Ostapenkovou v Dubaji nezastavily čtyři grandslamové šampionky ani Kuděrmetovová a má 5. titul

20. 2. 2022, 00:49
Aktuality 31
WTA DUBAJ - Jelena Ostapenková vyhrála turnaj v Dubaji. Čtyřiadvacetiletá Lotyška si ve finále poradila 6-0 6-4 s Veronikou Kuděrmetovovou z Ruska a připsala si pátý titul v kariéře.
Jelena Ostapenková (© AFP)

Jelena Ostapenková porazila Veroniku Kuděrmetovovou za 65 minut. Předtím vítězka Roland Garros z roku 2017 na cestě za titulem zdolala čtyři další grandslamové šampionky Sofii Keninovou, Igu Šwiatekovou, Petru Kvitovou, které utekla ze dvou mečbolů, a Simonu Halepovou.

Díky vítězství si Ostapenková v pondělním vydání světového žebříčku polepší z 21. na 13. místo a poprvé od října 2018 se vrátí do první dvacítky. Maximem lotyšské tenistky je pátá příčka z března 2018.

Obě hráčky si finálový souboj poté zopakovaly ve čtyřhře. V něm uspěla Kuděrmětovová s Elise Mertensovou z Belgie, když dvojici Ostapenková, Ljudmyla Kičenoková z Ukrajiny porazily 6-1 6-3.

Ostapenková i Kuděrmetovová se teď přesouvají na prestižní podnik WTA 1000 do Dubaje. Lotyška začne proti Francouzce Oceane Dodinové, Rusku čeká Ukrajinka Anhelina Kalininová.

• WTA 500 DUBAJ •
Spojené arabské emiráty, tv. povrch, 768.680 dolarů
sobotní výsledky (19. 02. 2022)
• Dvouhra - finále •
Ostapenková (Lot.) - Kuděrmětovová (Rus.) 6-0 6-4
• Čtyřhra - finále •
Kuděrmětovová/Mertensová (2-Rus./Belg.) - Ostapenková/Kičenoková (Lot./Ukr.) 6-1 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

31
Přidat komentář
Holahej
Petro, škoda, měla jsi jí na. lopatě, máš set, druhý 5:4,30:0 a podání.., není lepší, když už jsi takhle blízko, soupeřka pod tlakem, zkusit o míče více "bojovat" teď v tom rozhodujícím, zlomovém gamu, než UE a sama postavit soupeřku na nohy, hrát pak tři sety.., prostě aspoň někdy, občas, "překvapivě", nehrát na "jeden úder", ještě na čáru, pak..ach, ach těsný aut, kolik tě to stálo už utkání?, AO finále Osaka, aj....
Reagovat
Holahej
..121/119 na body celkem, těch podobných utkání máš mnoho, snad děláte s trenérem rozbory, taktika, přizpůsobení momentu hry, chytrost je taky jeden faktor..,viz Ash a její GS,..s malou postavičkou..
Reagovat
Tomas_Smid_fan
starého psa... pardon.
Každému jsem na téhle točně říkal..., ale je to marný, je to marný...
Musíš počkat na Brendu, ta má tenisové myšlení jinde.
Petry i přesto vážím - držela a ještě drží českou tenisovou vlajku hodně vysoko.
Reagovat
smazaný uživatel
s trofejí po dlouhé době jí to sluší.
Reagovat
sojka1
rychlost kurtu, micu v Dubaji se potkala s formou, solidni vykon i souperky, gratulace "spratkovi" (podle me spis svihla nez zla, v Praze vzdy prijemna a velmi vstricna)... Basa tady zminoval Tyndu jako spolukomentatorku finale, od Kaji bych ji po hlase nepoznala, nebyt pomalejsiho tempa reci, Kaja je vetsi kulomet... :-)) Tynda pridala spoustu zajimavosti, zminila narocnost zacatku roku a prechodu AO-Petrohrad-Dubaj; nemysli si, ze postup bez boje je vyhodou, vetsinou rozhozenim zapasoveho rytmu; variace prvniho servisu je lepsi nez rana do ruky, kritika Carevny - hrala ho stale stejne; nevedela, ze je Carevna vdana, ale potesila me nazorem (na vec, o ktere tady byla velka polemika v souvislosti s Petrou) :-)) tedy, ze vztah hracka-trener je na okruhu velmi casty a klidne muze a taky byva uspesny, navic se usetri... :-)) ale nepochybuje, ze stav non-stop je pro oba partnery narocny, to je samozrejme; baculatost Penko muze pomoci - sila, pevnost, nadvaha ale vadi na pomalejsim povrchu, hrozi zraneni... zminovala soucasne kolisani vahy i formy u Svitoliny a souvislosti s psychikou; kolekce obleceni se obmenuje tak 5-6x rocne; u Penko je 99,9% jistota, ze pokud si vezme jestraba, bude se mylit... atd, abych uz nezdrzovala.... :-))
Reagovat
tommr
to s tím jestřábem mě pobavilo. Taky jsem si kolikrát říkal jestli Ostapenko tak špatně vidí nebo jestli jen schválně provokuje ... smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ale zrovna v Dubaji trefila několik důležitých těsných míčů.
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
dadaft
v soukromí bude v poho, jako většina hráček, mně jsou nesympatické ty neustálé gesta a ksichty, kterými doprovází každý míč ............
Reagovat
sojka1
dramaticka umelkyne no, jinak to "soukromi"... byla jsem i napr. prekvapena, jak obycejnou, skromnou a prijemnou hvezdou je Halepka.... pritom na kurtu rev, fanousci sileni a doma developer... :-)))
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Simona mi vždycky přišla sympatická. Na kurtě chce vyhrát, je vyhecovaná a jde po každém balonu, tam to chápu, že jí může něco uletět...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Také po zápasech velmi dobře mluví, oceňuje soupeřky apod. A nejsou to takové ty nucené řeči...
Reagovat
Basa
Finále Dauhá zkouším Mušku, tak uvidíme...smile
Reagovat
tommr
tu bych radši viděl na kurtu ...
Reagovat
Basa
Proto jsem jí napsal, ať vám sdělí, jak to s ní vypadá:) Kdyby byla na kurtu, těžko jí můžu zvát:)
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak to je dobra zprava, snad vam to vyjde, a dovime se jaky progres udelala na klaviru:)
A zda ji muzeme cekat na trave...coz by bylo dobry...aspon na te trave ji videt:)
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
Fandina
Super. Neviděla jsem to, ale kouknu na to zpětně. Dík za info o Tyndě.
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
zfloyd
Hrála dobře , největší překážkou byla Petra , tak asi nehrála tak špatně
Reagovat
Fandina
Přesně tak. Zápas skoro tři hodiny a do poslední chvíle nebylo jasné, která vyhraje. Nakonec 9:11 v TB. Pro Petru to byl vlastně pech.
Reagovat
smazaný uživatel
Nerozumíš tomusmilesmile
Reagovat
Fandina
Od tebe to sedí. Ty nerozumíš ničemu.
Reagovat
smazaný uživatel
smile díky za upřímná slova.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile pech to byl i nebyl.
Reagovat
smazaný uživatel
pech to nebyl, odpadla. Stáří.
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Odehrála skvělý turnaj. Titul je v dobrých rukou, ale v Petřiných by byl lepší, čo chýbalo... milimetre, priatelia, iba milimetresmile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
dadaft
Má formu jako hrom, to se musí nechat.

Ale v Dauhá to bude úplně jiný turnaj...
Reagovat
Mony
Naše Peťa ji měla na lopate
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist