Ósakaová si v Ósace zahraje poprvé od triumfu na Australian Open ve finále

21. 9. 2019, 11:55
Aktuality 7
WTA ÓSAKA - Naomi Ósakaová dnes na domácím turnaji WTA Premier v Ósace vyhrála dva zápasy a poprvé od lednového triumfu na Australian Open postoupila do finále. V něm japonská tenistka narazí na Rusku Anastasii Pavljučenkovovou.
Naomi Ósakaová (© AFP)

Naomi Ósakaová po lednovém triumfu na Australian Open nečekaně ukončila spolupráci s německým koučem Saschou Bajinem. Od té doby byla jen jednou v semifinále, do kterého navíc nenastoupila, a osm měsíců se nedostala do finále.

Minulý týden se tak už podruhé v sezoně rozešla s trenérem, když propustila kouče Jermaina Jenkinse. A změna jí zřejmě vliva čerstvou krev do žil, neboť na podniku WTA Premier v rodné Ósace se jednadvacetiletá Japonka konečně prodrala do finále.

Světové čtyřce k tomu stačilo vyhrát pouhé tři zápasy, z toho dva během dnešního dne. Ve čtvrtfinále, které se včera neodehrálo kvůli dešti, si poradila 6-4 6-4 s Kazaškou Julií Putincevovou, o pár hodin později pak přehrála 6-4 6-1 Bělgičanku Elise Mertensovou.

Ve svém celkově šestém finále bude bývalá světová jednička a dvojnásobná grandslamová vítězka Ósakaová bojovat o čtvrtý titul. Její poslední soupeřkou bude Anastasia Pavljučenkovová, s níž má vyrovnanou bilanci 1-1.

Sedmadvacetiletá Ruska Pavljučenkovová se do finále dostala dokonce poprvé od loňského května, kdy triumfovala na antuce ve Štrasburku. Od té doby si nezahrála ani v semifinále. 

Pavljučenkovová si v dnešní čtvrtfinálové dohrávce poradila 6-2 6-2 s domácí Misaki Doiovou a následně porazila 6-3 6-3 Němku Angelique Kerberovou, s níž vyrovnala vzájemnou bilanci na 7-7. Ruska v neděli zaútočí na 13. titul.

Ósakaová je ve finále turnaje Pan Pacific Open, který se letos do Ósaky přesunul z Tokia, potřetí za poslední čtyři roky. Loni podlehla v souboji o titul Karolíně Plíškové, v roce 2016 nestačila na Dánku Caroline Wozniackou.
S tou předloni prohrála finále i Pavljučenkovová.

• WTA PREMIER ÓSAKA •
Japonsko, tv. povrch, 823.000 dolarů
sobotní výsledky (21. 09. 2019)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Ósakaová (1-Jap.) - Putincevová (Kaz.) 6-4 6-4
Mertensová (9-Belg.) - Giorgiová (It.) 6-4 6-3
Pavljučenkovová (Rus.) - Doiová (Jap.) 6-2 6-2
• Dvouhra - semifinále •
Ósakaová (1-Jap.) - Mertensová (9-Belg.) 6-1 6-1
Pavljučenkovová (Rus.) - Kerberová (4-Něm.) 6-3 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
Fandina
V turnajové kolonce Osaka zaškrtávám jméno Osaka.
Reagovat
paddy
Jak to asi zítra dopadne? Osaka v Osace. Otevřený zápas s jasným výsledkem.
Reagovat
Hector21
Pavly už je 28let.

Jen drobna poznámka....coz nemění nic na tom, že zítra Osace vypráší kožich... ????
Reagovat
smazaný uživatel
Zitra nema narok
Reagovat
FulnekUltras
globalistický brojler už se zas moc naparuje, takže ano... ;-)
Reagovat
tommr
ta mě dneska hodně potěšila tím jak spráskala Kerberovou. A to měla ještě proti Kerberce velkou nevýhodu v tom, že musela hrát dneska dva zápasy! Doufám, že ted už to tam vyhraje celý ...
Reagovat
rybicka
Sumyk konečně zase může mít dobrý pocit z práce.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist