Pála o Krejčíkové: Je to výjimečný, krásný a silný příběh

13. 6. 2021, 22:05
Aktuality 10
Úspěch Barbory Krejčíkové na Roland Garros je podle Petra Pály výjimečný, silný a krásný příběh. Fedcupový kapitán ocenil pestrou hru Krejčíkové, díky které vyhrála v Paříži dvouhru, a skvělou spolupráci s Kateřinou Siniakovou ve čtyřhře.
Profily hráčů
Petr Pála

"Je to neskutečný úspěch," komentoval Pála pro ČTK triumf Krejčíkové na French Open ve dvouhře i čtyřhře. "Je to krásný a silný příběh. Že Bára tenis vždycky uměla, to ví hodně lidí, ale málokdo čekal, že vyhraje v singlu grandslam. Ale hrála naprosto fantasticky."

Krejčíková přijela do Paříže krátce po zisku titulu ve Štrasburku a jeden ze dvou setů na Roland Garros ztratila ve dvouhře v prvním kole s krajankou Kristýnou Plíškovou. "To byl nesmírně těžký zápas a poté se rozjela a hrála pestře. Krásně se na to koukalo," pronesl Pála.

Hra Krejčíkové ve dvouhře nabízela širokou škálu úderů. Snad jen servis - volej, který se na antuku nehodí, neukázala. "Ale jinak hrála krásně technicky a chytře měnila rytmus výměn. Měla tam kopce, kraťasy, čopy, voleje..., v tenisu bylo úplně všechno," chválil Pála.

Krejčíková střídala den po dni dvouhru a čtyřhru a měla stále dost energie. A to i po vyčerpávajícím semifinále s Řekyní Marií Sakkariovou. "Klobouk dolů, jak to dokázala zvládnout. Bylo důležité, že před finále dvouhry odehrály semifinále debla rychle," podotkl Pála.

Ve finále si pětadvacetiletá Krejčíková poradila s Ruskou Anastasií Pavljučenkovovou. "Bára byla ve finále z mého pohledu lepší," uvedl Pála a ocenil i vystoupení Krejčíkové při rozhovorech po zápasech. "Bylo to moc hezké. Česku udělala obrovskou reklamu."

Nakonec zvládly Siniaková s Krejčíkovou suverénně i finále čtyřhry. "Bára důležité míče dala, je v obrovské formě a měla přehled," řekl Pála. Nejlepší hráčkou utkání byla Siniaková. "Katka hrála úžasně. Dala pár deblů (dvojchyb), ale dokázala to přehrát. Hrála skvěle celý zápas."

Krejčíková vyletěla díky svým úspěchům do tenisových výšin a světel ramp a v nadcházejícím období bude pod drobnohledem."To jsou příjemné starosti. Hraje to pro trofeje, to se jí povedlo a přeju jí, ať to zvládne co nejlépe a jak si bude přát. Hlavně ať si to teď užije," řekl Pála.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

10
Přidat komentář
Jan
Vzpomínám jak v FC s Rumunskem 2019 poprvé hrál debl pár Krejčíková, Siniaková a s Rumunkami prohráli. Tenkrát byla Siniaková utavená po předchozím singlu (Pála tam mohl dát Vondroušovou a nedal). Krejčíkové se debl také nepovedl, dělala tam obrovské chyby. A teď vítězka RG v singlu i deblu.
Reagovat
Mac
"Nejlepší hráčkou utkání byla Siniaková."
holt holka nechtela udelat ostudu, kdyz ted ma za partacku gs vitezku...smile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
gigin
Když jsem to včera říkal tommrovi, tak jsem vypadal jak osel. Zase. Díky Pálo!! Podle Vlse je to ovšem jasnej Korda, nebo kdo to tehda byl. Sojči nevíš už? Fandi, ty bys taky mohla vědět, jak jsem se tomu tehda dost nasmáli :)))
Reagovat
Fandina
Jj, nasmáli. Už také nevím, jak to bylo, ale VlS jednou uvedl, že na fotce je Korda i když to byl rozhovor s Pálou a jeho fotka. A už mu to zůstalo. Nicméně, myslím si, že tenkrát nebyl Pála tak oholený bezvlasý, jako dnes. Nicméně legrace to byla, kdykoli byla fotka s Petrem Pálou, respektive Kordou, objevila. smilesmile
Reagovat
Fandina
kdykoli se fotka objevila
Reagovat
gigin
Jj :)))
Reagovat
slacker
fedcupovy kapitan ? to jeste existuje kdyz zrusili fed Cup?
Reagovat
Mony
presidenti jsou jimi taky pořád , i po výslužbě
Reagovat
Mony
možná příště "Billi Ji King kapitán"
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist