

Ale jinak jo, taky ji beru jako Petřinu konkurenci. Vím, že je to ptákovina, protože obě jsou šikovné baby, které navíc svědomitě reprezentují, ale kdybych měla možnost rozdělit mezi ně 10 GS, tak 9 dám Petře... :D
Reagovat
Blondie
Karolína má v sobě něco, co mě šíleně odpuzuje, odrazuje a štve. A není to jen její netaktnost (kterou její příznivci označují za upřímnost - nesouhlasím). Ono to nebude na racionální rovině, bude tam něco hlubšího. Ona působí daleko deprimovaněji než Petra - zatímco Petra je šikovná holka, co hraje tenis, Karolína je tenistka. To je prostě rozdíl...

Nicméně kdyby Karolína končila bez GS, bylo by mi jí líto. Jsem ale naprosto přesvědčena, že se tak nestane, určite ho vyhraje :-)

Ale Petrušce bych ten GS přála ještě víc :D
Reagovat
Aussie
Her feets too big!
Reagovat
Blondie
wut? :D
Reagovat
d@ve
Tady něco nesedí.. :)
"Minulý týden jednadvacetiletá Japonka vynechala kvůli bolestem zad turnaj v Dauhá a svůj premiérový zápas v roli světové jedničky tak odehrála dnes v Dauhá."
Reagovat
FulnekUltras
všichni víme, oč jde
Reagovat
Torn
Nepřekvapilo by...kdyby měla teď útlum.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist