Pála: O dvojce pro zítřejší zápas rozhodneme ještě dnes

9. 2. 2019, 19:25
Aktuality 15
Kapitán českého týmu Petr Pála dnes se svými svěřenkyněmi prodiskutuje případné změny pro nedělní vyvrcholení fedcupového duelu s rumunskými tenistkami. Vedle Kateřiny Siniakové může do druhé dvouhry nominovat i Markétu Vondroušovou. Jisté je nasazení dnes vítězné Karolíny Plíškové do prvního zápasu, v němž se utká s hostující jedničkou Simonou Halepovou.
Petr Pála (© Česká sportovní)

Zatím je do druhé dvouhry nahlášena Siniaková, která dnes podlehla favorizované Halepové. Změnu ale Pála nevyloučil. "Dneska to rozhodneme a budou to vědět holky a realizační tým. Oznámíme to čtvrt hodiny do zápasu, jak to je podle pravidel. S Kájou počítám na první zápas určitě," řekl novinářům po zápase.

I když skóre dnešních zápasů vypadalo jasně pro obě týmové jedničky, podle Pály se zápasy mohly zamotat. "Určitě tam byla místa, kde se to dalo zkomplikovat pro Káju a Káťa to mohla Simoně taky zkomplikovat. Kája i Simona byly dneska solidnější," řekl.

První kolo v Ostravě zatím potvrzuje předpoklady o vyrovnaném zápase. "Už jsem několikrát říkal, že je to velmi otevřený zápas. Musíme si sednout a popřemýšlet o zítřku a poradit se, jak získat dva body," poznamenal Pála, který dovedl české tenistky k šesti fedcupovým triumfům za posledních osm let.

Překvapilo ho, jak dobře Halepová zahrála. Po zranění ze závěru minulé sezony se zdálo, že v úvodu roku není v takové formě, ale na Australian Open vydřela první kolo s Kaiou Kanepiovou a pak prohrála až se Serenou Williamsovou. "Myslím, že to jí pomohlo. Přijde mi bohužel lepší, než jsem čekal. Myslím, že už je to na ní znát. Hrála dobře, hrozně solidně," komentoval výkon rumunské hvězdy.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

15
Přidat komentář
Frick
Jesli bue hrát Siniaková, tak di do haiselu.
Reagovat
FulnekUltras
Plech - Simonka 0:2
Siniakova - Monica 0:2

hotové, vyřízené...
Reagovat
blixa
Ty už seš vyřízenej dávno, zkroucenej mozečku.
Reagovat
FulnekUltras
tak o set jsem to netrtefil ;-)
Reagovat
FulnekUltras
netrefil
Reagovat
Fandina
Přesně, mě Halep hodně překvapila. Dneska hrála fakt výborně. Ani tak moc neběhala zprava doleva na základní čáře, jako jindy, ale byla dost i v kurtu. Katka nehrála špatně, ale Halep byla hodně dobrá. Tak jsem zvědavá, jestli Kája na ní na zítra něco vymyslí.
Reagovat
tommr
Halepka dneska nemusela běhat, protože jí k tomu Katka nedokázala donutit. Jestli chce Karolína uspět tak jí rozběhat bude muset ...
Reagovat
Fandina
Kája by jí mohla držet na základní čáře a pak jí to tam narvat, třeba z výměny. Katka kolikrát hru zkrátila a Halep to doběhla. Tak uvidíme, co na ní Kája vymyslí.
Reagovat
FulnekUltras
Monica jakoukoliv českou dvojku spláchne a bude hotovo.
Reagovat
blixa
Běž se spláchnout sám, rudej šmejde !
Reagovat
FulnekUltras
Bodaj by ti tak jednu forhendovku v riti zakrútila, fízel modrý... ;-)
Reagovat
tommr
pokud Karolína Halepku porazí tak by moh Pála zariskovat a do druhýho nedělního singla nominovat Markétu s tím, že by to jistil závěrečnej debl Krejčíková/Siniaková ...
Pokud by ale Karolína s Halepkou prohrála tak už nám asi nic nepomůže ...
Reagovat
Jan
No kdyby pak naše dvojka (ať to bude kdokoliv) vyhrála, rozhodoval by debl. A tam se také obávám, pokud by Rumuni nasadili do deblu Halepovou s někým, aby to nedopadlo pro Rumunky. I tak to bude hodně na vážkách, 50:50 je přesný odhad, možná i s větší šancí pro Rumunky.
Reagovat
tommr
no já se spíš bojím toho, že by to naše dvojka za stavu 1:2 neunesla psychicky ...
Reagovat
Jan
I když Plíšková vyhraje, bude to těžké získat 3. bod. Vidím to na hraně, spíš pro Rumunky. Pála přesně řekl, že zítra to bude maso :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist