Patnáctiletá Linda Fruhvirtová v Tunisku smetla i nasazenou jedničku a je na dospělých turnajích poprvé v semifinále

4. 12. 2020, 13:05
Aktuality 13
ITF W15 MONASTIR - Linda Fruhvirtová na akci ITF s dotací 15 tisíc dolarů v Tunisku pokračuje v suverénních výkonech. Patnáctiletá Češka po cestě do svého premiérového semifinále na dospělých turnajích třem soupeřkám dohromady povolila pouhých sedm gamů. Dnes v Monastiru smetla dvakrát 6-1 nasazenou jedničku Šalimar Talbiovou z Běloruska, které ani jednou nedovolila udržet podání.
Linda Fruhvirtová

Linda Fruhvirtová je považována za jeden z největších talentů českého tenisu a v Monastiru tuto roli vynikajícím způsobem potvrzuje. Patnáctiletá Češka v Tunisku přerušila sérii šesti porážek a vyhrála svůj první soutěžní zápas od konce února.

Starší z talentovaných sester v Monastiru kosí jednu soupeřku za druhou. V prvním kole smetla dvakrát 6-1 o 11 let starší Bosňanku Anitu Husaričovou, včera deklasovala 6-1 6-2 nasazenou osmičku Arlindu Rushitiovou ze Švýcarska a v dnešním čtvrtfinále povolila pouhé dvě hry turnajové jedničce Šalimar Talbiové.

Fruhvirtová své soupeřce ani jednou nedovolila udržet podání. Do utkání sice vstoupila ztraceným servisem, ovšem poté předvedla sérii sedmi vyhraných gamů. Brejk z úvodního gamu druhé sady se české teenagerce nepodařilo potvrdit, nicméně v pěti následujících hrách byla úspěšnější a za hodinu a půl mohla slavit postup.

Talbiová byla papírově nejtěžší protivnicí na turnaji. Devatenáctiletá Běloruska v žebříčku figuruje na 357. místě, na přelomu září a října hrála v Monastiru třikrát, pokaždé došla do finále a dvakrát přebírala trofej pro vítězku.

Fruhvirtová ve svém premiérovém semifinále na dospělých turnajích vyzve nasazenou trojku a 460. ženu světového pořadí Carole Monnetovou. Devatenáctiletá Francouzka v Monastiru triumfovala před týdnem a momentálně se veze na vítězné vlně osmi zápasů.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

13
Přidat komentář
com
Lindááá a Lindáááááá a Lindáááááááá... smile naky ITF nezajem, uz chcu fandit na normalnich turnajich smile
Reagovat
FulnekUltras
plechovky už brzy skončí v hlubokém zapomnění
Reagovat
tommr
přesně tohle Linda potřebovala jako sůl: vyhrát pár zápasů nad staršíma a výše postavenýma hráčkama a zvednout si tak sebevědomí po tý dlouhý sérii porážek v prvních kolech ... smile
Škoda jen, že bodový ohodnocení tohoto turnaje je tak malý a že si tudíž Linda v žebříčku moc nepolepší ...
Reagovat
Fransoas
Naprosto s tímto souhlasím.Je to ale pro ni motivace,že dokáže hrát i s vlce postavenými soupeřkami.Gratulace k tomuto postupu.
Reagovat
makro99
supr výsledek smile
Reagovat
makro99
i když pravda, ten Monastir... no když si vzpomenu že Hingisová v 15ti hrála finále v Římě a semi na US open..:) se ten svět hodně změnil..
Reagovat
lvicek
Byly za dob Hingisove uz takova ta pravidla o poctu turnaju pro mlade hracky atd? Nevim, kdy se to zavedlo.
Reagovat
tommr
nejsem si úplně jistej, ale myslím, že i předčasnej konec Hingisový přispěl k tomu, že se ta omezení u mladých hráček zavedla ...
Reagovat
makro99
Jasně, v 90. let omezení ještě nebyly, Martina hrála ve 14 na konci sezóny 2 halový turnaje - na prvním vyřadila Patty Fendick za kurz 2,45 a na druhým Helenu Sukovou - 3,6 (obě dvojky jsem měl tenkrát vsazený) a tu další sezónu už hrála naplno mezi ženskýma a na konci roku byla někde kolem 15. místa. Bohužel pak končila ve 20ti, stejně jako Dája Bedáňová a Nicole Vaidišová, jediné Češky, co se začaly prosazovat v podobně mladém věku...
Reagovat
lvicek
Jj, taky jsem si to tak myslela. A Lindu taky jeste dost zpomalil ten covid, to ma tak pul roku zpozdeni oproti normalnimu prubehu. Uvidime, jak se jim obema bude darit dal, netreba nutne vystrelit v mladem veku, ale spis, aby se pak vyracovaly mezi spicku na trvalo. Jsem zvedava, jak to bude dal treba s Marketou, ta mela celkem raketovy start take, posledni dobou se dost placa, ale zase je porad hodne mlada, aby to zase zlomila k lepsimu.
Reagovat
FulnekUltras
u Maky to byla spíš raketová náhoda ;-)
Reagovat
lvicek
To si nemyslim, ja jsem zrovna sledovala, jak v 2017 vyhrala Biel z kvaldy - mela jsem anginu a lezela doma u televize - a byly to super zapasy a hodne jich vyhrala v tesne koncovce. Ted posledni dobou to bylo o dost horsi. No, uvidime, jak bude pokracovat.
Reagovat
blixa
Ty už žvatláš z cesty snad v každém komentáři ... smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist