Ósakaová zničila Curenkovou, Keysová se Suárezovou nezaváhala

5. 9. 2018, 19:14
Aktuality 26
US OPEN - Naomi Ósakaová ve čtvrtfinále US Open potvrdila roli favoritky i skvělou formu a v souboji dvou debutantek v grandslamovém čtvrtfinále za necelou hodinu deklasovala Lesju Curenkovou. O první grandslamové finále si dvacetiletá Japonka zahraje s loňskou finalistkou Madison Keysovou, která si poradila s Carlou Suárezovou.
Naomi Ósakaová

Naomi Ósakaová v březnu v Indian Wells senzačně dokráčela ke svému premiérovému titulu. Od té doby se však v závěrečných kolech turnajů skoro neobjevovala. Jedinou další minimálně semifinálovou účast zaznamenala na trávě v Nottinghamu a v generálce na US Open vyhrála jen jeden ze čtyř zápasů.

Na závěrečném grandslamu sezony ale na newyorských betonech dominuje. Tři z pěti soupeřek porazila za necelou hodinu, naposledy Lesju Curenkovou, přemožitelku Siniaková a Vondroušové. Dvacetiletá Japonka v souboji debutantek v grandslamovém čtvrtfinále zvítězila za 57 minut hry dvakrát 6-1.

Ósakaová se v dnešním utkání držela hodně zkrátka a nechala tvořit hru soupeřku. To se ukázalo jako správná taktika. Zatímco Japonka si udržela vyrovnaný poměr vítězných míčů a chyb, Curenková vytvořila celkem 31 nevynucených chyb a solidně hrající protivnici výhru skoro darovala.

Devětadvacetiletá Ukrajinka se v každém setu zmohla jen na jednu hru, kterou získala na vlastním podání. Na returnu ohrozila dnešní vítězku pouze v závěru druhé sady, jenže Ósakaová si i se stavem 0-40 dokázala poradit.

Ósakaová si před startem letošního ročníku US Open nikdy nezahrála grandslamové čtvrtfinále. Mezi nejlepší kvarteto prošla se ztrátou jediného setu a už třikrát nadělovala "kanára". Dohromady soupeřkám povolila jen 22 gamů.

Po dnešním vítězství se stala teprve třetí japonskou semifinalistkou grandslamu v open éře a první od Wimbledonu 1996 (Kimiko Dateová). Zároveň je nejmladší semifinalistkou US Open od roku 2010 (Caroline Wozniacká).

Statistiky zápasu

Rodačku z japonské Ósaky, která ale dlouhodobě žije na Floridě a momentálně ji trénuje Sascha Bajin - bývalý sparringpartner Wozniacké a Sereny Williamsové, v prvním grandslamovém semifinále čeká loňská finalistka Madison Keysová.

Domácí naděje potvrdila roli favoritky a Carlu Suárezovou bez ztráty podání porazila 6-4 6-3. Se Španělkou si poradila i ve čtvrtém souboji, poprvé však nemusela do rozhodující sady.

Keysové k postupu stačil jeden brejk v každém setu. Úvodní dějství se lámalo až v samotné koncovce. V desáté hře Suárezová první setbol soupeřky odvrátila ve výměně na síti, druhou šanci už ale domácí hráčka k radosti publika proměnila parádním forhendem po čáře. Druhou sadu rozhodl brejk Keysové v šestém gamu.

Keysová dnes odvrátila oba brejkboly, ten poslední když podávala na vítězství. V zápase byla jasně aktivnější hráčkou a nakonec i přes 32 nevynucených chyb po necelé hodině a půl slavila postup.

Statistiky zápasu

Třiadvacetiletá Američanka prožívá vynikající sezonu na grandslamech. V Austrálii hrála čtvrtfinále a na French Open semifinále. Nepovedl se jí pouze Wimbledon, kde skončila už ve třetím kole.

Ósakaovou v předchozích třech soubojích vždy porazila, naposledy letos na French Open. Ve Flushing Meadows se utkaly před dvěma lety a Ósakaová tehdy nedokázala udržet vedení a dramatickou bitvu s domácí tenistkou prohrála.

• US OPEN •
New York, USA, tv. povrch, 53,000.000 dolarů
středeční výsledky (5. 9. 2018)
• Dvouhra ženy - čtvrtfinále •
Keysová (14-USA) - Suárezová (30-Šp.) 6-4 6-3
Ósakaová (20-Jap.) - Curenková (Ukr.) 6-1 6-1
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

26
Přidat komentář
blixa
Chjo. Přál jsem to Karličce, ale očekával jsem klíče. A taky to tak dopadlo :(
Reagovat
smazaný uživatel
taj nejak, chjo...:(
Reagovat
FulnekUltras
Tak Carlita bohužel, sf Mad - Naomi, už jen s ohledem na výsledkový potenciál finále: comooon Japan !!!!!
Reagovat
Domca94
Myslím, že mám novou favoritku na vítězství US Open.
Reagovat
smazaný uživatel
Aryna prostě nikdy nezklame.
https://www.instagram.com/p/BnW0bC7HDie/

BTW: Ósaka je fakt dobrá. Moc často se nestává, abych přál někomu, kdo vyřadil moji oblíbenou hráčku, ale je to tak. Už během 1. setu s Arynou jsem říkal, že to tam může celý vyhrát...
Reagovat
FulnekUltras
no jsem opravdu upřímně rád, že do instagramu nelezu
Reagovat
smazaný uživatel
A ted jsi tam vlezl?
Reagovat
FulnekUltras
nešlo mi to otevřít
Reagovat
Krisboy
Dobře Naomi!!! Díky ????
Reagovat
Dobry-den
Pojď, krásko. Ještě dvakrát!
Reagovat
PetraFans..
Nechápu. Nechápu, jak je možný, že mám oblíbenkyni v semifinále GS.
Reagovat
com
ale Kvitova ti vypadla uz davno :D
Reagovat
PetraFans..
Já fandím i Naomi.
Reagovat
dunphy
Skvěle, Naomi! Vyhraj to tam, prosím, celé! :)
Reagovat
Krisboy
Kdo jinej? Comeon Naomi!
Reagovat
dunphy
No Naomi to jako jediné zbylé hráčce vyloženě přeji. Carla, Madi a ani Stázka by mi nevadily. Serena prosím ne. :D
Reagovat
baggik
No Osaka je asi jediná, kdo může Serenu porazit. Keys se ve finále zase sesype.
Reagovat
FulnekUltras
je to tak - interní ušácký duel by byl předem jasný
Reagovat
letityfanousek
tý to přeju
Reagovat
kada.tom
Dobře Naomi, je moc fajn, že postoupila dál, finále se Serenou bych si uměl představit :-)
Reagovat
com
ja myslim, ze do finale se nedostane :) se Suarezkou ma bilanci 0:2 a s Keys dokonce 0:3
Reagovat
Nola
Keys mala na lopate 2 roky nazad na USO, vtedy to Keys s velkym stastim otocila, Naomi sa zlozila, dnes je uz starsia a skusenejsia, kazda seria raz skonci....
Reagovat
FulnekUltras
Věřím , holky, že to v samém závěru turnaje nakonec zvládnete.
Reagovat
Frick
Byly easy money.
Reagovat
Grape
Taky jsem využil. :-)
Reagovat
Vojtaakk
2,77 na Osaku a min nez 20,5 gamu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist