Patnáctiletá Linda Fruhvirtová v Hamburku vyřadila nasazenou dvojku a má svůj nejcennější skalp

14. 1. 2021, 09:31
Aktuality 3
ITF HAMBURK - Linda Fruhvirtová na halové akci ITF W25 v Hamburku ve dvou setech vyřadila 257. hráčku světa a nasazenou dvojku Sofii Lansereovou a připsala si svůj žebříčkově nejcennější skalp na soutěžních turnajích. O čtvrtfinále se 15letá Češka utká s Elizabeth Halbauerovou. Postoupila i Jesika Malečková, která zdolala Irinu Fetecauovou.
Linda Fruhvirtová (© AFP)

Linda Fruhvirtová patří k největším mladým talentům a po loňské koronavirové pauze naplno začala startovat na dospělých turnajích. A už na konci loňského roku se dočkala velkého úspěchu, když na akci s dotací 15 tisíc dolarů v Monastiru bez ztráty setu došla až do finále.

Letošní sezonu se teprve 15letá teenagerka rozhodla zahájit na o něco větším podniku s dotací 25 tisíc dolarů v Hamburku. A v německé hala odstartovala svým žebříčkově nejcennějším skalpem. Fruhvirtová, jež je aktuálně na 749. místě žebříčku WTA, přehrála 6-2 6-3 nasazenou dvojku a 257. hráčku světa Sofii Lansereovou.

Fruhvirtová měla od začátku zápasu převahu, její soupeřka sice hrála agresivněji, ale více chybovala. Zatímco v úvodním dějství česká tenistka ani jednou nepřišla o podání, do druhé sady měla pomalejší vstup a musela likvidovat nepříznivý stav 0-2. To se jí bez větších potíží povedlo a ruské protivnici už povolila jen jeden game.

Fruhvirtová si o své třetí čtvrtfinále zahraje s 311. tenistkou světového pořadí Elizabeth Halbauerovou. Proti Američance je dnes jasnou favoritkou.

Do druhého kola prošla i Jesika Malečková, která zdolala dvakrát 7-5 Irinu Fetecauovou a dnes vyzve nasazenou pětku Conny Perrinovou ze Švýcarska.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
George_Renel
i dnes suverénně. Dovolila soupeřce jen jednou podržet podání. QF na pětadvacítce neni špatné.
Uvidíme zda Rumunka bude zase pro Češku konečnou...
Reagovat
tommr
viděl jsem jen závěr zápasu a to byl navzdory jasnýmu výsledku urputnej boj o každej míček. Postup do čtvrtfinále je každopádně úspěch ... smile
Reagovat
travar
Pravda, byl to boj, hlavně ve druhém setu. Lindině soupeřce se ale nakonec přece jenom podařilo v celém zápase vybojovat tři hry, ale nemyslím, že s tím bude spokojená :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist