Paire v Marrákeši zastavil obhájce titulu Andújara a má druhý titul

14. 4. 2019, 19:49
Aktuality 1
ATP MARRÁKEŠ - Banoit Paire po čtyřleté pauze získal svůj druhý titul na okruhu ATP. Na antuce v marockém Marrákeši ve finále porazil španělského obhájce titulu a trojnásobného vítěze marockého podniku Španěla Pabla Andújara, kterému oplatil dva týdny starou porážku a ukončil jeho šňůru třinácti utkání bez porážky.
Profily hráčů
Benoit Paire

Benoit Paire si dnes na antuce v Marrákeši zahrál pošesté v kariéře ve finále turnaje ATP a druhým titulem navázal na antukový triumf ze švédského Bastadu 2015.

Devětadvacetiletý Francouz ve finálovém duelu přehrál 6-2 6-3 třináct zápasů neporaženého Španěla Pabla Andújara, kterému oplatil dva týdny starou porážku z finále challengeru v Marbelle, kde nevyužil mečbol. Vedení ve vzájemné bilanci tak zvýšil na 4-1.

"Pablo mě před dvěma týdny porazil, takže jsem věděl, že musím hrát hodně dobře, abych vyhrál. Tohle je můj druhý titul, takže jsem teď strašně moc šťastný," radoval se Paire. 

"První kolo a semifinále byly velmi náročné a jsem moc rád, že jsem ty zápasy zvládnul. Je to důležité pro mé sebevědomí a zápas proti Joovi (krajanu Tsongovi) mi v tomto ohledu hodně pomohl," řekl Paire, který ve včerejším semifinále proti Tsongovi prohrával v rozhodujícím setu 1-3.


"Doufám, že si tuhle pohodu dokážu udržet do konce sezony. Mým cílem je teď stoupat žebříčkem a pokračovat v dobré hře," přeje si bývalý osmnáctý hráč světa Paire. Díky triumfu se zítra posune ze 69. na 43. místo žebříčku ATP. "S celým týdnem tady v Marrákeši jsem moc spokojený. Tahle země se mi líbí a město je neuvěřitelné," dodal.



Bývalý 32. hráč světa a aktuálně 70. muž žebříčku Andújar, který kvůli třem operacím loktu vynechal takřka celou sezonu 2017, v uplynulých dvou týdnech vyhrál domácí challengery v Marbelle a v Alicante. Čtrnáctý zápas během 19 dní ale už vyhrát nedokázal.

"S turnajem jsem spokojený, i když jsem dnes prohrál. Benoit si vyhrát zasloužil, protože byl lepším hráčem. V posledních týdnech jsem hrál dobře a doufám, že v tom budu pokračovat," řekl Andújar.

Třiatřicetiletý antukový specialista si dnes zahrál i své 9. finále na okruhu ATP na antuce. Dosud získal čtyři tituly a tři z nich vybojoval právě v zemi na severu Afriky - v letech 2011 a 2012 slavil ještě v Casablance, odkud se turnaj v roce 2016 přesunul do Marrákeše. Tam loni Andújar debutoval a hned triumfoval.

"Bez Maroka mohla být moje kariéru úplně jiná. Vždycky tu hraju dobře a cítím se tu jako ve svém druhém domově. Zdejší podmínky mám opravdu rád a navíc tu mám skvělou podporu od fanoušků," pochvaloval si Andújar.

• ATP 250 MARRÁKEŠ •
Maroko, antuka, 586.140 dolarů
nedělní výsledky (14. 04. 2019)
• Dvouhra - finále •
Paire (Fr.) - Andújar (Šp.) 6-2 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
Torresek
Dokonalý týden Paireho (: celý turnaj perfektní a dneska odměna. Jasná ukázka že když chce, je schopný úspěchů. Škoda že si to neuvědomil dřívě...zase na druhou stranu lepší někdy-než nikdy :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist