Parmentierová si po 10 letech zahrála ve finále. V Istanbulu ho přetavila v triumf

29. 4. 2018, 18:53
Aktuality 2
WTA ISTANBUL - Dvaatřicetiletá Francouzka Pauline Parmentierová ve svém celkově třetím finále a prvním po deseti letech zdolala 6-4 3-6 6-3 Slovinku Poloñu Hercogovou a na antuce v Istanbulu tak získala třetí titul.
Pauline Parmentierová

Dvaatřicetiletá Parmentierová vyhrála v roce 2007 turnaj v Taškentu, o rok později triumfovala v Bad Gasteinu. Tehdy byla talentovaná Francouzka ve světovém žebříčku čtyřicátá, od té doby ale usilovala o finálovou účast marně.

Dočkala se až nyní v Turecku, třebaže před startem turnaje letos dokázala vyhrát jen dva ze 17 zápasů a v pořadí WTA jí patřilo až 122. místo. V Istanbulu přitom narazila i na bývalou světovou jedničku Caroline Wozniackou, ta ale čtvrtfinále za stavu 1:1 na sety skrečovala.

Také 75. hráčka žebříčku Hercogová hrála o třetí titul v kariéře, ale ve finále vyhrála jen druhý set. Ve třetí sadě ztratila třikrát podání, celkově o servis přišla v utkání sedmkrát.

• WTA INTERNATIONAL ISTANBUL •
Turecko, antuka, 250.000 dolarů
nedělní výsledky (29. 04. 2018)
• Dvouhra - finále •
Parmentierová (Fr.) - Hercogová (Slovin.) 6-4 3-6 6-3
• Čtyřhra - finále •
Liang Čchen/Čang Šuaj (Čína) - Knollová/Smithová (3-Švýc./Brit.) 6-4 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
Fandina
Jestli jsem to dobře pochopila, tak sice v uvozovkách teprve třetí titul, ale zase super statistika, co finále, to titul :-)).
Reagovat
EllNino
Opravdu vzpruha po tom hrozném úvodu sezóny :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist