Parmentierová vyhrála i čtvrté finále. V Québecu slaví první triumf v hale

16. 9. 2018, 18:41
Aktuality 8
WTA QUÉBEC - Pauline Parmentierová v kanadském Québecu slaví první halový triumf. V boji o něj dvaatřicetiletá Francouzka porazila Američanku Jessicu Pegulaovou a tak i své čtvrté finále na okruhu WTA proměnila v titul.
Pauline Parmentierová

Pauline Parmentierová se letos poprvé v kariéře dostala na dvou turnajích během jedné sezony do semifinále a nakonec obě akce vyhrála. Na antukový triumf z Istanbulu navázala v Québecu, kde slaví první titul z antuky. 

Dvaatřicetiletá Francouzka v Kanadě porazila Rusku Kuděrmetovovou, Američanky McHaleovou a Lepchenkovou, nejvíce práce měla v semifinále s Britkou Watsonovou a ve finále si poradila 7-5 6-2 s Jessicou Pegulaovou.

Parmanetierová si udržela stoprocentní finálovou bilanci, uspěla i ve čtvrtém duelu o titul. Před letošními triumfy v Istanbulu a Québecu zvítězila také v Taškentu 2007 a Bad Gasteinu 2008.

"Na třetí titul jsem čekala strašně dlouho a teď mám dva tituly během jednoho roku. To je něco, na co jsem před sezonou ani nepomyslela," řekla Parmentierová, která se v žebříčku posune na 47. místo. Její maximum je o sedm příček lepší.

Pegulaová, které patří až 227. místo v žebříčku, zažila navzdory dnešní porážce nejlepší týden v kariéře. Přemožitelka Kristýny Plíškové z prvního kola hrála díky úspěchu v kvalifikaci hlavní soutěž na okruhu WTA poprvé v sezoně a dosáhla životního výsledku.

Čtyřiadvacetiletá Američanka byla nejníže postavenou finalistkou na WTA Tour od loňského května, kdy hrála o titul v Norimberku tehdy 254. tenistka světa Barbora Krejčíková.

• WTA INTERNATIONAL QUÉBEC •
Kanada, tv. povrch / hala, 250.000 dolarů
nedělní výsledky (16. 09. 2018)
• Dvouhra - finále •
Parmentierová (8-Fr.) - Pegulaová (USA) 7-5 6-2
• Čtyřhra - finále •
Muhammadová/Sanchezová (USA) - Juraková/Knollová (2-Chorv./Švýc.) 6-4 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
misa
Tento týden vyhrály turnaje 32-letá Hsieh a 32-letá Parmentier. Frick má určitě radost.
Reagovat
Frick
32 a 3/4!!!
Reagovat
EllNino
ověnčená dvěma Internationaly :D Neuvěřitelné :) Na to, jak prohrává s kdekým jsou ty 4 tituly docela dost za karieru :)

Absolutně jsem ji teda na výhru netipoval :)
Reagovat
skott
já bych se nebál napsat zázrak:) je to víc než Golovin, Dechy, Testud, Mladenovic..
Reagovat
EllNino
no nebo tak :) ... ta Golovin mě překvapila, Mladenovic neumí moc finále, protože těch účastí má víc než Pauline ...
Reagovat
Frick
Trochu jako Pavlu v roce 2014. Ta dokonce vyhrála dva Premiery.
Reagovat
EllNino
už jsem to tu psal, blesku :D
Reagovat
Frick
Všechno nečtu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist