Ósakaová si v rodné Ósace došla pro čtvrtý titul

22. 9. 2019, 08:12
Aktuality 22
WTA ÓSAKA - Jednadvacetiletá Japonka Naomi Ósakaová ve svém prvním finále po osmi měsících nezaváhala a v rodné Ósace získala bez ztráty setu svůj čtvrtý titul. V boji o něj si poradila snadno s Ruskou Anastasií Pavljučenkovovou.
Naomi Ósakaová (© AFP)

Naomi Ósakaová po lednovém triumfu na Australian Open nečekaně ukončila spolupráci s německým koučem Saschou Bajinem. Od té doby byla jen jednou v semifinále, do kterého navíc nenastoupila, a osm měsíců se nedostala do finále.

Minulý týden se tak už podruhé v sezoně rozešla s trenérem, když propustila kouče Jermaina Jenkinse. A změna jí zřejmě vlila čerstvou krev do žil, neboť na podniku WTA Premier v rodné Ósace se jednadvacetiletá Japonka konečně prodrala do finále a nakonec ukončila i osm měsíců dlouhé čekání na titul.

Světové čtyřce aktuálně koučované vlastním otcem k tomu stačilo vyhrát čtyři zápasy, v nichž neztratila ani set. Po Tomovové, Putincevové a Mertensové potvrdila roli papírové favoritky i v dnešním finále proti Anastasii Pavljučenkovové, kterou přehrála hladce 6-2 6-3.

Ósakaová nenabídla Pavljučenkovové ani jednu šanci na brejk, sama si vypracovala 11 možností na zisk soupeřčina podání a tři využila. Při vlastním servisu dominovala a za celý zápas odevzdala jen šest míčů. Na ukončení zápasu ale potřebovala tři mečboly. Při podání Rusky nevyužila dva, vzápětí ale utkání zakončila čistou hrou.



"Tenhle turnaj mě naučil, že se musím soustředit na každý míč a být pozitivní," řekla Ósakaová. "Opravdu moc jsem tady toužila vyhrát, tak jsem šťastná, že se mi to povedlo."

Bývalá světová jednička Ósakaová získala ve
svém celkově šestém finále čtvrtý titul. Dosud měla na kontě dvě grandslamové trofeje z US Open 2018 a Australian Open 2019, poprvé triumfovala loni na velké akci v Indian Wells.

Finále Pan Pacific Open, který se letos do Ósaky přesunul z Tokia, zahrála si Ósakaová potřetí za poslední čtyři roky a poprvé v něm uspěla. Loni podlehla v souboji o titul Karolíně Plíškové, v roce 2016 nestačila na Dánku Caroline Wozniackou.

Sedmadvacetiletá Ruska Pavljučenkovová hrála finále poprvé od loňského května, kdy na antuce ve Štrasburku získala 13. titul. Od té doby si nezahrála ani v semifinále. Na Pan Pacific Open skončila těsně pod vrcholem podruhé, předloni nestačila ve finále na Wozniackou.

• WTA PREMIER ÓSAKA •
Japonsko, tv. povrch, 823.000 dolarů
nedělní výsledky (22. 09. 2019)
• Dvouhra - finále •
Ósakaová (1-Jap.) - Pavljučenkovová (Rus.) 6-2 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

22
Přidat komentář
Nola
sa konecna zobudila, celkom pochopitelne vypadky po tom poprasku, co nastal po 2 GS v rade, snad bude pokracovat v nastolenom trende
Reagovat
ReadyTeddy
Ósakaová vyhrála v Ósace, kdo z nás to má? :D
Reagovat
Jan
Není nadto vyhrát titul v městě, které se jmenuje stejně jako hráčka :)
Reagovat
Jan
A ještě je její rodné :)
Reagovat
dadaft
a proč se vlastně nejmenuje po tatovi?
Reagovat
Jon61
Její matka žila v Japonsku, proto si nechala japonské jméno. Otec, který pochází z Haiti, studoval v době jejího narození v USA na univerzitě. Potom se přestěhovali do USA.
Reagovat
Kozoroh
Skvělé, Naomi tento titul potřebovala pro posílení sebevědomí.
Reagovat
Hector21
Do pytle...

Každopádně super týden a výkony po té bídě letos, gratulace Nastíku

Jen houšť a větší kapky.
Reagovat
FulnekUltras
i hustší můžou bejt ;-)
Reagovat
EllNino
Nasťa super týden, chce to zase aspoň do tý dvacítky
Reagovat
Fandina
U turnaje Osaka zašrtnuto Osaka.
Reagovat
paddy
Překvapení ve stylu karlovarské losovačky :)
Reagovat
Fandina
Je to zajímavé, že se jí tam tak daří. Uvidíme, jestli budou další Osaky. :-))
Reagovat
paddy
Turnaj se dosud hrál v Tokiu, ale Osaka tam nedokázala vyhrát 2 finále, takže slovo dalo slovo a došlo k přesunu do Osaky. Doma je doma. A titul skutečně zůstal doma :) Talíř (trofej) zůstal stejný.
Reagovat
paddy
Teď se spekuluje, že Lendl přijme pozvání Kvitové, která příští rok plánuje exhibiční turnaj ve Fulneku. Petra tam tenisově začínala a Ivan to má jako ostravský rodák blízko. Jako známý dříč tam bude chtít všechny spráskat. Místní se mají na co těšit. :)
Reagovat
Fandina
A proti Lendlovi bude hrát Fulnek. To bude super šou. A pak se třeba dočkáme, že jako tady, turnaj Osaka vyhrála Osaka, bude se psát Fulnek vyhrál Fulnek. Třeba.
Reagovat
paddy
V Blesku spíš bude titulek: Fulnek na takový výprask nezapomene
Reagovat
Fandina
Fulnek prohrál Fulnek
Reagovat
com
tak to su zvedavej koho Kvitova pozve z nynejsich ceskych hracek
Reagovat
FulnekUltras
Nevím no... ;-) Ivanek se jak známo veteránským exhibicím dlouhodobě vyhýbá, protože ani na "sranda-úrovni" veřejnou porážku nesnese.
Reagovat
Fandina
Hraje exhibice, hlavně před trénováním hrál, viz tenhle článek, s McEnroem prohrál.

https://www.irozhlas.cz/sport_tenis/rivalita-zustala-v-bratislavske-exhibici-mcenroe-porazil-lendla_201410160836_vman

?Už jsem se obával, že si spolu nezahrajeme, ale potkáváme se na veteránských akcích na exhibicích. Rivalita je pořád velká. Ivan je možná trochu větší osobnost, má tvrdší ránu. Já se musím spoléhat spíš na cit pro hru a zdravý zápal,? dodal vítěz exhibice McEnroe.
Reagovat
FulnekUltras
To bylo ještě před panděrem.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist