Patnáctiletá dívka sebrala set Sereně Williamsové

17. 7. 2008, 07:38
Aktuality 1
WTA STANFORD - Nečekaně velké problémy měla ve druhém kole turnaje ve Stanfordu domácí Serena Williamsová. V zápase proti teprve patnáctileté dívce z Portugalska - Michelle Larcherové De Britové - prohrála první set 4-6 a ve druhém hned v úvodu prohrála vlastní podání. Nakonec však dokázala odpor soupeřky odrazit a i přes potíže s vlastním servisem postoupila po setech 4-6 6-3 6-2 do čtvrtfinále.
Serena Williamsová

Serena Williamsová musela bojovat tři sety, než porazila patnáctiletou portugalskou tenistku Michelle Larcherovou-De Britovou. Nasazená jednička, jenž měla na úvod turnaje volný los, nakonec utkání druhého kola vyhrála po setech 4-6 6-3 6-2.

Americká tenistka hrála poprvé od prohraného wimbledonského finále a začala hrozivě, když během úvodních dvanácti výměn udělala osm nevynucených chyb. Hráčka ze třetí stovky světového žebříčku hlasitě hekala a zatínala pěst po vlastních vítězných úderech i minelách soupeřky.

Portugalka získala první set, ve druhém se dostala do vedení 2-0, ale pak se mladší ze sester Williamsových probudila a postoupila do čtvrtfinále. V něm se utká s vítězkou dnešního duelu mezi turnajovou pětkou Patty Schnyderovou ze Švýcarska a Ruskou Alisou Klejbanovovou.

Z pátečního čtvrtfinále dvou Slovenek sešlo. Dominika Cibulková sice hladce postoupila přes Katarinu Bondarenkovou z Ukrajiny, ovšem čtvrtá nasazená Daniela Hantuchová prohrála už pošesté v devátém vzájemném zápase s někdejší deblovou partnerkou Ai Sugijamaovou z Japonska.

Ve Stanfordu se na tvrdém povrchu hraje o 600.000 dolarů.

WTA STANFORD (USA, tvrdý p., 600.000 dolarů) - středeční výsledky:

Dvouhra - 2. kolo:
S. Williamsová (1-USA) - Larcherová-De Britová (Port.) 4:6, 6:3, 6:2, Čakvetadzeová (2-Rus.) - Peerová (Izr.) 6:3, 6:4, Sugijamaová (Jap.) - Hantuchová (4-SR) 6:3, 6:1, Cibulková (SR) - K. Bondarenková (Ukr.) 6:2, 6:3.

Čtyřhra - 1. kolo:
Hrdinová, Uhlířová (ČR) - Čakvetadzeová, Mirzaová (Rus./Indie) 6:3, 6:4.

TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
c´mon Michelle!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist