Ósakaová se trápí dál, v Miami prohrála se Su-Wei Hsieh. Naopak Andreescuová stále válí

24. 3. 2019, 11:44
Aktuality 34
WTA MIAMI - Japonce Naomi Ósakaové se po triumfu na Australian Open a rozchodu s trenérem Saschou Bajinem dál nedaří. V Miami ve třetím kole podlehla Su-Wei Hsieh, byť ve druhém setu podávala na vítězství. Třiatřicetiletá Tchajwanka si tak připsala šestý skalp hráčky Top 10, z toho druhý proti světové jedničce. Už desátou výhru v řadě si připsala Kanaďanka Bianca Andreescuová, která si znovu po šesti dnech poradila s Angelique Kerberovou.
Naomi Ósakaová (© j48tennis.net)

Naomi Ósakaová po triumfu na Australian Open ukončila úspěšnou spolupráci s trenérem Saschou Bajinem, který ji během jednoho roku dovedl k prvním triumfům včetně dvou grandslamových a na post světové jedničky. 

A od té doby se jednadvacetiletá Japonka trápí na kurtu i mimo něj. Ósakaová sice na začátku března angažovala Jermaina Jenkinse, ale problémy s trenéry vyřešeny nemá, neboť juniorský kouč Christophe Jean po ni žádá odškodnění ve výši dvou milionů dolarů.

A navíc vyhrála jen tři ze šesti zápasů. Porazit dokázala jen Kristinu Mladenovicovou, Danielle Collinsovou a Yaninu Wickmayerovou. Porážky utrpěla s Mladenovicovou, Belindou Bencicovou a naposledy v Miami nestačila na Su-Wei Hsieh.

Ósakaová přitom po ztráté prvních tří gamů měla zápas pod kontrolou a za stavu 6-4, 5-4 a 30-0 byla při svém servisu třikrát dva míčky od postupu. K mečbolu se však nedostala, podání ztratila a rozhodnout musel třetí set. V něm se japonská favoritka ujala vedení 2-0, ale od té chvíle získala už jen jeden game a se 27. hráčkou světa prohrála 6-4 6-7 3-6.



Po turnaji tak Ósakaová může být sesazena z čela světového žebříčku. Stane se tak v případě, že alespoň jedna z dvojice Petra Kvitová a Simona Halepová postoupí do finále. Pokud se do něj dostanou obě, utkají se v přímém souboji o post světové jedničky.

"Vím o tom, že můžu přijít o post jedničky. Neřeším to, protože je tu spousta dalších holek, které si zaslouží být první," prohlásila Ósakaová.

Třiatřicetiletá Su-Wei Hsieh si připsala už třetí letošní a celkově šestý skalp hráčky Top 10, ten první slavila teprve před necelými dvěma lety ve svých 31 letech. Světovou jedničku porazila podruhé, poprvé se jí to povedlo loni ve Wimbledonu proti Halepové.

V osmifinále se Su-Wei Hsieh utká s bývalou světovou jedničkou Caroline Wozniackou, se kterou prohrála všechny čtyři vzájemné zápasy. Dánská finalistka předloňského ročníku si ve třetím kole poradila 6-4 7-6 s Rumunkou Monicou Niculescuovou, s níž v deseti vzájemných zápasech ztratila jediný set.



Na vítězné vlně se dál veze Bianca Andreescuová. Osmnáctiletá Kanaďanka, jež před týdnem v Indian Wells slavila premiérový titul, stále nenašla přemožitelku ani na dalším turnaji WTA Premier Mandatory v Miami a svou neporazitelnost prodloužila už na deset utkání.

Ve třetím kole si Andreescuová poradila v repríze kalifornského finále 6-4 4-6 6-1 se světovou čtyřkou Němkou Angelique Kerberovou. Svou parádní letošní bilanci tak vylepšila už na 31-3.

Trojnásobná grandslamová šampionka Kerberová se sice ve druhém setu dostala ze stavu 1-4 a vynutila si třetí sadu, v ní ale od skóre 1-1 ztratila pět her.



"Ten druhý set jsem hodila za hlavu a soustředila se na své šance ve třetím. Nebylo to lehké, ale myslím, že jsem dnes využila impulz z nedávného finále. Kerberová hrála skvěle, čekala jsem to a myslím, že jsem byla o krok lepší," řekla Andreescuová, která se stala po Petře Kvitové a Belindě Bencicové třetí hráčkou v této sezoně, která sérii vítězství dotáhla na dvouciferné číslo.

"Lhala bych, kdybych řekla, že se necítím unaveně, ale když vyhráváte, vaše tělo získává energii navíc z euforie, ve které se teď nacházím, Jsou to krásné dny a já doufám, že jen tak neskončí," řekla Andreescuová, která si o čtvrtfinále zahraje s Estonkou Anett Kontaveitovou.


• WTA PREMIER MANDATORY MIAMI •
USA / Florida, tv. povrch, 9.035.428 dolarů
sobotní výsledky (23. 03. 2019)
• Dvouhra - 3. kolo •
Kvitová (3-ČR) - Vekičová (26-Chorv.) 6-4 3-6 6-4
Su-Wei Hsieh (27-Tchaj-wan) - Ósakaová (1-Jap.) 4-6 7-6(4) 6-3
Bertensová (7-Niz.) - Kužmová (SR) 3-6 6-0 6-1
Andreescuová (Kan.) - Kerberová (8-Něm.) 6-4 4-6 6-1
Qiang Wang (18-Čína) - S. Williamsová (10-USA) bez boje
Bartyová (12-Austr.) - Stosurová (Austr.) 6-0 6-3
Wozniacká (13-Dán.) - Niculescuová (Rum.) 6-4 7-6(4)
Garciaová (19-Fr.) - Görgesová (15-Něm.) 6-0 7-5
Kontaveitová (21-Est.) - Tomljanovicová (Austr.) 7-6(3) 2-6 7-6(4)
• Čtyřhra - 1. kolo •
Su-Wei Hsieh/Strýcová (3-Tchaj-wan/ČR) - Christianová/Muhammadová (USA) 7-5 7-5
Azarenková/Bartyová (Běl./Austr.) - Krejčíková/Siniaková (1-ČR) 6-3 6-7(1) 10-7
Niculescuová/Spearsová (Rum./USA) - Grönefeldová/Hradecká (Něm./ČR) 6-3 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

34
Přidat komentář
Pavol
Z môjho pohľadu predviedla vlažný výkon bez emócií. Nebojím sa to nazvať až kontrolovanou prehrou. Začiatok konca.
Reagovat
smazaný uživatel
V 21 letech?
Reagovat
blixa
Je to velký vizionář ;-) Ono vlastně už narození je začátek konce :D
Reagovat
dadaft
moc bych se divil, kdyby to Yafan po vyhraném setu ještě projela, je psychicky velmi silná.
-- předzápasových 2,14 je milý dáreček bookmakerů, protože se stačí podívat na poslední výkony obou aby bylo každému jasné, že 2,14 je úlet :)))
Reagovat
tommr
nejde o to, že prohrála s Andreescu, která je opravdu talentovaná a prohrát s ní není žádná ostuda. Ostuda ale je chování Kerberový u sítě při podávání rukou kdy soupeřku neuctivě nazvala "the biggest drama queen ever". Pokud to byla narážka na častý MTO Kanadanky tak by si Kerberová měla uvědomit, že sama má máslo na hlavě - viz např. zápas s Karolínou Muchovou ve kterým naší hráčku rozhodila ve druhým setu dobře načasovaným MTO ...
Pro mě je Kerberka nejprotivnější hráčka na okruhu a to jak herním projevem tak chováním ...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tady emoce hrály jasnou roli. Na twitru Angie už Andreescu pogratulovala k zasloužené výhře!
Reagovat
smazaný uživatel
Angie přeju od zápasu s Petrou ve FC a její hru mám rád. Dneska ale přestřelila.
Super, že se omluvila. Lepší později než vůbec.
Reagovat
Haitik
Myslíš, že to byla opravdu ona? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak je samozřejmě možný, že ona osobně ne! ;)
Reagovat
Kozoroh
Mnozí z nás vidí chyby na ostatních, ale tu samou chybu na sobě neregistrují.
Její vyjádření považují za projev hněvu, že opět prohrála s 18letým písklem.
Reagovat
blixa
Pískle jo ? To pískle je větší korba, než byla v jejích letech Serena ! Jestli tohle má být budoucnost ženského tenisu, tak se asi definitivně přesunu ke snookeru ! :D
Reagovat
annah
Je fakt, že vzhledově nic moc, ale tah na branku má neuvěřitelný. Ty pumelice, co dává, plus psychická síla a odolnost z ní fakt dělají budoucnost. Trochu mi připomíná Rafu.
Jak otočila zápas s Begu v prvním kole, to jsem zírala v úžasu. Jsem moc zvědavá, jak si povede dál. Ženský tenis moc nesleduju, ale na tuhle slečnu se podívám vždycky (teda když nebude zápas v noci).
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
annah
Jo. Charisma jí fakt nechybí.
Reagovat
blixa
Charisma ??? Jako fakt myslíte charisma ??!!! :-o Zvláštní dar nebo rys osobní přitažlivosti a kouzla ???!!! Tohle ??? Tak možná čerstvě vylíhlého kuřete !!! Ne , tahle mladá dáma nemá žádné charisma, aspoň ne pro mě. Asi mě fakt čeká ten snooker .. a v zimě biatlon, pochopitelně ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Chybět rozhodně nebudeš :-D
Reagovat
blixa
Zase se tak neraduj, kdoví jakou bude mít trvanlivost :D
Reagovat
annah
Jo jo. Kouzlo osobnosti může mít i člověk, který nesplňuje estetický ideál.
Reagovat
blixa
Tak to nepochybně ! Ale kde nic není, ani čert nebere, krása nekrása.
Reagovat
annah
Ono to prostě funguje na každého jinak. Mně je vyloženě nepříjemná Cibulková, tu fakt nemůžu ani cítit, a mírně nepříjemně na mě působí Halepová. O Kongovi nemluvě. A někdo jiný je zase preferuje.
Reagovat
sojka1
hlavne blixa uz nasemu svetu vubec nerozumi.. ;-) Ale toho Konga bych si laskave vyprosila, Cibulkova a Halepka nevadi.. :-)))
Reagovat
blixa
Nonono !!! No jo, no, zase si mě prokoukla, ty ptáčku neposedný :D
Reagovat
sojka1
je pri nepohode negativni vzdycky, zadne prekvapko.. nemam jeji nehezky tenis ani jeji projevy rada a vubec nejde o to, zda tentokrat s Biancou "prestrelila", jak tu ctu a hezky se omluvila.... Mektala neuveritelne napriklad i na trenera kvuli vypletu a vzteky mu na "just" jeden gam naprosto neprofesionalne oschodila.. detinske. Pritom raketa do "pradelny" je proste vzdycky vetsi "kanape" nez ta na poust, takze vyplet byl podle me uplne v poradku a on ji jen na to konto naprosto logicky radil zrychlit... atd... atd... proste Kerberka... :-)
Reagovat
sojka1
*ten gam odchodila.... jeeeeee
Reagovat
smazaný uživatel
V 21 letech má celou kariéru před sebou.
Některým odporníkům bude hodně ležet v žaludku...
Reagovat
miros
Tak to jsem nečekal, že ta blbka prohraje, i když možná jó, a hlavně jí to docela přeju. Protože po tom, co se údajně rozešla s trenérem, spíš si myslim, že po ní chtěl aby nakala. Tak hraje naprosto katastrofálně, spíš trapně, úplně bez šťávy. Tohle že má bejt světová jednička, ach jo. A samozřejmě není sama. Kromě Sereny, i když ji moc nemusím, to nejsou světový jedničky ale tragedky. No nic, ať pořádně maká a zaslouží si tu no.1. Takhle je to fakt trapný.
Reagovat
Patik
Získať dva grandslamy po sebe nieje málo v jej veku..navyše ktovie či nezíska aj tie zvyšné..jej problémy v súkromí sa prejavujú aj na kurte..keď veci vychladnú a prehrmia bude hrať opäť skvelý tenis.
Reagovat
Mr.Pink
Naomi hlavne mela zdravotni problemy, nemohla poradne trenovat
Reagovat
Patik
Blbé obdobie..nepohoda..súdy..spory..zmena trénera..neprekvapuje ma to vôbec.
Reagovat
Jon61
Po hodech bývá půst. Po vítězství na Grand Slamech v r.2016 měla další rok útlum Kerber, všechny překonává Muguruza, bývalá světová jednička, vítězka dvou Grand Slamů, ta dokáže nečekaně hladce prohrát zápasy, takové výkyvy snad nemá žádná tenistka.
Reagovat
FerrariF50
Žádna velryba už nebude šikmoočko :-D
Reagovat
Kozoroh
Osakaová vs. Hsiehová
https://youtu.be/XWaMjxVvuh4

Kerberová vs. Andreescuová
https://youtu.be/KGSvpgvJiPw
Reagovat
FerrariF50
Já jsem rád, stejně u mě má plus jenom za to, že porazila Konga, ... jinak mě ten její utrápený ksicht, kde si hraje na to, že je největší lepšočlověk na světě fakt nebere a nežeru jí to kravce :-D
Reagovat
EllNino
LOL
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist