Pár minut se rozjížděl. Pak Nadal svůj vítězný comeback kontroloval

6. 2. 2013, 23:44
Aktuality 67
ATP VIŇA DEL MAR - Rafael Nadal úspěšně zvládl svůj první zápas po sedmiměsíčním půstu zaviněném zraněním kolena. Španělskému tenistovi po dlouhé pauze netrvalo dlouho, aby se dostal do rytmu a na antuce ve Viňa del Mar postoupil po dvousetové výhře nad Argentincem Delbonisem do čtvrtfinále.
Rafael Nadal

Rafael Nadal hrál naposledy loni koncem června ve Wimbledonu, kde prohrál ve 2. kole s Lukášem Rosolem. Od té doby marodil s kolenem, a jelikož se rozhodl pro léčbu konzervativní a problém neřešil operací, protáhla se jeho pauza na více než sedm měsíců. Plánovaný návrat začátkem sezony navíc oddálily střevní potíže.

Španělův comeback se tak právě v těchto dnech koná v chilském Viňa del Mar, kde už se včera rozehrál ve vítězném utkání ve čtyřhře. Že ho koleno stále pobolívá nezapíral, větší test však očekával od dnešní dvouhry. V té ho čekal dvaadvacetiletý Argentinec Federico Delbonis, s nímž se dosud neutkal.

První singlový zápas po více než sedmi měsících Nadal nezačal vůbec dobře. Se 116. hráčem světa, který posledních devět zápasů na antuce vyhrál, získal z úvodních 11 výměn jen jednu a rázem tak prohrával 0-2 a 0-30 při svém podání. Šestadvacetiletý Španěl se ale postupně dostával do tempa, získával úderovou jistotu, ve čtvrté gamu si ztracené podání vzal zpět a začal soupeře přehrávat.

Nadal už do konce duelu hraným před beznadějně vyprodaným hledištěm, jehož kapacitu pořadatelé kvůli Nadalovu startu před začátkem turnaje rozšířili o 1200 míst na 4500, nečelil žádnému brejkbolu, a i když musel o Delbonisovy servisy bojovat v dlouhých gamech přes shody, zvítězil bez vážných problémů za 88 minut 6-3 6-2.

"Začátek byl velmi těžký, Federico hrál na vysoké úrovni. Hodně jsem běhal a jsem šťastný, protože koleno drží dobře," komentoval Nadal. Na prognózy je ale prý ještě brzy. "Roland Garros je pro mne vzdálené celé světelné roky. Všechno, co teď vidím, je můj zítřejší (čtvrteční) zápas ve čtyřhře a další dvouhra v pátek," řekl sedminásobný vítěz pařížského grandslamu s tím, že se nejprve musí ujistit, že koleno zvládne zátěž.

Ve čtvrtfinále se pátý hráč světa utká s krajanem, kterým bude vítěz zítřejšího klání mezi Albertem Montaňésem a Danielem Gimenem-Traverem. 

Obhájce Mónaco dohrál
I když Nadal dlouho nehrál, je ve Viňa del Mar favoritem na titul. Zejména poté, co dnes vypadl druhý nasazený Juan Mónaco, se kterým v Chile hraje čtyřhru. Argentinec, jenž obhajoval loňský titul, nezvládl hned své úvodní vystoupení, ve kterém prohrál 6-7 4-6 s Francouzem Guilaumem Rufinem.

Dvaadvacetiletý Rufin si dnes připsal teprve 11. vítězný zápas na okruhu ATP a proti světové patnáctce Mónakovi druhou proti hráči Top 20. O první semifinále si 86. tenista světa zahraje s dalším Argentincem Carlosem Berlocqem, který si loni ve Viňa del Mar zahrál své jediné finále na turnaji ATP. Letos se po třísetové výhře nad Kolumbijcem Santiagem Giraldem mohl dočkat odvety proti Mónakovi, Rufin bylale proti.

- ATP 250 VIŇA DEL MAR -
(Chile, tv. povrch, 410.200 dolarů)
středeční výsledky (06. 02. 2013)

Dvouhra - 1. kolo:
Ramos (5-Šp.) - Dutra Silva (Braz.) 6-4 6-1
Lorenzi (6-It.) - Naso (It.) 6-1 6-4
Gimeno-Traver (7-Šp.) - Sousa (Port.) 6-4 4-6 6-1 

Dvouhra - 2. kolo:
Nadal (1-Šp.) - Delbonis (Arg.) 6-3 6-2
Rufin (Fr.) - Mónaco (2-Arg.) 7-6(3) 6-4
Berlocq (8-Arg.) - Giraldo (Kol.) 7-5 4-6 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

67
Přidat komentář
Faddova
nemmáme... taky marně hledám :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Také marně hledám.
Reagovat
pepi
mate link na dnesni ctyrhru?
Reagovat
smazaný uživatel
Zrovna čtu na fb, že Ana nenastoupí proti Slovenkám...tak to asi Srbsko skončí hned zkraje a navíc doma:-(:-D
Reagovat
Bob
A Jelena hraje?
Reagovat
Heather_Fedex
ne. ani jelena, ani ana a pry je zranena i bojana
Reagovat
smazaný uživatel
Jelena už za repre nebude hrát vůbec, oznámila to po prohře proti Češkám...
O zranění Bojany nevím:-O...kdes to četla, Heather?
Reagovat
Heather_Fedex
http://m.sportky.topky.sk/cl/15/102534/Srbky-to-proti-Slovenkam-budu-mat-narocne--zranena-je-aj-Jovanovska/?p=1
Reagovat
Bob
Nakonec za ně bude muset hrát Janek s Nolem :)
Reagovat
smazaný uživatel
Heather- Díky;-)
Bob- vypadá to tak:-D... Nole už má s přestrojením v ženu praxi: http://wac.450f.edgecastcdn.net/80450F/1045theteam.com/files/2011/09/djokovic-sharapova.jpg?w=300&h=200&zc=1&s=0&a=t&q=89 :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Taky jsem četl o tom, že Jelena už nebude hrát vůbec, ale podle mě to bylo jenom nějaké ukvapené rozhodnutí bezprostředně po finále. Myslím, že to nakonec přehodnotila... Jelena byla normálně v nominaci, ale nebude hrát kvůli zranění břišního svalu. Dozvěděl jsem se to asi v úterý a je to potvrzené v tomto článku...

http://www.rts.rs/page/sport/sr/story/38/Tenis/1261644/Srbija+desetkovana+protiv+Slovakinja.html
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, je to možné...taky mě zarazilo, když jsem četla v článku, že nenastoupí kvůli zranění...
Reagovat
Bob
To je hlavní :) Bylo fajn ho po roce zase vidět hrát. Nemůžu se dočkat, až bude hrát s Nolem nebo s Rogerem.
Reagovat
Malda
No jestli jsi Rafůf fanoušek tak bych se na zápas s Nolem moc netěšil :D Novak teď hraje opravdu skvěle!
Reagovat
smazaný uživatel
Bob je Noleho fanda!!
:-))
Reagovat
Malda
V tom případě se nedivím ;-)
Reagovat
Bob
jojo správě, já jsem Noleho fanda, proto se na ten zápas těším a věřím, že Rafa bude hrát ten nejlepš tenist, stejně jako Nole :)
Reagovat
smazaný uživatel
taky se přidávám s gratulací, byla to fantazie. Je jasný že se bude zlepšovat dál a dál až bude tam kde byl. Mě teda rozhodne nezklamal, forehand dobrej, i podání šlo, tak se eště víc rozběhat a bude to OK. Doufam, že tenhle turnaj vyhraje a i pak v Brazílii,to ho nakopne a pak už pojede jak za starejch časů. Vamos!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem fanda obou, Rogera o něco víc, ale musím říct, že mě kvalita Rafova návratu příjemně překvapila, určitě se bude každým dalším zápasem zlepšovat a nepochybuji o tom, že na RG bude opět bojovat o titul, stejně tak už na předchozích Masters. I letos by to ne antuce mělo být jen mezi ním a Djokem, na tomhle povrchu prostě tihle dva nemají konkurenci a těším se na další velké tenisové zážitky v jejich podání. S Rgerem už to moc dobře nevidím, ten má šanci, ale malou už jen na trávě, na ní ale nejvíc věřím Murraymu. Ač ho mám rád, jeho loňský wimbledonský titul byl s velkou pravděpodobností jeho posledním GS..ale k Rafovi, o němž tenhle článek je. Souhlasím s Martym, on opravdu není jen běhací mašina, ano pohyb je důležitou součástí jeho hry, ale to samé platí i pro Novaka a Rogera, bez pohybu se na nejvyšší úrovni dnes hrát nedá. Bez skvělých úderů by ale v žádném případě nebyl tam kde je, nejlepší trojka to je i z technického hlediska slast pro oči, vytříbenost jejich úderů z nich dělá velké titány a jsem rád, že jeden z nich, který tak moc chyběl se vrací:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas, ze u Rafy to neni jen o pohybu a houzevnatosti, ale musi tam byt i kvalita uderu, kdyz je kde je. Ale ze by teda mel Nadal vytribene udery, to se asi moc rict neda... :D zejmena forhand hraje uplne podivne, temer za telem, trajektorie pohybu rakety je spise odspoda nahoru misto ze strany do strany, no proti vsem tenisovyym pravidlum, ale on to proste umi ;-) jenom on...
Reagovat
smazaný uživatel
tak vytříbené určitě jsou, je to úplně jiná preciznost než u Rogera, ale je:-). Právě mně se to jak bere míče až za tělem strašně líbí, ale on je v tom i úmysl, takhle totiž dodává svým míčům ještě větší rotaci..no a k těm rotacím, to je prostě nádhera, která se navíc vymyká fyzikálním zákonům. Jeho inside-out forehand to je pastva pro oči jako Rogerův backhand a Novakův drobshot. Každý z těhle tří hráčů má prostě fenomenální údery, nad kterými zůstává až rozum stát a je fajn, že každý z nich je úplně jiný a ona rozmanitost taky dodává jejich soubojům obrovský náboj:-)
Reagovat
Olympiada
nechtel si nahodou napsat backhand Novakuv ... totiz to je jeho domena - potvrdi ti to kazdej hrac
Reagovat
smazaný uživatel
Ten jsem tam původně chtěl nasat s tím drobem, jeho kraťasy mám ale ještě raději, to je opravdu nádhera...
Reagovat
smazaný uživatel
Proč za mě odpovídáš? Co to zkoušíš?
Reagovat
smazaný uživatel
sranda prosimtě v poho:-D
Reagovat
smazaný uživatel
blbá sranda
Reagovat
smazaný uživatel
Ups:-D:-D
Reagovat
smazaný uživatel
to je naprd kdyz se neprehlasis, vid :D
Reagovat
Stan_Borowitz
Droby neboli drůbka jsou ty části kuřete, které již není možno dále jinak zpracovat či prodat - tedy hlava, krk, nohy, játra, srdce, žaludek. Mnohdy se jedná o různé odřezky kuřete (kůže, křídla, biskup, skelet, krk). Používají se především k přípravě drůbežího vývaru, často však také k přípravě hlavních jídel.

Drobshot bude zřejmě granulát připravovaný z téhož, asi instantní droby.
Reagovat
Heather_Fedex
novak porazi sve soupere tim, ze jim da snist svuj drobshot ;))
Reagovat
Stan_Borowitz
Ani ne tak sníst, jako spíš "nasat s tim drobem"...
Reagovat
Heather_Fedex
do nasat se jeste vlozi r ;)))
Reagovat
Stan_Borowitz
:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
si nemohl myslet, že Rafa hned v prvním zápase předvede top výkon, kterým by porazil i Djokoviče..takže kritické poznámky na jeho adresu typu před rokem a půl by ho dal 6:1,6:0 takže velká slabota opravdu nechápu..za dva měsíce zápřahu ho v Monte Carlu (kdyby se znovu utkali dvakrát 6:1 určitě zase dá. Každopádně je obdivuhodné, že po úderové stránce neztratil prakticky nic, pohyb samozřejmě zlepšit musí, je jasné že bude postupně přidávat víc a víc, když si bude jistý ,že to koleno vydrží..s Del Bonisem navíc podle mě zjistil, že to půjde i bez velkého běhání a stačily mu brilantní údery..a to je taky pádná odpověď těm, kteří se mu vysmívají jen jako běhacímu stroji, který nic jiného neumí..včera jasně dokázal, že to tak není a že zápasy dokáže vyhrávat i jen obdivuhodnou úderovou brilantností a jistotou. A je to tak dobře, není zapotřebí se honit za každou cenu za kanáry, stačí vyhrát 6:3,6:4 a kolena pošetřit, když má tak dokonalé údery..včerejší zápas tedy přinesl hlavně pozitiva, zlepšoval se každým dalším míčem a ve druhém setu už to byla zcela jasná dominance..a Del Bonis ve své současné formě rozhodně nebyl nějakým chcípáčkem ze druhé stovky, když má formu, je na antuce hodně slušný jako když ve Stuttgartu došel až do semifinále, na antuce rozhodně patří stovky a možná i padesátky, takže to ani žádná vysloveně procházka být nemohla..
Reagovat
Stan_Borowitz
Nevím, jestli narážiš na mne, když cituješ mnou uváděný pravděpodobný výsledek takového zápasu před rokem a půl, ale pokud ano, tak bych byl rád, kdybys mi vysvětlil, kde píšu kritické poznámky o tom, že to byla "velká slabota". Děkuji.

Ale možná se pletu a reaguješ na někoho jiného.
Reagovat
smazaný uživatel
ono to z toho vyplývá, že tenhle výsledek ve srovnání s optimem nic moc, proto jsem to rozvedl..nicméně není fér srovnávat hru v prvním zápase s tím co předvede za dva tři měsíce, on kdyby býval včera jel od začátku na sto procent možná by mu dal 6:1,6:0 už včera, ale nechtěl riskovat a za každou cenu se přepínat, což je pochopitelné..sorry, ale musel jsem na to reagovat, tyhle poznámky jsou zbytečné, když víme jaká je situace..
Reagovat
Stan_Borowitz
když si pozorně přečteš můj příspěvek, je nesen jednoznačně v pozitivním duchu. Takže nic takového z toho nevyplývá, to mi nepodsouvej. Mne naopak děsí představy některých "fanoušků", že takový hráč jako Rafael Nadal za osm měsíců mimo okruh snad zapomene, jak se hraje forhend a bekhend, což zase - podle stejné logiky - "vyplývá" z toho, co píšeš ty...
Reagovat
smazaný uživatel
tak to dál nehroťme, ani já to nemyslel zle, jen mě ta poznámka přišla jaksi navíc, zbytečná, je logické, že v prvním zápase nikdo nepředvede top..
Reagovat
Stan_Borowitz
ale zcela jasně hned na začátku píšu, že po tak dlouhé pauze to je s takovým soupeřem očekávaný výsledek => nebyl to ještě optimální výkon => v případě optimálního výkonu by bylo vítězství výraznější. Což jsem vyjádřil číselně. Optimální výkon předváděl Rafa před zraněním a téměř jistě jej předvede za pár měsíců zase. To tam píšu taky.

Třeba jsem to nenapsal úplně srozumitelně, ale snad je teď jasnější, co jsem chtěl říct.
Reagovat
smazaný uživatel
ok. Jinak já nejsem fanoušek žijící mimo reailtu, je mi jasné, že forehand a backhand nejlepší hráči nezapomínají, ale jeho takřka dokonalá úderová jistota mě příjemně překvapila, nečekal jsem jí tak dobrou hned v prvním zápasu..
Reagovat
Stan_Borowitz
Jj, obzvlášť některé ty forhendy byly lahůdkové, bekhendová strana mi tak dobrá nepřipadala - soudím ale jen podle sestřihu nahoře.

Nesmíme ale zapomínat na to, takový DelBonis bezesporu ponechává na přípravu úderů daleko víc času než Djokovič, Federer nebo Murray. Ale i s nimi to jistě za pár týdnů půjde...
Reagovat
smazaný uživatel
tak samozřejmě, že Del Bonis je jiná klasa než top 5, ale přece jen je to hráč, kterej měl teď skvělou formu, byl maximálně rozehranej a měl oproti Rafovi i v tom velkou výhodu a přesto celkem pohodový vítězství nakonec, takže nemůžu to hodnotit jinak než pozitivně, Del Bonis nebyl noname sráč na úvod..jsem zvědavej na zápas s Montanesem a pak hlavně s Chardym, ten jako první napoví jak na tom je. Pokud bez problémů zvládne i ten, tak bude jasný, že je zpátky, protože Chardy hrál v Austrálii výborně (samozřejmě pokud bude Chardy hrát dobře i tady na antuce), každopádně to bude test tak akorát, no a ve finále s Berlocqem, Ramosem nebo Andujarem to už bude v pohodě, poradí-li si v klidu s Chardym..
Reagovat
smazaný uživatel
Ovsem zajimavy je El Mercurio. Pravda hlavni clanek je na tema Massu a to, ze si bere dovolenou a asi nechce o okruhu ATP chvili slyset:)

To Nadal je v jine situaci, ten se s nechtene dovolene vraci. A jak to komentuje pro chilske noviny?

Nadal: "Zajima mne, abych byl stastny, kdyz hraji tenis, a hlavne bezbolestne"

Denik El Mercurio zduraznuje, ze to muze byt uz jiny hrac, ktery mel 7 mesicu
na vnitrni sebereflexi a mozna i zmenu zebricku hodnot, kdo vi...

Nadal: "Jsem stastny, ze jsem se mohl vratit do dvouhry po tak dlouhe dobe.
Potrebuji cas, dny, abych se vratil do sve hry, ale jinak pocity mam skvele."

Dale denik El Mercurio zduraznuje, ze Rafa Nadal velmi brzdi otimismus,
udrzuje si odstup od nejakych velych prohlaseni...

Nadal: "pro tuto chvili je nejdulezitejsi travit tolik casu na kurtu, co se da,
vyhry jak v singlu tak deblu mi umoznuji jit dale. Nemuzu rict jak se budu citit
po trisetaku, je to tak trochu experiment. Trenovani je jedna vec, hrani je vec druha.
Ve hre nemuzeme tolik kontrolovat telo, jako pri treningu.

Dale denik zduraznuje, ze Nadal si nechce davat nejake cile dlouhodobe!!!

Nadal: "Nemohu ted hovorit o cilech, kdyz jsem zacal hrat teprve nedavno.
Jedina vec, kterou ted mohu udelat, ze se budu snazit hrat na te nej urovni,
a ze to bude, co nejdrive, ale nemohu tady hovorit o nejakych okamzitych vysledcich."

Dale Nadal podekoval, ze se mohl take lecit v Chile, a ze je tady prijemne prostredi,
ktere mu pomaha se vratit zpet.

Nadal: "Citim se ted vice chilanem..." :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Dnes jsem se opet koukl, co na to Juan Jose z El Pais, neprekvapil mne:) Clanek psany poeticky...emocionalne atd.
Takze se to neda ani nejak rychle prepisovat, takze snad jen male nakouknuti na reakci po prvnim vitezstvi v singlu:)
------------------
Nadal se vraci uderem za uderem
j.j.mateo

Aby zaujal ctenare vybira si takovy lead se slovy Nadala, ktere prohlasil po zapase:
"Je to pro mne velmi dulezity den. Dekuji za podporu..."

A clanek rozjizdi na plne pecky:D) ze se clovek musi slusne zamyslet, aby trochu aspon pochopil, co nekterymi obraty chtel rict:)
>>>
Nepracuji nohy, ale jsou udery. Chybi rychlost, ale ma talent. Neni to ten atleticky Titan, ale ma svuj mozek:
pred sedmi mesici prohral svuj posledni zapas (Wimbledon 2012), Nadal se vraci na kurtech chilske Vina del Mar,
proti Argentinci Delbonisovi, a v uvodu ztraci 10 z 11 bodu (0:2) aby nakonec zakoncil zapas vitezstvim 6:3, 6:2 nad 128 hracem sveta.

A Juan jede dale:), Velky bojovnik 11GS, ktery se castecne zotavil...,a ted leti vycet vsech komplikaci-zraneni, ktere uz asi Spanele znaji nazpamet...ovsem jsou v tomto clanku dulezita,aby tim zvyraznil limitovani tohoto spanelskeho Titana. (mne se nechce vsechny ty zanety, slachy, kolena...studovat:)
Chybi mu ta povestna jiskra v pohybu...ale jeho udery nepostradaji to, co mu pomaha k prvnimu vitezstvi.
A jestli je nejaky povrch, ktery mu ma pomoci k zazracnemu navratu, tak nikdo nepochybuje,ze tohle musi byt na antuce, atd...

A tak pokracuje clanek v popisu, jak Nadal uderem za uderem hleda svou rychlost, obratnost, jak se snazi opet vratit jak nejlepe dokaze do hry, ovsem do te, na kterou si asi jeste musime pockat.

Takze clanek tedy konci tim, ze: Nadal - clovek, hleda Nadala - zlobra antuky:)))
Reagovat
Stan_Borowitz
Ten článek není dobrý, chybí v něm klíčová informace, totiž ve větě "...pred sedmi mesici prohral svuj posledni zapas (Wimbledon 2012), Nadal se vraci na kurtech chilske Vina del Mar..." není uvedeno, že prohrál ve druhém kole s Lukášem Rosolem :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Myslim, ze pro takoveho novinare jako Juan Jose slovo "Rosol" muze predstavovat problem a hrozbu vyvolani opravdu neprijemnych negativnich traumat...:D)))))).
Takze tady bude asi spis ten duvod, nechovat se jako masochisticky sebevrah:D)
Reagovat
smazaný uživatel
Nejsem fanoušek Nadala, ale tato věta už mě fakt obtěžuje. "Rafael Nadal hrál naposledy loni koncem června ve Wimbledonu, kde prohrál ve 2. kole s Lukášem Rosolem." My už to víme, tak to prosím pane Zabloudile furt nepište !
Reagovat
Stan_Borowitz
No tak nikdo snad neočekával, že by Rafa po osmi měsících zapomněl, jak se hraje tenis. S takovým soupeřem je to i po dlouhé pauze očekávaný výsledek. Podle sestřihu to vypadá, že Delbonis víceméně neustále naivně hrál Nadalovi do jeho smrtícího forhendu. Před rokem a půl by ho RN porazil 6:1 6:0. Nicméně pokud koleno vydrží, tak Rafa o osmý titul z RG bezpochyby zabojuje a určitě budou jeho šance vysoké.
Reagovat
spaniel
Teda cekal jsem vic komentu po tom ocekavanem navratu. To by me teda zajimalo, kde vzal tolik fanousku na FB :)
Reagovat
Heather_Fedex
nepsals nahodou, ze na fb si jeho fanouskem? ;)
Reagovat
tito
Nejen na FB ale i na twitteru. :-)
No co taky psát. Zápas probíhal podle předpokladů - myslím tím pouze hru Rafy, nikoliv výsledek. Horší pohyb, z toho pramenící spousta UE. Nic překvapivého vzhledem k pauze a zranění. Je vidět, že opravdu natrénoval velmi málo. Problém je "jen" v pohybu a jistě strachu ze zranění, ale včera bylo vidět, že zlepšovat se bude každým zápasem. Účast na aktuálních turnajích je dobrá volba na rozehrání. Předpoklad, že z turnaje vypadne dříve je myslitelný.
Reagovat
smazaný uživatel
podle počtuúčasti jeho fanoušků na tenisportálu jejich počet, to je nesmysl, já sám znám tři další fandy Rafy, kteří se diskusním forům výhýbají, fb je něco jiného, tam stačí jen kliknout líbí se mi a třeba pak dál nijak nepřispívat..to, že je někdo něčí fanoušek přece nemusí neustále zdůrazňovat permanentní účastí v diskusích a záplavou příspěvků ne..
Reagovat
smazaný uživatel
spousta fandů nějakej tenisportál ani nezná nebo je prostě dozblbnutí psát nebaví. Jinak je to návrat to jo,ale přece jen první zápas co na něm tak moc komentovat za každou cenu..když turnaj vyhraje, to bude ten pravej důvod a až když pak třeba vyhraje Monte Carlo a potom RG, to bude čas na lavinu komentů
Reagovat
smazaný uživatel
když nepřispíváš do diskuzí na tenisportále, jako bys nebyl!:-/
:-D
Reagovat
smazaný uživatel
..a do háje!:-D
Reagovat
Mayo
vamos El Matador !
Reagovat
smazaný uživatel
Slušný začátek Rafy a za mě fajn podívaná na dva leváky;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Oceňujem rýchly a promtný servis redakcie. Aj napriek pokročilejšej hodine je článok "vonku" pár minút po skončení zápasu. Korporátny slogan portálu "váš tenisový servis" začína napĺňať svoju podstatu..
Reagovat
Stan_Borowitz
To víš, v redakci si přečetli, jak jsi se v předstihu rozohnil na TV stanice, tak teď nechtějí dráždit bohou nohou hada :-)
Reagovat
smazaný uživatel
:-D :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Nepochybuju o tom, ze Rafa behem antukove sezony od MC bude zase hrat vyrovnanou partii s nynejsi top3 :)
Reagovat
smazaný uživatel
s Federerem a Murraym nebude mít na antuce problém ani po takový pauze za ty dva tři měsíce to je jasná věc, ale Djoko to je jiná klasa a s nim to bude zase hodně těžký, protože bude určitě chtít letos zaútočit na všechny čtyři grandslamy, snad mu to Rafa v Paříži zarazí a pak i ve Wimblasu, každopádně se těším zase na finále mezi nima dvěma, hlavně už ne toho nudnýho pinkala ze Skotska
Reagovat
dappe
To uvidíš jakej bude mít problém a to i s ostatníma z top 10, nejen s Federerem a Murrayem...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak růžově bez trní jako rafaking to sice nedivím, nicméně na antuce zas tak daleko od pravdy není.S Djokem to určitě bude velkej problém, ale kdy za poslední tři roky pro někoho nebyl. S Rogerem by nějak dramaticky velký problém na antuce mít neměl, s Murraym a Ferrerem taky ne, no a s ostatními by si měl poradit bez vážnějších problémů (tam spadá Berdych a Tsonga) už vůbec ne. Tvrdší oříšek by mohl být v plné formě Del Potro pochopitelně jako vždy..jinak bookmakeři (a ti se zase tolik nepletou) Fortuny mají v tuto chvíli vypsány kurzy takto: Rafa 1.75, Novak 2.6, Murray tuším 5 nebo 7 a za ním Federer a Del ještě s vyššími kurzy, myslím 10. Bookamkeři by tedy museli být na hlavu totálně padlí, aby vypisovali i s Djokovičem jako poměrně výrazného favorita někoho, kdo nemá šanci a kdo by se měl trápit dokonce i s Tsongou, Tipsarevičem nebo Gasquetem, nemyslíte?..ne, bookmakeři opravdu na hlavu padlí nejsou a jejich prognozy sedí, Rafa je i po tak dlouhé pauze minimálně mírným favoritem RG, protože má skoro čtyři měsíce na to, aby se dostal do své top formy a není důvod tomu nevěřit. Bookmakeři sebevrazi rozhodně nejsou vážený..
Reagovat
Mayo
ja najviac verím, že mu vo Wimblase prekazí Murray ... a vlastne on mu to môže prekaziť aj na US keďže na hardoch je dobrý...Rafa sa bude musieť pochlapiť hlavne na RG
Reagovat
smazaný uživatel
Nic moc tenis, taková Nuda ve Vina Del Mar:-) Rafa cupital po kurtu jak primabalerína, bál se zranění, Bonisovi od stavu 2/0 30/0 odešla hlava...
Reagovat
smazaný uživatel
Taky se mi zdálo, že nějak divně chodí, říkal sem si že buď se mu chce na hajzl nebo má moc zařízlý tanga, ale on se asi fakt bál zranění :o)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist