Ósakaová se vrátí na okruh WTA v srpnu v Montréalu

14. 7. 2021, 21:50
Aktuality 62
Světová tenisová dvojka Naomi Ósakaová se vrátí na okruh WTA na srpnovém turnaji v Montréalu. O účasti japonské hráčky dnes informovali organizátoři. Ósakaová hrála naposledy na Roland Garros, z kterého po prvním kole odstoupila.
Profily hráčů
Naomi Ósakaová (© AFP)

Před pařížským grandslamem oznámila, že nebude mluvit s novináři na tiskových konferencích, protože se chce vyhnout stresu, což vyvolalo řadu většinou nesouhlasných reakcí. Ósakaová se pak rozhodla na čas z turnajů stáhnout.

Poprvé po pauze by měla hrát na olympijském turnaji v Tokiu, kde bude jednou z domácích medailových nadějí. Turnaj v Montréalu začne 9. srpna.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

62
Přidat komentář
Blondie
Celé to téma zahájila hloupě, dětinsky, nedospěle a za mě právem dostala celkem sodu.

Ale jestli se to vyklidní a vyplyne z toho, že hráči budou mít každý rok právo na dvě neabsolvované TK (např. s výjimkou prohraného finále), tak mi to vadit nebude. Nebyl by to nějaký brutální ústupek, řád by zůstal a hráči by dostali svůj "sick day".
Reagovat
sojka1
terba, muze to vyustit i v jine reseni komunikace, kdo si uziva pozornost a mikrofony, at se v tom koupe dal, kdo da prednost jine forme, tak ho za to nepovesime, ale umoznime mu to... taky se uplne klidne muze provalit a uz jsem to psala, ze si jen Naomi s pritelem rekli, ze vsem zvednou mandle, coz se jim povedlo a pak vsechno zase utichne.... a ja budu za naivu, s tim nemam sebemensi problem.... ja mam problem s bagatelizaci psychickych onemocneni a s vylucovanim postizenych, ale ve svem oboru jinak schopnych jedincu... pouze kvuli "starym poradkum" :-)) - takto se to delalo uz za cisare pana a takto se to bude delat az do skonani sveta... :-) navic se ukazalo, ze to jde v pohode i bez tiskovky, viz HuHu... :-))
Reagovat
majkl005
HuHu, BuBu, FuFu...je to pinda a to je jisté smilesmile
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak Hubert je na tiskovy expert :D
Mistr zkratky...

Obecne; komunikace v soucasne dobe - dost paradoxne - je ohromny problem. Lide se casto vzajemne neposlouchaji. Kazdy si mele tu svou "kavu".

Psychologove uz sami potrebuji jineho Psychologa... zastarale pojeti Cholerik, Sangvinik, Melancholik, Flegmatik nemaji uz pomalu zadny vyznam, nevystacujici...vcetne stereotypniho dualizmu Introvert x Extrovert.

Dnes jsou uz ty problemy tak silene slozite, ze me ani neprekvapilo, ze americane v nejake studii prostitutek v porovnani s zenami, ktere se nevydaly tzv. na scesti... dosli k absurdnim vysledkum... jeden z nich: kolem 30 % - introvertky trpicimi tezkymi depresemi, trpici na nejake ty silne alienace... zeny, ktere se neprostituuji maji nejakych 48%

Pochopitelne stereotyp nam napovida spise neco jineho. Hlavne diky prostredi, ve kterem se nachazime. Nedokazeme to uz proste ocenit.

Ale jako zena..., tipni si kolik procent tehle zen jsou autistkami... jen prozradim napovedu, procentualne je jich vic nez tech, ktere se nevydaly na drahu prodeje tela...

Jina zajimava cisla z tehle studie je na tema asocialniho chovani... tak u zen, ktere nejsou prostitutkami je to nejakych 61% Coz je dalsi sok...jiny sok pro nas zpusob stereotypniho vnimani sveta je, ze u prostitutek je to 74% Takze ironicky receno, ty lehke zeny v porovnani s temi jakoby normalne zijicimi si nevedou vubec spatne:)

...spolecnost uz "normalne" nefunguje. Ocenovat jednu Osaku je ztrata casu, spise by to mohlo byt zajimave pro jina zamysleni, ktera ovsem prijdou zridka, a co terpve zmeny v chovani, to je terpve vyzva. Myslim si, ze jsme v tom nejak tak vsichni uz ztraceni:) Je treba hledat nejake ty jednocuche zaklady, o ktere se da oprit, coz v dnesni dobe neni uplne jednoduche.
Reagovat
JaguarSFD
Tak v Ní se bijí dvě odlišný, doslova protichůdný Rasy.....
Reagovat
JaguarSFD
.... tichej introvert vítězící Tiger Woods to pak "rozpálil" smile
Reagovat
sojka1
pekne, Vlcku, ale na dlouho a ne sem, uz jsme se taky ztratili, jsme totalne v lese... :-)) mimochodem, ctu ted pana profesora Kolare, samozrejme zminuje roztristenost a povrchnost dnesni komunikace, ktera nam neumoznuje aplikovat ani zakladni kongnitivni funkce... az nastane takovy "rozpad vedomi" (moje interpretace!) a svedomi - o tom mluvi on, o ztrate studu, jako prvku svedomi, o odklonu spolecnosti od tradicnich hodnot, o egu, kteremu se uplne zvracene vlastne "zodpovidame", mluvi o bolesti, ktera patri k zivotu, a se kterou uz neumime zit...... no nic radeji uz! :-))
Reagovat
sojka1
mozna jen jeste a specialne i pro gigina, pan profesor, povaz, zminuje i nasi KALUZ... :-))) ze ji netreba preskakovat, staci obejit.... ;-)
Reagovat
gigin
Jeee děkuji! Ale nevím proč pro mne, já s tím nemám problémy:DD
Reagovat
sojka1
protoze o nich mluvime, a problem mam ja - s autoritama... :-)) to bylo prozreni ve stylu: dekuji vam pani ma, ted uz mam mudrce dva... :-)
Reagovat
gigin
:)) Děkuji paní má...
Reagovat
Blondie
*zvedá obočí*
Pevně doufám, že to není reakce na má slova, ale přesto.
Dovolím si podotknout, že jsem poslední člověk, který by jakkoliv bagatelizoval psychická onemocnění. Věřím, že reakci na můj příspěvek bereš jen jako prostor pro prezentaci svého názoru (zcela ok), nikoliv jako naznačování, že se bagatelizace a vylučování "postižených" týká právě mě (to by skutečně OK nebylo).
Reagovat
sojka1
pokud to tak vyzniva, tak jsem nerada, konkretne na tebe bylo vlastne jen prvni slovo, to "treba" a jeste s preklepem... :-)) nasledne uz slo opravdu jen o "prezentaci" meho nazoru a reakci na neco, co se tu objevilo driv. Klidne muzes oboci spustit zase dolu... ja s tebou vzdycky nesouhlasim, ale napr. z nedostatku empatie te rozhodne nepodeziram... :-)
Reagovat
Blondie
Ok, peace! smile
Reagovat
George_Renel
má psychické problémy s některými médii a tiskovkami, lae kde to sype, publicita nevadí. Holt byznys je byznys.
https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/panenka-barbie-mattel-naomi-osakaova-tenis.A210714_070257_zahranicni_ajez
Reagovat
sojka1
promin, ale to je argumentace na uplne stejne urovni, jako kdyz jsi napsal, ze tys s verejnym vystoupenim nikdy problem nemel... i ta "hloupa" Serenka si vsimla, ze lide jsou ruzni.... :-))
Reagovat
George_Renel
Já zase nejsem tak naivní, abych si myslel, že taková akce s Barbie se obešla bez velkého mediálního humbuku.
Stejně jako když s pompou zveřejní své fotky ve skromných plavkách.
Reagovat
sojka1
ja bych tomu ani naivita nerikala, jen neznalost... :-) to skutecne neni totez...
Reagovat
Vlk-v-trave
Klasicka fligna organizatoru, aby zlepsili predprodej listku?
Vyjadrili se oni, ale ne Naomi.?
Nebo je to snad jinak?
Z clanku logicky vyplyva, ze organizatori,
na jakem zaklade?
Co na to Jan Tleskac?

Pochybuji, ze hned po OH se pozene nekde do Montrealu. Hlavne kdyz se treba dostane nekde do finalovych boju...

Ale ja moc neverim ani finalovym bojum na OH, ani ze Montreal bude hrat...

No ale pockam si na OH a prvni jeji zapas (jestli k nemu dojde), jestli je svihla tradicne, na co jsme zvykly, nebo jeste vic...a je to jeste vaznejsi:)
Reagovat
Petr_Fisk
Když jsem to četl, napadlo mě přesně to stejné. Kdo ví, jak to všechno za pár týdnů vlastně bude.
Reagovat
JaguarSFD
Neúčast Diváku, a prázdný tribuny, velká výhoda pro "domácí" Osaku smile
Reagovat
sojka1
za sebe se na Naomi a jeji tenis opravdu tesim... :-) ty vykriky tady... taky mam rada nejaky rad a ctim ho, ale "stare poradky" opravdu dost ne... chce to grip jako pri sestave pracovniho tymu, jde o vykon a vysledek, ke kteremu je potreba lidi, casto hodne variabilne, ukocirovat... :-)
Reagovat
tommr
a co si máme představit pod těma "starejma pořádkama"? Tvoje vyjádření je poněkud mlhavý ... smile
Reagovat
sojka1
nevim, treba skutecne nejakou ulevu z tiskovek, dyslektik ma ve skole taky ulevu, pokud dolozi vadu a neni vyrazeny ze vzdelavani, protoze "vybocuje"... cetla jsem vase uvahy s Georgem a prislo mi, ze uz jen chybi dopruceni "pichacek" na vratnici, a aby sla pripadne pracovat do dolu nebo k pasu... :-) smlouva prece muze obsahovat individualni dodatek...
Reagovat
sojka1
pardon, popisuji nove poradky... :-))
Reagovat
Petr_Fisk
Na rozdíl od povinné školní docházky, žádná povinná tenisová neexistuje.
Jakmile by se začaly ve vrcholovém sportu udělovat různé výjimky, tak by nastal totální chaos a různí jedinci by to začali okamžitě zneužívat.
Reagovat
sojka1
takze tem "jinym" vrcholovy sport radeji zakazeme... :-)
Reagovat
Petr_Fisk
Problém je v tom, že asi neexistuje vrcholový sport ve kterém by byly povoleny nějaké úlevy. Maximálně jsou povolené určité (jinak zakázané) léky jako např. pro astmatiky.
Takže je to v rovině, že by si Naomi vzala nějaká antidepresiva než by šla na tiskovku.
Reagovat
sojka1
proboha, ale ona odehraje zapas podle platnych pravidel... bavime se o doprovodnych kejklich prece... tak holt sdeli svetu, jak se ji bouchalo do balonku, jinym zpusobem, to je cele.... :-)
Reagovat
Petr_Fisk
Ale ta pravidla se netýkají jen sportovního výkonu, ale i ostatních povinností před a po.
Tohle není školní výuka, tohle je byznys, kde se točí miliardy a nikdo nikoho nenutí aby se toho zúčastňoval, pokud mu to nevyhovuje. Ta pravidla musí platit pro všechny stejně.
Až si tenisté prosadí, že nebudou chodit na tiskovky, tak tam nebude muset chodit ani Naomi.
Jinak tiskovky jsou asi nutné zlo pro většinu sportovců, ale chtějí vydělávat miliony a to je ta druhá strana mince.
Reagovat
sojka1
mne ale nepripada, ze by nebyla schopna plnit sve "povinnosti", prislo mi, ze se jedna o problem u tohoto jedineho (interaktivniho) "pracovniho" ukonu, ktery se jiste da nahradit pisemnou formou ci co ja vim jak... pripada mi jednoduse skoda, ze talentovana ctyrnasobna tenisova GS sampionka ma jit z kola ven kvuli sve fobii z verbalniho verejneho vystoupeni.... ve mne proste neni ta okamzita jistota, ze je nafuceny fracek, ktery si vymysli kraviny...
Reagovat
Petr_Fisk
Nejsem kompetentní vyhodnotit, jestli je nemocná nebo to jen nesnáší.
Jenom se domnívám, že je to individuálně neřešitelné a že každá výjimka je jen nebezpečný precedent do kterého WTA nebo ATP nepůjde.
Čas ukáže.
Reagovat
tommr
to srovnání dost pokulhává protože Osaka se vehementně brání tomu aby musela někomu dokazovat, že je opravdu mentálně postižená. Ona jen prostě nechce chodit na tiskovky, protože jí to nebaví a protože si myslí že je výjímečná a jako taková si může dělat co chce ...
Reagovat
sojka1
ja nevim, jestli je mentalne postizena.... ani zda ji tiskovky "nebavi", pochopila jsem z toho, ze ma psychicky problem a to je pro me jednak duvod k zamysleni a jednak i k pripadnemu ustupku....
Reagovat
tommr
když se ustoupí Osakaový tak se pak bude muset ustoupit i každýmu jinýmu koho tiskovky nebaví a tiskovky pak můžou rovnou zrušit ...
Reagovat
Fandina
Klidně, ať je zruší. Ten, kdo bude chtít tiskovku dělat, tak si ji udělá, kdo ne, neudělá. V politice tohle funguje normálně, proč ne ve sportu.
Reagovat
Petr_Fisk
Politika není byznys, bohužel současný vrcholový sport ano.
Ta naše diskuze asi naráží na celkem kardinální problém, kam až vrcholový sport může zajít a kde jsou rozumné hranice pro jeho provozování.
To, že je nezdravý pro lidský organismus se už ví delší dobu, současně se v některých sportech točí (neúměrné (nezdravé) množství peněz a tak vzniká logicky i neúměrný tlak na jeho aktéry. Přibývá zemí, které nechtějí pořádat vrcholné sportovní akce a přibývá daňových poplatníků, kteří se na tomto megalomanství nechtějí podílet. A jsou tam také nemalé ekologické negativní důsledky.
Sečteno a podtrženo, současný vrcholový sport se dostává na samotnou hranici únosnosti a Naomi je jen špička ledovce.
Reagovat
turista
No jo. Ale amatérsky ho dělat nelze. To naštěstí bafunari pochopili už před 50 lety. Peníze ke špičkovému sportu patří.
Reagovat
Vlk-v-trave
Jasne ze lze... ale nebudes hrat profi turnaj ATP. Amateru mas po Svete plno...
Reagovat
Vlk-v-trave
:DDDDD
Promin... ale tomu jsem se musel fakt zasmat. V tuto chvili mozna nekde v Butanu neni politika byznys:)
Reagovat
Petr_Fisk
Politika má pouze přímé důsledky pro byznys.
Tiskovky politiků nemůžeš srovnávat s tiskovkami sportovců. Zatímco mnozí vrcholoví sportovci jsou idoly desítek, či stovek milionů fanoušků po celém světě, což znamená, že si kupují např. stejné oblečení jako oni, tak u politiků to tak nefunguje. Takže na přímý marketing mají daleko větší vliv např. tiskovky sportovců než tiskovky politiků.
Reagovat
Fandina
Tiskovky u politiků jsou základem jejich činnosti. U sportovců jde o výkon, ne o to, co pak řeknou na tiskovce. To je nepodstatné.
Reagovat
Petr_Fisk
To že tiskovky jsou pro sportovce povinné není žádná náhoda nebo nesmyslný nápad pomateného šílence.
To je pragmatický odraz reality, protože ve svém důsledku generují nemalé peníze.
Reagovat
Fandina
Tiskovky nic negenerují. Peníze generují výkony sportovců. Tečka.
Reagovat
Vlk-v-trave
Promin, ale politika je proste byznys, sam to potvrzujes a je jedno jakou cestou ho delas.

Rikas, ze sportovci jsou vzory, vsak politici take pro mnohe...jsou vzorami... ma to mnohem vetsi dopad na ekonomiku, nez si koupis tenisky nebo ne. A prikladu se tu da rozepsat spousty...ale fakt se me nechce... do takovych elementarnich veci, proste s tim tady ztracet cas.

Usmal jsem se hlavne nad tim...

Jestli Naomi bude chodit na tiskovky nebo ne, me fakt vubec netrha zily.

Krom toho jako vzdy se problem personalizuje...a co hur, je to jeste zenska...

Jak by to rekl Federer, bylo by to na debatu:) Jak to rekne zenska, ac trochu svihla, dobre, ale zenska, tak je ohen na strese.

Nebo rekni mne, jaky je rozdil mezi tim, ze si Djokovic s Nadalem vymuzou zmenu povrchu na Masters turnaji, a holkou, ktera rekne, ze by nechtela chodit na tiskovky, a muzeme pominout duvody...ja rikam ZADNY. Majitel ma silenou ztratu...ze bysme se asi nedopocitali, a pocitala se jen ta zakladni, naklady vyhozene do prcic...

Co maji co hraci kecat do toho, na cem se hraje na turnaji, kdyz to normalne splnuje podminky...?

Tak ok, dobreeee, je to byznys, tak proc si nemuze Naomi vydupat, ze se bude chodit na tiskovky dobrovolne...nebo jen ona... a co jako?! jen uz diky tomu co udelala, stoupl zajem o tenis 10 x... vic nez jak by pindala neco na tiskovkach...

Ten sam efekt Agassi, stacilo, ze rekl, ze hrat ve Wimbleduno nebude, bo bila, slusny ficak po celem svete, a o tenisu najednou vedeli i uplni analfabeti...

To je BYZNYS...kamo...:)
Reagovat
aape
Aby nakonec výjimky, posléze kvóty a podobné neznamenaly začátek konce ..
Reagovat
Petr_Fisk
Přesně tak to může dopadnout.
Reagovat
Petr_Fisk
Ony také různé poruchy osobnosti se dost těžko prokazují, to není zdaleka tak jednoduše diagnostikovatelné jako třeba alergie.
Reagovat
Fandina
To jsou zase kecy tohle zase. Jak víš, že si myslí, že je výjimečná. Nevíš nic, ale hlavně, že žvaníš.
Reagovat
tommr
hlavně že ty víš vždycky všechno a si se vším rychle hotová ... smile
Reagovat
Fandina
Rozhodně nebudu vykládat o někom, co si myslí, když mu do hlavy nevidím. Hlavně, že si zareješ, že?
Reagovat
tommr
do hlavy nikomu nevidím, ale vidím jak se Osaka chová a jedná. Velkopansky oznámila přes sociální sítě organizátorům FO že na jejich tiskovky chodit nebude protože jí to nedělá dobře. Z toho čiší pocit nadřazenosti a výjímečnosti na sto honů ...
Reagovat
Fandina
Řekla, že nebude chodit na tiskovky a zaplatí pokutu. Na tom není nic velkopanského a namyšleného. To tak jedině v tvé hlavě.

Pokud s tím má problém a ve smlouvě je uvedeno, že tam musí, tak ponese následky, pokuty, vyloučení atd.. Nebo může dostat výjimku. Někdo tiskovky miluje, jiný má problém. Nevidím na tom nic nenormálního.
Reagovat
turista
Souhlasím.
Reagovat
turista
Tiskovky jsou tzv.nutne zlo.
Reagovat
tommr
brát astronomický prizemoney je ale v naprostým pořádku, že? smile
Reagovat
aape
Pokud si vzpomínám, tak si zkoušela určovat,na co peníze z pokuty mají jít, a to úplně v pořádku není..
Reagovat
Fandina
Řekla, že doufá, že peníze z pokut jdou na charitu. Je potřeba číst to, co se píše a ne to, co chceme slyšet.

PS ... pokuta je mimořádný příjem, takže proč ne na charitu
Reagovat
aape
Samozřejmě, proč ne na charitu,
ale tohle rozhodnutí není v kompetenci pokutovaného
Reagovat
Fandina
Řekla, že doufá, že tam peníze jdou, nic neurčovala.
Reagovat
aape
"Často také dostaneme otázky, po kterých o sobě začneme pochybovat. A já se nebudu bavit s lidmi, kteří o mně pochybují"
Tak tohle tedy vůbec nevyznívá namyšleně ..
Reagovat
hanz
Koukám, že se Vosaka ,,uzdraví", jakmile se začne hrát na hardu. Asi to bude ,,nemoc" z prachu antuky a z pylu trávy, na hardu nic takovýho nehrozí.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist