Ostapenková neztratila set ani se Svitolinovou, o finále se utká s domácí senzací Collinsovou

28. 3. 2018, 21:07
Aktuality 6
WTA MIAMI - Jelena Ostapenková poprvé od loňského září, kdy triumfovala v Soulu, vyhrála čtyři zápasy po sobě. Dnes v Miami dvacetiletá Lotyška zdolala 7-6 7-6 světovou čtyřku Jelinu Svitolinovou z Ukrajiny, s níž si poradila i loni ve Wimbledonu, a bez ztráty setu postoupila do semifinále. V něm se utká s domácí senzací Daniellou Collinsovou, která při čtvrtfinálové premiéře porazila Venus Williamsovou a připsala si první skalp hráčky Top 10.
Jelena Ostapenková

Jelena Ostapenková loni senzačně vyhrála Roland Garros, pronikla do Top 10 a sezonu zakončila premiérovým startem na Turnaji mistryň. Letos ale formu marně hledala. Na čtyřech ze sedmi turnajů nezvládla úvodní zápas a jen na Australian Open porazila dvě soupeřky.

Herní pohodu dvacetiletá Lotyška nachází až nyní v Miami. Ostapenková ve čtyřech duelech neztratila ani set a to už čelila dvěma hráčkám Top 10. Petru Kvitovou a dnes i čtvrtou hráčku světa Jelinu Svitolinovou přetlačila a ukončila téměř půl roku dlouhé čekání na semifinále.

Dnešní zápas rozhodly dva tie-breaky, přitom obě tenistky si šestkrát prohrály podání. Zatímco v první sadě Ostapenková třikrát ztratila výhodu brejku, ve druhé naopak třikrát manko brejku dotáhla a ve zkrácené hře využila čtvrtý mečbol. 

"Byla to fyzicky i psychicky velmi náročná bitva. Rozhodovaly maličkosti, klidně se mohlo jít do třetího setu a v něm by byly naše šance vyrovnané. Jsem ráda, že k tomu nedošlo a ve druhém jsem to ukončila," řekla Ostapenková.



Ostapenková o tři roky mladší Ukrajinku porazila i ve druhém vzájemném střetnutí, když si s ní poradila ve dvou setech také loni ve Wimbledonu.

Ve svém prvním letošním semifinále bude lotyšská tenistka papírovou favoritkou. Narazí v něm totiž na domácí 93. hráčku světa Daniellu Collinsovou, která pokračuje v raketovém průniku mezi světovou elitu. 

Čtyřiadvacetiletá Američanka si teprve před třemi týdny v Indian Wells připsala svou první výhru na okruhu WTA a překvapivě došla až do čtvrtého kola. Nyní v Miami je z pozice kvalifikantky dokonce mezi čtyřkou nejlepších, když desátou výhru z posledních jedenácti zápasů přidala proti slavné krajance Venus Williamsové

Collinsová si proti bývalé světové jedničce a majitelce sedmi grandslamových titulů připsala první skalp hráčky Top 10, s níž se utkala teprve podruhé v kariéře. Aktuálně osmou hráčku světa porazila snadno 6-2 6-3.



Právě starší ze sester Williamsových o třináct let mladší Američanka vždy obdivovala a ve středu měla Collinsová čest si proti svému idolu zahrát. "Poprvé, když jsem ji viděla v šatně, málem jsem brečela," přiznala senzační semifinalistka.

"Celý život jsem ji zbožňovala, byla to moje oblíbená hráčka. Byla to opravdu zvláštní chvíle," dodala Collinsová, jež se v žebříčku posune minimálně na 53. místo. Postup do finále by ji katapultoval dokonce na 35. příčku, případný titul ještě o sedm příček výše.


První semifinálovou dvojici vytvořily už v úterý trojnásobná šampionka Viktoria Azarenková z Běloruska a domácí Sloane Stephensová.

• WTA PREMIER MANDATORY MIAMI •
USA / Florida, tv. povrch, 7.972.535 dolarů
středeční výsledky (28. 03. 2018)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Ostapenková (6-Lot.) - Svitolinová (4-Ukr.) 7-6(3) 7-6(5)
Collinsová (USA) - V. Williamsová (8-USA) 6-2 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
tommr
... Ostapenková o tři roky mladší Ukrajinku porazila i ve druhém vzájemném střetnutí, když si s ní poradila ve dvou setech také loni ve Wimbledonu ...

pokud vím tak Ostapenko je naopak o tři roky mladší než Svitolina ...
Reagovat
smazaný uživatel
finale vika x ostapko by sa mi pacilo
Reagovat
kada.tom
naprostý souhlas :-)
Reagovat
baggik
Mně taky. :-)
Reagovat
Kozoroh
Na škodu by nebylo ani Stephensová x Ostapenková, finále dvou loňských novopečených GS vítězek.
Reagovat
slacker
ne musi to byt vika + ostapka, premozitelky nasich (upirek)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist