Ostravský challenger i s poloviční dotací přilákal Brita Warda

21. 4. 2015, 13:41
Aktuality 5
Francouzský tenista Lucas Pouille by měl být nejvýše nasazeným hráčem 12. ročníku challengeru Prosperita Open v Ostravě. Turnaj, který se po dvou letech vrátil do nižší kategorie s dotací 50 tisíc dolarů, se bude hrát na antuce v Komenského sadech od soboty do příští neděle a přivábil i britského daviscupového reprezentanta Jamese Warda.
Prosperita Open (© prosperitaopen.cz)

Stálice v jarním tenisovém kalendáři se po dvou letech s rozpočtem 100 tisíc dolarů vrátila na polovinu. Ostravě ukousl velký krajíc z finanční podpory ATP nový turnaj v Istanbulu.

"ATP nám loni pomohla opravdu velkou měrou, ale další příčinou je i úbytek sponzorů. Přes to všechno jsem byl překvapen, že hráči nám zachovali přízeň, a myslím, že jsme dokázali laťku udržet na tradiční úrovni," uvedl ředitel turnaje Václav Roubíček.

Nasazení hráčů do hlavní soutěže, které bude vycházet z postavení v žebříčku na začátku příštího týdne, by měl vést Lucas Pouille. Talentovaný Francouz na letošním Australian Open v pěti setech potrápil mnohem známějšího krajana Gaela Monfilse a po víkendu se poprvé v životě probojoval do první světové stovky. Dvojkou by měl být Brit James Ward, 106. hráč světa má na kontě například skalp Johna Isnera z Davis Cupu.

Příznivci českých tenistů se mohou těšit na Jana Mertla (206.), Jaroslava Pospíšila (213.) či Adama Pavláska (261.), který se v březnu v Ostravě předvedl v úspěšném daviscupovém deblu s Jiřím Veselým proti Australanům Grothovi s Hewittem. Nebude chybět ani slovenský oblíbenec místního publika Miloslav Mečíř (219.).

"Jestli jsme letos měli nějaký problém, pak s ubytováním pro hráče. A měli jsme jediné štěstí, že hokejové mistrovství světa začíná v den, kdy my končíme. Kapacity pak opravdu nejsou, a pokud ano, tak za úplně jiné ceny," řekl Roubíček.

Turnaj startuje v sobotu kvalifikací, hlavní soutěž začne v pondělí.

pva, ČTK

Komentáře

5
Přidat komentář
ArtyF
Škoda, že nebude Veselý nebo Rosol. A nebo Štěpánek, na rozehrání by to pro něj nebyl podle mě špatný turnaj.
Reagovat
re.dihel
Taky se chystám na zápasy. Ze školy to mám 10 minut, tak si nějak zpestřit celý týden. Zajímavé je, že vstupné jednodenní za 40,- zatímco na WTA turnaj ve Stromovce je vstup zdarma. :D
Reagovat
smazaný uživatel
šikovnej kluk.
Reagovat
Fandina
Doufám, že se Adamovi zadaří a udělá nějaký dobrý výsledek a samozřejmě držím palce i Mertlovi a Pospíšilovi. V Ově je hezké prostředí, vloni jsem tam byla. Držím palce kluci. Pojď!!!
Reagovat
smazaný uživatel
To je spíš smutná zpráva, že Warda přitáhne takovej turnaj.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist