Paire v Lyonu poprvé vyhrál domácí turnaj a má druhý letošní titul

25. 5. 2019, 19:27
Aktuality 13
ATP LYON - Benoit Paire poprvé v kariéře vyhrál dva turnaje během jedné sezony. Měsíc po triumfu v Marrákeši zvítězil na antuce v Lyonu, kde v dnešním finále porazil 6-4 6-3 osmnáctiletého Kanaďana Felixe Augera-Aliasimeho. Třicetiletý Francouz získal celkově 3. titul a první z domácího prostředí.
Benoit Paire

Benoit Paire prožívá sezonu jako na houpačce. Na šesti z deseti turnajů na tvrdém povrchu vypadl v prvním kole, ale pak si zahrál finále na challengeru v Marbelle a v polovině dubna na antuce v marockém Marrákeši ukončil čtyřleté čekání na druhý titul z okruhu ATP.

Po sérii sedmi výher následovaly tři porážky v řadě a tři turnaje, na nichž vypadl v prvním kole, nebo dokonce v kvalifikaci. 

Ale tento týden se třicetiletý Francouz znovu vrátil na vítěznou vlnu. V Lyonu v pěti zápasech nenašel přemožitele a získal svůj celkově třetí titul. A opět z antuky. Po triumfech v Bastadu 2015 a Marrákeši 2019 tak poprvé v kariéře vyhrál dva turnaje během jedné sezony a poprvé zvítězil před domácím publikem. 

V průběhu turnaje Paire vyřadil uruguayského antukáře Pabla Cuevase či talentované mladíky Američana Taylora Fritze a Kanaďany Denise Shapovalova a Felixe Augera-Aliassimeho. O dvanáct let mladšího soka porazil v dnešním finále v prvním vzájemném duelu 6-4 6-3.


"Sezonu jsem nezačal dobře, bojoval jsem se zraněními. Takže na začátku to pro mě nebylo jednoduché. Ale myslím, že už v Marrákeši jsem hrál dobře. Teď se cítím velmi dobře, věřím si. A když si věříte, dokážete vyhrávat více zápasů proti dobrým soupeřům," prohlásil Paire.

"Na Roland Garros teď očekávám opravdu hodně. Chci tam vyhrát hodně zápasů," věří si Paire, který v prvním kole narazí na Rumuna Mariuse Copila. Na cestě do osmifinále by mohl z nasazených soupeřů hrát s Daniilem Medveděvem a Alexem De Minaurem.

"Kolik zápasů? To nevím... Ale pokud se budu cítit fyzicky dobře, můžu dojít do druhého týdne, což se mi v Paříži ještě nepovedlo," dodal Francouz, jehož grandslamovým maximem jsou osmifinále z US Open 2015 a Wimbledonu 2017.

Paire je šestým hráčem, který v roce 2019 získal dva tituly z ATP Tour. Připojil se do skupiny k Novaku Djokovičovi, Rogeru Federerovi, Cristianu Garinovi, Dominicu Thiemovi a Stefanosi Tsitsipasovi.


Auger-Aliassime je nyní nejmladším tenistou se dvěma finálovými účastmi na okruhu ATP od roku 2006, kdy se začínala rozsvěcovat hvězda Andyho Murrayho. Marně se kanadský mladík snažil stát nejmladším vítězem od roku 2008, kdy Kei Nišikori triumfoval v Delray Beach. V dubnu prohrál také finále na antuce v Riu de Janeiro.

"Mám za sebou dobrý týden, i když to neskončilo podle mých představ. Dnes jsem nehrál tak, jak bych chtěl a necítil jsem se fyzicky dobře. Je to pro mě zklamání, protože finále nehrajete na každém turnaji," jehož limitovaly problémy s třísly.

"Ale je spousta pozitiv, které si z tohoto turnaje mohu odvézt. Doufám, že další šance na titul se brzy objeví," dodal 28. tenista žebříčku Auger-Aliassime - nejmladší hráč v Top 150. V Top 30 byl mladším hráčem naposledy v roce 1999 Lleyton Hewitt. 

Pokud nebudou zdravotní potíže vážné, čeká Augera-Aliassimeho premiéra na French Open. V prvním kole se utká s Australanem Jordanem Thompsonem.

• ATP 250 LYON •
Francie, antuka, 600.000 dolarů
sobotní výsledky (25. 05. 2019)
• Dvouhra - finále •
Paire (Fr.) - Auger-Aliassime (4-Kan.) 6-4 6-3
• Čtyřhra - finále •
Dodig/Roger-Vasselin (2-Chorv./Fr.) - K. Skupski/N. Skupski (3-Brit.) 6-4 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

13
Přidat komentář
Pe3k
Felix mel ve finále zdravotní problémy, něco s tříslem a to má zítra hrát první kolo RG, skoda los má dobrý, mohl by jít až do třetího kola. Každopádně udělal 2 finále atp ve věku 18 let a to se povedlo naposledy Murrymu v roce 2005. V race je už 12 a v rankingu 22. Zatím velké momenty nezvládá, ale alespoň ví, na čem pracovat.
Reagovat
Torresek
Další super turnaj od Benoita :) veliká škoda že dospěl až v 30 letech a pochopil o čem je tenis, ten zmařený talent je škoda...každopádně lepší pozdě než nikdy. Ještě může na antuce udělat výsledky a potrápit kvalitní hráče.
Reagovat
smazaný uživatel
vyborna praca. felix si musi pockat, benny tiez dlho cakal kym vyhral doma titul
Reagovat
Nola
omg, snad neprajes Felixovi podobny osud...
Reagovat
smazaný uživatel
vyznieva to tak, blbo som to napisala :) prajem mu nech vyhra co najskor, ale paire tak dlho cakal, ze som spoko, ze vyhral on :)
Reagovat
Nola
.....
Fini dnes potesili , Kanada naopak, ale co s tym narobime, koliska tohto sportu sa nenecha zahanbit, je to iba sport, nejde o zivot....
Reagovat
smazaný uživatel
Kanada s prehladom, nečakal som to. Myslel som, že Češi pôjdu s dobrým žrebom až na zlato, ale nakoniec asi bez medaile a šampionát bez úspechu.
Reagovat
Nola
Rusom bronz neprajem, nepotrebuju ho, ani Kanada zlato.....
Reagovat
smazaný uživatel
Preco by Kanada nepotrebovala zlato?..Kolko zlát tí chlapci uz majú vo svojich vitrinkách?...Vacsina z nich nula..Boli sekundu od prepadaku v QF, pekný príbeh.
Reagovat
Nola
ak to berie takto, tak ano, ale kolko zlatych ma Kanada a kolko Fini?
Reagovat
smazaný uživatel
Kanada menej, než Fínsko, čo sa MS z Bratislavy týka :)

Historicky Kanada logicky viac, keďže hrala špičku odjakživa. Fíni sa etablovali medzi absolútnou elitou až v 90rokoch.
Reagovat
smazaný uživatel
No mna moc Fini nepotesili :D ale zajtra im fandim. Nejde im nepriat. K tomu Rusi bronz a som spoko. :)
Reagovat
Nola
gigin musi mat neskutocnu radost, gratulujem.... Felix je este velmi mlady, zatial nezvlada finale, ale buducnost ma pre sebou
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist