Otec Dokičové na Australian Open nepřijede

26. 1. 2009, 18:20
Aktuality 3
Damir Dokič už nebude sledovat žádný z dalších zápasů své dcery Jeleny na Australian Open. Po jejím postupu do čtvrtfinále se nejprve nechal slyšet, že možná dorazí do Melbourne, ale tenistka mu prostřednictvím médií vzkázala, že se s ním nechce usmířit. V cestě do Austrálie mu prý zabránily i zdravotní problémy, kvůli kterým se nebude na dceru dívat ani v televizi.
Profily hráčů
Damir Dokič

"Nepojedu do Austrálie, ani nebudu její zápasy sledovat tady v Srbsku v televizi," prohlásil Damir Dokič v rozhovoru pro agenturu Reuters. "Během její osmifinálové výhry nad Alisou Klejbanovovou mi vylétla hladina cukru v krvi a museli za mnou přijet lékaři, aby mi dali injekci inzulínu. S mými zdravotními problémy by bylo riskantní sledovat přímý televizní přenos a určitě si neudělám výlet do Austrálie, jenom aby mi pořadatelé řekli, že do tenisového areálu nesmím," uvedl.

Dokič sice jako trenér dovedl svoji dceru v sedmnácti letech na čtvrté místo světového žebříčku, má ale pověst výtržníka a despoty. Dokičová s ním přerušila veškeré styky a odstěhovala se ze Srbska zpět do Austrálie. Pokusila se obnovit svou tenisovou kariéru a v Melbourne se stala hrdinkou publika, když jako majitelka divoké karty postoupila mezi posledních osm.

Její otec teď těžko nese, že s ním nechce mít nic společného. "Její vyjádření mě úplně zničila, protože jsem ji dovedl nahoru, koupil jsem jí první tenisovou raketu, kterou vzala do ruky, a trénoval jsem ji, až se stala světovou čtyřkou," litoval.

Dokič by si podle turnajových funkcionářů mohl koupit vstupenky jako kterýkoliv jiný divák, ale svou dceru by nesměl kontaktovat bez jejího souhlasu. Ta nevěří, že by se mohl změnit, a nechce s ním obnovit styky.

Damir Dokič se ale do budoucna nehodlá vzdát a chce svou dceru vidět v akci při Wimbledonu. "Kontaktuji britskou tenisovou federaci a požádám je, aby mi dovolili sledovat letošní Wimbledon. Doufám, že odpovědí pozitivně, protože nejsem v žádném trestu. Nejsem ani žádný opilec a nehodlám dělat problémy. Jen chci sledovat Jelenin vzestup," prohlásil.

ČTK

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
myslím, že to chce čas, ale teď by jí měl dopřát trochu klidu.
Reagovat
smazaný uživatel
Takovyhle otce by meli strilet! Jen co vidi , ze ma zase uspech tak uz s ni chce zase navazat kontakt? Jsou veci ktery se neodpousti! A on ji zkazil zivot.
Jelenko ohromne ti fandim !
Reagovat
kohlik
jsme stebou Jeleno.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist