Oslavenec Nadal je ve finále. Murray proti němu neuhrál set

3. 6. 2011, 18:18
Aktuality 2
Postupem do finále French Open oslavil pětinásobný šampion grandslamového turnaje Open Rafael Nadal své dnešní 25. narozeniny. Španělského tenistu, který míří za vyrovnáním rekordních šesti triumfů Švéda Björna Borga, nezastavil ani Andy Murray. Britský tenista v semifinále prohrál se světovou jedničkou 4-6 5-7 a 4-6.
Rafael Nadal (© rolandgarros.com)

Andy Murray zahájil semifinálový duel s Rafaelem Nadalem aktivně, hned první výměny se snažil sám zakončovat, jenže v boji o finále doplatil na špatné využívání svých příležitostí.

Murrayho v prvním setu nezlomil ani stav 1-5, v osmém gamu konečně sebral světové jedničce podání a snížil na 4-5. V důležité hře navíc odvrátil dva setboly a měl k dispozici dva brejkboly, ovšem klíčové výměny lépe zvládl Nadal, který za hodinu a dvě minuty úvodní sadu získal pro sebe.

O něco lépe využíval Murray své šance ve druhém setu. Nejprve promarnil další dva brejkboly, aby posléze přišel o vlastní servis a prohrával 2-3. Za druhý využitý brejkbol musel poděkovat Nadalovi, který zahrál dvojchybu a nechal Brita srovnat. Po další sérii prolomených podání se set rozhodl až v jedenáctém gamu, kdy Murray znovu neudržel servis, na což už nedokázal zareagovat.

O osudu celého zápasu se rozhodlo hned v úvodu třetí sady, kdy Nadal svému soupeři rychle sebral podání a ujal se vedení 2-0. Murray sice s nejlepším hráčem světa dál hrál vyrovnanou partii, promarnil ale všech šest svých brejkbolů a po třech a čtvrt hodinách se s Paříží rozloučil porážkou 4-6 5-7 4-6.

"Měl jsem hodně příležitostí k brejku a Rafa ve většině z nich hrál velmi dobře. Skvěle podával a vyhrával hodně výměn svým forhendem," řekl po utkání Murray, jenž v zápase využil tři z 18 brejkbolů.

Antukový král Nadal se v nedělním finále utká s vítězem duelu mezi Srbem Novakem Djokovičem a Švýcarem Rogerem Federerem. Pokud Djokovič v semifinále protáhne svou letošní vítěznou sérii, bez ohledu na výsledek finále vystřídá Nadala v čele světového žebříčku.

"Oba soupeři budou velmi, velmi těžcí. Pro mě a pro každého. Je to jak sen být znovu ve finále," řekl po vítězství Nadal. "Podmínky dnes nebyly jednoduché. Bylo to náročné, protože se hodně měnil vítr," dodal Španěl, který si dnes vylepšil svou pařížskou bilanci na 44-1.

Výsledky - French Open - muži (antuka, dotace 17,52 milionu eur):
Dvouhra - semifinále:
Nadal (1-Šp.) - Murray (4-Brit.) 6:4, 7:5, 6:4.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

2
Přidat komentář
carolyn
A to říkal Můra něco jako že Rafana může klidně porazit. Ano můžeš, může ho porazit kdokoli, ale musíš to umět. To už jsem od Murryho slyšela snad i loni :-)
Reagovat
smazaný uživatel
HAPPY BIRTHDAY ....
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist