Pála: V sobotu by měly hrát Kvitová a Šafářová

6. 11. 2014, 14:06
Aktuality 119
Oficiální nominace to ještě není, ale kapitán českého fedcupového týmu Petr Pála už prozradil, které hráčky se ve finále chystá poslat do sobotních dvouher. O první dva body by se měly s Němkami utkat Petra Kvitová a Lucie Šafářová, uvedl po dnešním tréninku Pála, jenž čtyřčlennou nominaci oznámí až při zítřejším losování na Staroměstské radnici.
Petr Pála

"Pokud se nestane nic zásadního, tak očekávám, že v sobotu budou hrát Péťa s Luckou," řekl Pála ČTK. Němky už o den dříve oznámily, že do úvodních duelů nastoupí Angelique Kerberová a Andrea Petkovicová.

Otázkou ještě je, jak budou vypadat nominované čtveřice obou výběrů. V českém týmu se s Kvitovou a Šafářovou celý týden připravují ještě Karolína Plíšková, Lucie Hradecká a Andrea Hlaváčková. Uvidí se, jestli Pála nechá v sestavě debutantku Plíškovou, nebo zařadí raději deblový pár Hradecká/Hlaváčková, protože je možné, že za stavu 2:2 by o šampionkách rozhodovala až čtyřhra.

Další dvě jména český kapitán oznámí až hodinu před pátečním losem. Nechtěl mluvit o tom, zda ho svými výkony v týdnu nepřesvědčila o své nominaci 24. hráčka světa Plíšková. "Hraje moc dobře, ale to jsem očekával. Je to hráčka třicítky, povrch jí sedí, výborně servíruje, ale necháme to na pátek," řekl Pála.

Ani nominace Německa nemusí být definitivní. Kapitánka Barbara Rittnerová sice oznámila, že nasadí světovou desítku Kerberovou a čerstvou vítězku Turnaje šampionek Petkovicovou, ale ve hře je i Sabine Lisická. Ta hraje v přípravě rovněž výborně a stejně jako její krajanky si zvyká na levorukou soupeřku.

Další variantou Rittnerové je nominace Julie Görgesové s Annou-Lenou Grönefeldovou, aby měla jako Češky na závěr sehraný deblový pár.

Domácí výběr má na dosah třetí titul za čtyři roky, zatímco Němky touží ukončit čekání na trofej po 22 letech. Losování pořadí zápasů se uskuteční v pátek v poledne a hrát se bude o víkendu vždy od 13:00. Hala pro 13 tisíc lidí je téměř vyprodána.

pva, ČTK

Komentáře

119
Přidat komentář
Fandina
Los live na ČT Sport a Sabine s Julií jsou v týmu.
Reagovat
blixa
No, a máme nominaci. Přesně tak, jak Andy vyslepičila :D Kája si holt ještě musí počkat.
Reagovat
Frick
http://sport.idnes.cz/tenisovy-fed-cup-cesko-vs-nemecko-safarova-trener-steckley-poa-/tenis.aspx?c=A141106_222019_tenis_bem

Hm, podle tohoto dvojrozhovoru to vyznívá tak, že v tý Moskvě ho fakt potřebovala.

Byla chyba, že tam nebyl.
Reagovat
misa
Byla a stála ji možná titul.
Reagovat
Frick
Jako hráčku (z obou týmů) byste nějraději chtěli vidět na Evu?

Vás nepřekvapim, že u mne je to jasně Eva Rittner.
Reagovat
Frick
Hm, nomen omen :o)
Reagovat
Frick
Jo vona je to Barbara.
Reagovat
Cico93
:)
Reagovat
misa
Doufám, že je to vtip. V konkurenci holek kolem pětadvaceti :-)
Reagovat
blixa
Proč, pokud je Frick gerontofil, tak ho lze chápat :D Každý máme svého koníčka ;-)
Reagovat
misa
K určení správné diagnózy bychom potřebovali znát jeho věk...
Reagovat
blixa
No to je fakt, možná mu připadá jako "žabička" vcelku přirozeně :D
Reagovat
Fandina
Prý čím starší muž, tak má tendenci obdivovat mladé kočky a jak známo mladí muži zase naopak vzhlíží k zralejším ženám. Tedy ne pro život, ale na pobavení ... úsměv
Reagovat
misa
Štěpánek - Kvitová a Pavlásek - Kvitová jsou dobré příklady :-)
Reagovat
Cico93
Aha, takže teba balia mladší?
Reagovat
Fandina
Jasně. Staré báby balí mladší ... úsměv
Reagovat
misa
Fandino, a o kolik mladší?
Reagovat
Fandina
O hodně ... úsměv

Ale já teď jsem už čtyři roky doma u compu, tak mám málo příležitostí ... úsměv
Reagovat
misa
internetové seznamky
Reagovat
Fandina
ne ........ to nemyslím ... úsměv
Reagovat
Fandina
Pálu ... úsměv
Reagovat
Cico93
Pála na Evu?
Reagovat
Fandina
Tak na Adama ... úsměv
Reagovat
blixa
Na co ty furt nemyslíš, čuňáku ! :D
Reagovat
Cico93
odpovedz na otázku:)
Reagovat
blixa
Až po tobě :D Tak u mě je to myslím jasné, ne ? ;-)
Reagovat
Cico93
kto?
Reagovat
blixa
Odpověz na otázku ;-) :D
Reagovat
Cico93
Luciu Šafářovú:)
Ty?
Reagovat
blixa
No, tak já bych to měl těžký, hrozně bych váhal mezi Andreou a Petrou ... Fakt nevím :D
Reagovat
sprchon
Všechny pohromadě :D
Reagovat
misa
Proč pohromadě? Pěkně jednu po druhé, ať se člověk nerozptyluje :-)
Reagovat
Cico93
:-)*
Reagovat
sprchon
No je dost nepravděpodobné, že je někdo z nás takhle uvidí. :D Jak pohromadě, tak postupně. Ale představit si to můžu. :)
Reagovat
misa
Nadějné začátky už ale existují:

https://twitter.com/Petra_Kvitova/status/510109355518476288/photo/1
http://instagram.com/p/ugf_h4O7hF/
Reagovat
Cico93
luxussssssss
Reagovat
sprchon
Moc pěkný :)
Reagovat
pepin
Tak jedna prostá otázka, kdo jde v sobotu a v neděli na finále? Myslím si, že nás půjde asi hodně, nebo se mýlím.
Reagovat
smazaný uživatel
Taková fotka bude asi aktuální...takhle se bude tvářit ,až uvidí konečný výsledek a halou bude znít Deutschland,Deutschland uber alles...
V DB jsou i strojvedoucí ve stávce až do pondělí,chtějí si v klidu vychutnat vítězství Německa..)))
Ten Pála je vážně figurka,myslela jsem že horší už může být jen Kaderka,ale ten slizoun je raději někde zašitý a moc se neukazuje..
Reagovat
Fandina
Já myslím, že když naše holky prohrají, tak bude smutný. Jako každý, kdo fandí někomu, kdo prohraje. A navíc on je zodpovědný za toho, kdo nastoupí. Takže bude zklamán dvojnásob, protože špatně vybral.
Reagovat
smazaný uživatel
Nechci diskutovat,ale jakou má ten Pála zodpovědnost...takovou bych chtěla v životě mít..!!
Myslíš že ten výběr není předem jasný,dvě tenistky které mohou hrát dvouhru tady jsou a ta ostatní omáčka kolem je asi jen pro media a nějaká vlastní image ,nic víc na tom není...zodpovědnost mají úplně jiné obory...a fantomas Pála...to je opravdu jen ten ručník na té lavičce..))
Reagovat
Fandina
Kapitán má zodpovědnost za toho, koho pošle na krut. Že vybere ty první na žebříčku, je asi nasnadě. Ale je tu pořád prostor k variování. Vsadit na deblistky, nebo raději zařadit teď konkrétně Káju jako další singlistku, třeba na nedělní zápasy. Samozřejmě je to na něm, koho nakonec na kurt pošle.
Reagovat
Frick
http://www.ceskatelevize.cz/sport/tenis/fed-cup/291553-sobotni-dvouhry-budou-hrat-kvitova-se-safarovou/

To oblečení je trochu jak na funus. Nicméně je fakt, že černá je elegatní.
Reagovat
Frick
http://www.ceskatelevize.cz/porady/10778144204-fed-cup-2014/214471291351204-ozveny-fed-cupu/

Klárka tam byla hrozně veselá :o) A asi Denisa musela koukat, že si jí takto pozvali na rozhovor. Ty nabarvený vlasy jí už celkem odrůstaj, skoro to vypadá, že chce mít svou přírodní barvu. Jinak by už asi dobarvovala.

BTW: No ale sec jenom, taky asi musí pánská část teamu řešit, kdy se jakože do šatny nechodí. Nemyslim si, že by děvčatum bylo šumák, že by je třeba Pála viděl na Evu. He he. To bude oproti DC teamu trochu rozdíl.
Reagovat
Frick
A ano, su čuně a chvilku jsem skutečně věřil v to, že dojde k nějakýmu nepřipravenýmu výmaku. :O)
Reagovat
sprchon
Teď to opakovali... Já jsem nevydržel vzhůru do těch 23:45. Celkem nic nového, ale nečekaný rozhovor s Denisou potěšil. :)
Reagovat
Frick
http://isport.blesk.cz/galerie/blesk-sport/214244/?foto=0

Asi by neměla nosit ty rozpuštěný vlasy. Na fotce č.1 s nima vypadá dost blbě, na fotce č. 3 (se staženejma do culíku) naopak jí to sekne. I když je Lucka štíhlá, respketive vymakaná, tak má plnější čumáček :o). Vlasy do culíku jí to opticky trochu zúží.

Ale ta Rittner, to je teda babizna. No ale teda do představ jistých lidí, vládnoucích v letech 1933-45, by asi zapadla dobře. Naopak u krásný Julči bych si skoro myslel, že by mohla mít i židovský původ.
Reagovat
Frick
Díval jsem se na další její fotky a fakt. Takhle prostě Němka nevypadá.
Reagovat
Frick
Tak nevim. "Brečí" (nebo stežuje si) tam nad tim, že si zdaleka nevydělá tolik, kolik je psáno v kolonce "prize money", protože daně, team a letenky. Jenže už nějak "opomene" dodat, že další velká část příjmů plyne od sponzorů. A ten asi tedy musí být velký, když výše potencionálního zdanění těchto příjmů je relevantně vyšší než astronomická částka za cenu nemovitosti v Monaku. Prý to je 1 400 000 Eur za krcálek 40 m2....

Celkem by byla zajímavé, pokud by jsme skutečně měli zákon, který by nebral při zdanění za sponzorský dar ohled na trvalé bydliště, ale "tvrdě" na občanství. Prodaly by holky svou "hrdost" kvůli pár mega a když ne Monako, tak by reprezentovaly třeba Katar?

Jenže je otázka, v čí prospěch má být sponzorský dar daněn. Když Fortuna zasponzoruje Slavii, tak je jasné, že si od toho Fortuna slibuje zviditelnění svého brandu jen zde u nás v ČR. Když Petru sponzoruje Nike, tak ten dosah je celosvětový.

Jiná věc byla třeba ta TV reklama....

Nicméně více zarážející je to, že na tuto "flignu" přistoupila i třeba Šafi, jejíž marketingovej potenciál musí bejt mnohem nižší než u Petry. Na prize money si letos třeba vydělala jen o trochu více než 1/3 příjmů Petry. Žádná Ivanovičová nebo Kurnikova to taky neni...
Reagovat
Frick
No ale je fakt, že možná lepší mít krcálek v Monaku než 1,5 mega Euro ve slamníku.
Reagovat
Frick
http://petrakvitova.net/cs/sponsors/

No tak sponzory Petry jsou i ČEZ, Česká pošta a Uni Credit (tedy jeho česká pobočka - na 99%)...

Danění aktivit těchto sponzorů by skutečně mělo probíhat u nás.
Reagovat
Frick
Nicméně - co ona fakt může říct. Vydělám si tenisem za rok 90 000 000 Kč a kdybych "nebydlela" v Monaku, tak mám jen 80 000 000....

Pro srovnání - Čech má v Chelsea ročně asi 150 000 000 Kč...
Reagovat
blixa
No doufejme, že nikdy nebudeš mít nic společného s tvorbou daňových zákonů, protože ty bys vytvořil takovej daňovej maglajz, že i specialisté by na něj byli krátcí :D Tvl. danit podle původu sponzora :D :D To už je fakt moc. Byt v Monacu je skvělá investice, levnější než ho kupovala určitě nebude, spíš se ještě zhodnotí.
Reagovat
Frick
Ale co by mělo mít Monako z toho, že ČESKÁ tenistka bude propagovat ČESKOU POŠTU, čílící na ČESKÝ trh....
Reagovat
Fandina
Monaco nic, to daň z příjmu nemá.
Reagovat
blixa
Jasně, a až Českou počtu koupí třeba Deutsche Post, tak bude platit kus daní v Německu, viď :D Hele, hulení se ti může zdát fajn, ale nesmí se to přehánět :D :D
Reagovat
blixa
Kurnik to jsou "počty" :D Českou poštu pochopitelně ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem si jist, že celá akce "přestěhování do Monaka" (i u Berdycha a Štěpánka) je Černoškova práce, že to všem podal jako "formalitu, která nic neznamená". Je to něco podobného jako to sponzorství od řady státních firem (ČD, ČP, Mero atd.), kde Černošek využívá svých kontaktů mezi politiky, včetně dnešního faktického premiéra Babiše. Stručně řečeno, Černošek dokáže tenisovým talentům zajistit dobré podmínky pro jejich růst (a podobně pro pořádání DC/FC), ale používá k tomu i poněkud kontroverzní metody.
Reagovat
FulnekUltras
podle mě představuje sobotní duel Petry s Andreou. Jestli to Bumbrlíček zvládne, dá druhý den s přehledem také Angii a třetí bod přidá Šafi. Debl na devadesát procent rozhodovat nebude. Pokud náhodou Rittner operativně nasadí Sabine, máme to už prakticky doma... ;-)
Reagovat
Frick
Klíčem ke triumfu bude vyhrát tři zápasy dříve než Němky.
Reagovat
slacker
A co kdyz kdyz uhrajeme 3 zapasy sice drive ale nemky ten 3 zapas ne a ne vyhrat ?
Reagovat
sprchon
Pobavilo :D :D
Reagovat
sprchon
Proč myslíš, že Sabine nemůže porazit některou naši hráčku?
Reagovat
FulnekUltras
U ženských jeden nikdy neví, ale podle mě je Sabine psychicky nejlabilnější ze všech účastnic finále...
Reagovat
Jabadu
Koukám, že zde máme týpka trpící koprolálií. Hrozná porucha.
Reagovat
kohlik
pro ty co něvědí
http://cs.wikipedia.org/wiki/Koprol%C3%A1lie
Reagovat
misa
Asi Zeman před usnutím...
Reagovat
slacker
Trapne. Snad Knize pred usnutim
Reagovat
mrafe
Co ji Karel udělal, že ho nemáš rád?
Reagovat
mrafe
oprava co ti
Reagovat
slacker
Vyjadruje hodnoty ktere se mi prici a prosazuje cizi nikoliv moje zajmy. Jinak na pivo s nim pujdu :-))
Reagovat
blixa
Ano, prosazuje moje zájmy ! Takže v pořádku ;-)
Reagovat
mrafe
Tak to je dobře, alespoň, mu u piva vysvětlíš ty tvoje zájmy, aby je mohl prosazovat :-))
Reagovat
Jabadu
Prohrát volby je známka punku.
Reagovat
misa
Ty jsi příznivcem toho proruského psychopatického alkoholika?
Reagovat
slacker
Prorusky ma byt asi dehonestuji jako slovo alkoholik?
Reagovat
misa
tak určitě :-)
Reagovat
blixa
Vzhledem k současné ruské politice mnohem horší než alkoholik ! ;-)
Reagovat
slacker
Ruska politika je logicky sebezachovny dusledek politiky jineho statu
Reagovat
blixa
:D :D :D Kandiduješ na vtip roku ? ;-)
Reagovat
slacker
Zesmesnovani nebo posilani na vysetreni jsou celkem bezne zpuzoby lidi bez solidni argumentace.
Rusko tezko muze akceptovat roli vazala USA
Reagovat
blixa
Sorry, ale některé tvé výroky jsou tak komické, že se nedá reagovat jinak. Jako po určitou mez má ještě smysl diskutovat, ale když ji překročíš, tak pak už je to akorát sranda.
Reagovat
slacker
Co je komickeho na tom ze Rusko musi nejak reagovat na neprateltvi ze strany USA?
Reagovat
blixa
Asi úplně všechno. Ale to při své víře nikdy nepochopíš.
Reagovat
slacker
Jako clovek s virou a s argumentaci naprosto v koncich tu ale pusobis ty. pravdepodobne ti nejaky souverec pritaka ale argumenty za tebe nedoda.
Reagovat
blixa
Ale no tak, víš , že každý sneseme milion argumentů, které si ale nikdy vzájemně neuznáme ;-) Já nevím, proč máš pořád snahu pokračovat, jsme na TP ne na politické diskusi. Své jsme si už vyříkali, naše politické názory jsou nekonečně odlišné, jeden druhého nikdy nepřesvědčíme, ber to tak a nauč se s tím žít. ;-) Já bych to omezil na to přátelské pošťuchování ale ty to, kdoví proč, občas bereš vážně :D
Reagovat
slacker
Argument o vtipu roku?
Reagovat
blixa
Ty se nedáš pokoj :D Já chápu, že každý máme svého koníčka, ale ... :D Ne, samozřejmě to není vtip roku. To byl jen rýpanec. Ono to není vůbec vtipné. Je to spíš velmi smutné, až tragické , že takto může přemýšlet člověk s tvojí historickou zkušeností. Většina lidí je prostě nepoučitelných, a když je někdo málem oběsí, tak stejně mu za pár let do tý oprátky znovu ochotně vlezou. A jinak viz výše, fakt nehodlám tvořit elaborát zvící několika A4, když by to bylo v tvém případě stejně zcela zbytečné ;-)
Reagovat
misa
Rád provokuje.
Reagovat
misa
Politika Německa (nejen) v roce 1938 určitě taky.
Reagovat
smazaný uživatel
Finále FedCup-u :D :) teším sa strašne.
Reagovat
smazaný uživatel
a k tomu začátek TM.
Reagovat
Fredy
Mám ho také ve filtru.
Reagovat
Michaelus
Přidávám se.
Reagovat
Michaelus
Zablokujte už tu ubohou neznalou žumpu
Reagovat
smazaný uživatel
Já ho mám ve filtru. Chudák, má asi těžký život, tak se musí ventilovat :-)
Reagovat
smazaný uživatel
je zfetovanej. A jestli ne, tak smůla pro něho.
Reagovat
aligo
jen retard nebo naprostý vylízan*c??? :D
Reagovat
smazaný uživatel
špatný troll...
Reagovat
aligo
hodně... :D :D
Reagovat
slacker
ogre
Reagovat
slacker
A v nedeli bude hrat kdo?
Reagovat
smazaný uživatel
Petra, Lucka a Háčka zřejmě??
Reagovat
smazaný uživatel
https://twitter.com/TennisReporters/status/530425677548634112
Reagovat
EllNino
bombaa :D
Reagovat
PetaM
NÁDHERA!!!!
Reagovat
aligo
v kolik se začíná v sobotu a v kolik v neděli?
Reagovat
Fandina
12:45 a 13:00
Reagovat
Lenca45
Na oficiálních stránkách FC je u obou dnu uveden začátek v 13:00...
Reagovat
paulmara
12:45 je slavnostní nástup
Reagovat
slacker
A pak se podava slavnostni obed
Reagovat
smazaný uživatel
Němky se trochu podceňujou, já bych dal šance klidně 50 na 50. Po prvním dnu 1:1, a celé by to nakonec mohla rozhodnout čtyřhra.
Reagovat
Padme
Taky mi to tak přijde...
Reagovat
smazaný uživatel
Taky si myslím...Po prvním dnu 1:1, pak souboj jedniček, kdy snad vyhraje Petra...pak pujde o to, koho nasadí Němky, ale myslím si, že Petko i Sabine mají proti Lucce šanci...na druhou stranu Lucka hraje ve Fed Cupu často líp než jinde...a i čtyřhra muže být hodně vyrovnaná, takže já dávám šance 52:48 pro Češky...
Reagovat
Jan
Nemyslím, že se Němky podceňují. Hráčky řekly, že doufají ve výhru a jestli tam padla jiná procenta, je to jen matení nepřítele. A Němky mají na to nás porazit. Záleží, jak to půjde Petře, kdyby ne, mají 2 body v kapse a Šafářovou můžou porazit také. Může to platit i naopak, že to půjde dobře ro nás, ale z Němek mám přinejmenším respekt.
Reagovat
Jan
pro nás
Reagovat
misa
Petře to jde v domácí hale většinou skvěle. Lucka prohrála naposledy domácí fedcupový zápas v roce 2010 (bohužel s Němkou). Obě odehrály výbornou sezonu, myslím si, že máme slušnou šanci na další pohár.
Reagovat
smazaný uživatel
No, já jsem tedy četl většinou tak 30:70, podle Rittnerové i 20:80, přitom Němky mají celkem kvalitní tým a v žádném z utkání nejsou vyloženě outsidery.
Reagovat
smazaný uživatel
Podle mě chce na naše holky udělat velký tlak..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist