Oudinová vyřadila Dementěvovou, končí i Jankovičová

3. 9. 2009, 19:41
Aktuality 16
US OPEN ŽENY - US Open se čtvrtý hrací den dočkalo prvních velkých překvapení. Radost domácímu publiku udělala sedmnáctiletá Američanka Melanie Oudinová, jež vyřadila čtvrtou nasazenou Dementěvovou. S Kazaškou Švedovovou prohrála pětka Jankovičová.
Melanie Oudinová

Americká tenistka Melanie Oudinová vyřadila v druhém kole US Open čtvrtou nasazenou Rusku Jelenu Dementěvovou po setech 5-7 6-4 6-3. Teprve sedmnáctileté Američance přitom patří na světovém žebříčku až 70. pozice.

Na ústředním dvorci Arthura Ashe se od začátku odehrával vyrovnaný souboj. První sadu ještě ruská favoritka zvládla, ale pak už za svou soupeřkou zaostávala. Finalistka US Open 2004 a loňská olympijská vítězka nakonec nečekaně podlehla ve třech setech.

"V létě jsem toho odehrála asi až moc," povzdechla si Dementěvová. "Samozřejmě jsem zklamaná, ale nehrála jsem dobře, zatímco ona ano," dodala.

"Věřila jsem, že jsem s ní schopná odehrát vyrovnaný zápas. Moc mi pomohli fanoušci, jejich podpora byla fantastická," radovala se překvapivá vítězka.

Oudinová je v současnosti po sestrách Williamsových třetí nejlepší Američankou a je tak velkou nadějí do budoucích let.

Letos ve Wimbledonu porazila Jankovičovou a probojovala se až do osmifinále. O to bude v New Yorku usilovat proti další špičkové ruské hráčce Marii Šarapovové. Ta deklasovala domácí McHaleovou 6-1 6-2.

"Nebude to nic lehkého. Jsem si jistá, že zase půjde do utkání s tím, že nemá co ztratit," poznamenala Šarapovová k nadcházejícímu duelu třetího kola s Oudinovou.

Ze hry venku je i pátá nasazená Jelena Jankovičová. Srbskou tenistku vyřadila Jaroslava Švedovová z Kazachstánu, která v rozhodujícím tie-breaku třetí sady odvrátila dva mečboly a nakonec zvítězila 8-6.

Pro Jankovičovou mohl turnaj skončit ale mnohem dříve. Prohrávala 3-6 1-4, když do té chvíle nedokázala ani jednou prolomit soupeřčino podání. Až pak udělala sérii čtyř vítězných gamů a měla tři setboly. Zdálo se, že už se dostala do tempa a nakonec splní roli favoritky. Jenže závěr druhého setu ještě pořádně protrpěla a byla ráda za úspěšný tie-break. V rozhodujícím dějství si ale už svou trpělivou hrou postup zasloužila 55. hráčka světa Švedovová.

Jankovičové umřela babička
Jelena Jankovičová odletí po své porážce ještě dnes do Bělehradu. Tenistce den před zápasem s Jaroslavou Švedovovou zemřela babička a Jankovičová nyní chce být se svou rodinou. "Dneska jsem nebyla doopravdy na kurtu," komentovala prohru Jankovičová. "S babičkou jsme si byly blízké. Jsem z toho moc smutná. Dneska jsem trpěla, zkoušela jsem myslet na tenis, ale byla jsem pomalá a všude pozdě. Ani jsem pořádně nemohla sledovat míč."

"Byla jsem jako Oudinová. Když jsem po zápase přišla do šatny, ona (Oudinová, pozn.) se připravovala asi na debla a já jí řekla: 'Inspirovala si mě'," řekla Švedovová po svém nečekaném vítězství. "Dívala jsem se na její zápas, když jsem čekala na svůj. Musela jsem jí za to poděkovat, že mě inspirovala," dodala jednadvacetiletá Kazaška.

Světová jednička Dinara Safinová má na US Open v New Yorku za sebou další vítězný třísetový zápas. Ruská tenistka postoupila na posledním grandslamu sezony do třetího kola po dnešní výhře 6-7 6-2 6-3 nad Němkou Kristinou Barroisovou.

Safinová měla značné problémy už v úvodním kole. Třiadvacetiletá Moskvanka nebyla daleko od překvapivého vyřazení v utkání s osmnáctiletou Australankou Olivií Rogowskou, čímž by se stala první nasazenou jedničkou na US Open, která nepřešla úvodní kolo.

Také dnes se Safinová zpočátku trápila a první set opět ztratila v tie-breaku. Poté dokázala vyrovnat a zvládla i třetí set, třebaže v jeho úvodu prohrávala 0-2. Radovat z postupu se mohla až po více než dvou hodinách.

- US OPEN ŽENY (USA - New York, tv. povrch) -
čtvrteční výsledky (03. 09. 2009)

Dvouhra - 2. kolo:
Safinová (1-Rus.) - Barroisová (Něm.) 6-7(5) 6-2 6-3
Oudinová (USA) - Dementěvová (4-Rus.) 5-7 6-4 6-3
Švedovová (Kaz.) - Jankovičová (5-Srb.) 6-3 6-7(4) 7-6(6)
Kuzněcovová (6-Rus.) - Sevastovová (Lot.) 6-4 6-2
Petrovová (13-Rus.) - Coinová (Fr.) 6-4 7-6(3)
Cirsteaová (24-Rum.) - Duboisová (Kan.) 6-4 5-7 6-4
Šarapovová (29-Rus.) - McHaleová (USA) 6-2 6-1
Dulková (Arg.) - A. Bondarenková (30-Ukr.) 6-4 6-0

Čtyřhra - 1. kolo:
Hlaváčková/Hradecká (ČR) - Camerinová/Čakvetadzeová (It./Rus.) 7-5 7-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

16
Přidat komentář
smazaný uživatel
Zdravim vsechny, mam tady skvelou stranku musite to videt!!!http://tojesila.cz/cz/s16/n2223-Topolanek-Vadim-Sazce-tak-ji-seberu-licenci-a-rozdelim-ji
Reagovat
smazaný uživatel
Utkání Shvedova-Jankovic jsem sledoval velmi dobře a bylo jasně vidět, že s Jelenou něco není na kurtu v pořádku. Kdyby hrála svůj standart, ten pátý setbol již promění, jinak vcelku nudný ženský tenis typu brejk, rybrejk, brejk, rybrejk, atd...
Jinak Šarapka zatím suverénní, doufám, že další utkání s Oudin zvládne, hodně lidí na totmo portálu si přeje hodně Rusek v závěrečných kolech, tak ať se nám to vyplní!
Reagovat
smazaný uživatel
dementiava muze jit na pouť s maminkou, slaboduchá
Reagovat
smazaný uživatel
Ja tu Jankovic prerazím! Ona si prehrala prvý set úplne sama a tak sproste ešte k tomu! Inak fakt už neviem čo by chcela, breaky ako na bežiacom páse, dosť predvídateľné, že keď Shvedova JJ breakla tak som čakala break zase z druhej strany... prehrala si to fakt sama vlastnými zbraňmi (nebyť prvého setu mala by ale väčšiu šancu) a teraz sa jej odpočíta nechutná kopa bodov... a to mala podľa mňa vyhrať celé USO... ;-(
Reagovat
smazaný uživatel
Ale je fakt že tá Shvedovan luck jak z pohádky... aj páska, aj jatrabie oko, no všetko... a Jella má niečo so stehnami? Lebo si v prestávke medzi setami zobrala rukvňavicu a namasírovala si ich :))
Reagovat
smazaný uživatel
Luck jo? Vzpamatuj se. Pokud by ta nechutná odpinkávačka postoupila, byla by to největší nespravedlnost dne. Švedova bojuje a 2 hodiny ze všech sil útočí. Srbice jen vracela míče a čekala na chyby riskantně hrající soupeřky.
Reagovat
smazaný uživatel
To je den. V jednu chvíli se raduju, že ta srbská odpinkávací ubožačka naštěstí končí, ale současně prohraje Lisicki a ještě si zničí nohu. Kdyby hrála podle předpokladů, tak Stázu zničí a do toho stavu by se utkání vůbec nedostalo. Zklamání.
Reagovat
smazaný uživatel
srbsská ubožačka? ty demente tys ten zápas asi neviděl bo to co dokázala Jankovičova vrátit zpátky do kurtu to by jen tak někdo nedokázal ty trotle tak jí neurážej bo vtom zápase rozhodlo pár míčku a Jelena i tak zaslouží potlesk za svůj výkon bo to nevzdala a bojovala až dokonce a to se cení a soupřka měla pouze štěstí nic víc .Obě hráčky hráli na sto procent !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Melanie hrála výborně, je to velký talent.
Reagovat
smazaný uživatel
Skoda Dementievy uz si zasluzi vyhrat GS ma aj vek aj kvalitu. Neviem preco dnes vypadla pozeral som to a nehrala uplne zle ta mlada Americanka predsa len ma talent. Kazdopadne znova sa ukazuje aky je zensky tenis hocikedy hociktora top hracka prehra. Vobec by som sa nedivil keby v muzskej casti v osemfinale kludne bolo moozno aj 14 ci 15 hracov z pvej 16ky.
Reagovat
smazaný uživatel
To je teda pořádný šok. A to lidi litovali, že se už ve 3. kole Dementka potká s uřvanou Marfušou a jedna z nich předčasně skončí.
Reagovat
smazaný uživatel
to je dobra zprawa maruska si muze dokracet w klidu az do finale:D
Reagovat
skott
myslel jsem, ze v horni polovine se Rusky vybijou mezi sebou, ale Oudin zatim necekane kosi jednu za druhou:/
Maria uz ji musi dat!
Reagovat
smazaný uživatel
Skvělý...Tak Williamskám odpadají největší konkurentky jedna po druhé..
Reagovat
smazaný uživatel
Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Dobre Dinaro... a pekny wykon Oudinowe.. klobouk dolu... to jsem necekal.. Maria bude muset hodne zabrat... i kdyz bude mit problemy s nohou...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist