Ostrava navýšila dotaci, letošní hvězdou bude Rosol

10. 4. 2013, 21:53
Aktuality 8
Český daviscupový reprezentant Lukáš Rosol bude nejvýše nasazeným hráčem letošního challengeru Prosperita Open 2013 v Ostravě. Turnaj, který se na antuce v Komenského sadech bude hrát mezi 27. dubnem a 5. květnem, v tomto ročníku poprvé navýšil dotaci na 100 tisíc dolarů.
Lukáš Rosol

Lukáš Rosol o víkendu zazářil v Davis Cupu v Kazachstánu, kde oběma vyhranými dvouhrami poslal český tým do semifinále proti Argentině. Díky tomu se zároveň poprvé v kariéře probojoval do elitní padesátky žebříčku ATP. Vítěz turnaje z roku 2010 teď bude jako 46. hráč světa nasazenou jedničkou.

V Ostravě se ukážou i další členové výběru nehrajícího kapitána Jaroslava Navrátila Jan Hájek, Ivo Minář a Jiří Veselý, který však nyní v Kazachstánu v nominaci nebyl. Do hlavní soutěže se z českých tenistů zapojí ještě Jan Mertl, Dušan Lojda a Jan Hernych.

Na divokou kartu se představí známý Chilan Nicolas Massu, třiatřicetiletá bývalá světová devítka a dvojnásobný vítěz olympijských her 2004 v Aténách, který se momentálně pohybuje až v šesté stovce žebříčku ATP.

"Díky partnerům se nám letos povedlo zdvojnásobit dotaci turnaje a odráží se to v kvalitě startovního pole. Nabízíme několik silných jmen, ať už je to ve výborné formě hrající Lukáš Rosol nebo právě Massu," uvedl ředitel turnaje Václav Roubíček.

Turnaj startuje kvalifikací v sobotu 27. dubna a vyvrcholí v neděli 5. května.

pva, ČTK

Komentáře

8
Přidat komentář
smazaný uživatel
Nevím co se tu komu nelíbí, ale 46. hráč světa bude dycky na challengeru tohoto typu jako hvězda. Naopak je otázka, zda za hvězdu považovat toho Massu, který už dva roky nehraje vůbec nic. Snad Rosol ten turnaj vyhraje.
Reagovat
Pe3k
Když sebou veme i Ochotskou tak se přídu juknout :D
Reagovat
MirecSVK
vidim,ze novinarska obec urobi hviezdu z kazdeho ...
Reagovat
smazaný uživatel
hvězda??kde jsou ty časy, kdy tam hrál Kafelnikov, Nováček, Rosset...
Reagovat
smazaný uživatel
kecám, to bylo v Ostravě-Vítkovicích, ale i tak nazývat toho amarouna hvězdou...?
Reagovat
darek.vrana
Pro ty, kdo mají problém s pochopením textu: Hvězda je asi pojem relativní, že? Když přijede někdo z první padesátky na provinční turnaj tohoto typu, tak se asi dá označit za jeho hlavní hvězdu, ne? Jen aby to zase nesklouzlo k tomu, že se všichni budou navážet do Rosola, že si hraje na hvězdu.
Reagovat
Padme
Ono to k tomu určitě sklouzne, ale naprostý souhlas. Minimálně pro domácí je Rosol hvězda a ať si tu Ochotskou vezme s sebou, očividně mu to prospívá :)
Reagovat
Fandina
tedy. Koukej to vyhrát Luky. A i jinak, když to vyhraje někdo jiný, Háječek, Mini, Jirka V., Mertl, Lojda, Hernych nebo jiný náš hráč, junior atd., atd. taky dobře ... pojď pojď pojď
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist