Osoriová zahájila obhajobu v Bogotě, první soupeřka jí po více než dvou hodinách vzdala

6. 4. 2022, 11:43
Aktuality 3
WTA BOGOTÁ - Camila Osoriová na antukovém turnaji WTA 250 v Bogotě vykročila za obhajobou svého dosud jediného titulu. Nasazená jednička hrála se Švýcarkou Ylenou In-Albonovou 7-6 2-6 a 2-2 ve chvíli, kdy soupeřka po více než dvou hodinách boje kvůli křečím vzdala. V dalším kole se 20letá Kolumbijka utká s kvalifikantkou Ipek Özovou.
Profily hráčů
Camila Osoriová (© AFP)

Camila Osoriová si loni v Bogotě připsala své teprve třetí vítězství v hlavních soutěžích na nejvyšším okruhu a nakonec na domácí antuce zažila průlom. Dvacetiletá Kolumbijka tehdy figurovala až na konci druhé stovky žebříčku a senzačně si došla pro svou jedinou dosavadní trofej z turnajů WTA.

Zatímco loni mezi favoritky nepatřila, letos se v roli nasazené jedničky a členky Top 40 řadí mezi největší adeptky na titul. Obhajobu finalistka loňského podniku na Tenerife a letošní akce v Monterrey zahájila úspěšně.

S Ylenou In-Albonovou, která ve světovém pořadí figuruje o více než sto míst níže, však měla nečekané potíže. Úvodní dějství získala až poměrem 7-4 v tie-breaku, přestože podávala na jeho zisk a měla dva setboly, a ve druhé sadě se Švýcarkou uhrála jen dva gamy. V rozhodujícím setu nedovolila soupeřce dvakrát potvrdit brejk a ta pak musela kvůli křečím vzdát.

Náročný vstup do turnaje má za sebou také dvojka Beatriz Haddadová Maiaová. Brazilka po více než dvou a půl hodinách přetlačila 6-4 4-6 7-5 Reku-Lucu Janiovou, se kterou v závěrečném dějství třikrát prohrávala o brejk.

S kolumbijskou metropolí se naopak hned po prvním zápase stejně jako loni rozloučila Slovenka Anna Karolína Schmiedlová. Šampionka ročníku 2018 nedopodávala utkání s domácí Yulianou Lizarazovou a nevyužila mečbol.

• WTA 250 BOGOTÁ •
Kolumbie, antuka, 239.477 dolarů
úterní výsledky (5. 4. 2022)
• Dvouhra - 1. kolo •
Osoriová (1-Kol.) - In-Albonová (Švýc.) 7-6(4) 2-6 2-2 / skreč
Haddadová Maiaová (2-Braz.) - Janiová (Maď.) 6-4 4-6 7-5
Jastremská (Ukr.) - Udvardyová (4-Maď.) 7-5 6-1
Lizarazová (Kol.) - Schmiedlová (6-SR) 4-6 7-6(1) 6-2
Lamensová (Niz.) - Sharmaová (7-Austr.) 6-4 1-6 6-4
Avanesjanová (-) - Dartová (8-Brit.) 6-1 6-2
Rachimovová (-) - Kruničová (Srb.) 6-2 3-6 7-5
Gorgodzeová (Gruz.) - Monroyová (Kol.) 6-0 6-3
Baraová (Rum.) - Ormaecheaová (Arg.) 6-3 7-5
Özová (Tur.) - Seguelová (Chile) 6-2 7-5
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
makro99
Avanesjanová ve čtvrtfinále? No myslím, že tady by se Brenda neztratila..:)
Reagovat
FulnekUltras
tak uvidíme, jak se s tím vyrovná... smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tahle země není pro slabésmilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist