Pavlásek a Šafránek v Prostějově vyřadili nasazené soupeře, postupuje i Veselý

5. 6. 2018, 18:03
Aktuality 8
Adam Pavlásek vyřadil na tenisovém challengeru Moneta Czech Open v Prostějově druhého nasazeného Pabla Cuevase z Uruguaye po výhře dvakrát 7-6. Uspěl i držitel divoké karty Václav Šafránek, jenž zdolal španělskou turnajovou trojku Roberta Carballese 3-6 7-6 6-4. Nejsnadnější cestu k vítězství měl v prvním kole obhájce titulu Jiří Veselý, který porazil Itala Gianlucu Magera 6-3 6-3.
© czech-open.cz

Pavlásek ani Šafránek neměli na první pohled příznivý los. "Věděl jsem, že když budu dobře servírovat, tak na zdejším rychlém kurtu mohu uspět," uvedl Pavlásek, který si pochvaloval, že na Cuevase narazil hned v úvodním kole. "Teprve si zvykal na rozdílné podmínky i míče. Jsem rád, že jsem navázal na výkony z předešlého turnaje," řekl Pavlásek.

V tie-breaku druhého setu vedl už 5-0. Uruguayský tenista za tohoto stavu vzteky zlomil raketu, následně uhrál čtyři míče po sobě a zápas ještě zdramatizoval. "Touto reakcí ze soupeře spadl psychický tlak. Na první pohled vypadá snadné dotáhnout takový náskok k vítězství. Závěr jsem si musel pohlídat," dodal Pavlásek. V druhém kole ho čeká Španěl Jaume Munar, který v druhém kole Roland Garros potrápil Novaka Djokoviče.

Čtyřiadvacetiletý Šafránek svedl s Carballesem více než dvouhodinový boj. Po prohraném setu se český hráč vzchopil, odvrátil mečbol a v tie-breaku vyrovnal. "Ve druhém setu jsem měl menší krizi. V tom posledním už to bylo lepší. Myslím, že soupeř na tom byl hůř. Vyplatilo se mi jít do rizika," řekl Šafránek.

Pátý nasazený Veselý splnil v duelu s Magerem, který postoupil do hlavního turnaje z kvalifikace, roli favorita. "Bylo to lehčí, než jsem si myslel. Předpokládal jsem, že bude soupeř jedovatější od zadní čáry. Hodně kazil. Dařilo se mně solidně podání, o to snazší to dnes bylo," poznamenal Veselý.

Utkání měl po celou dobu pod kontrolou, přesto přiznal, že byl nervózní. "Doma daleko více než na jiných turnajích. Chybí mi zápasy. Každé vítězství se počítá k tomu, abych získal pohodu. V hlavě mám cíl získat čtvrtý titul, což se tady nikomu nepodařilo," dodal Veselý. V druhém kole se střetne se Švédem Eliasem Ymerem, který porazil Jana Šátrala 7-5, 4-6, 7-5.

Vedle nasazených Cuevase a Carballese skončil v prostějovském challengeru z favoritů kvůli poranění kyčle i vítěz tohoto turnaje z roku 2016 Michail Kukuškin z Kazachstánu.

TenisPortal.cz, ČTK, Ondřej Jirásek

Komentáře

8
Přidat komentář
Dobry-den
Tady je svět ještě v pořádku.
Reagovat
bIbec
Venca s Adamem příjemně překvapili.
Reagovat
smazaný uživatel
Mohlo by Jirku nakopnout.
Reagovat
mkubis17
a co Jirkův pes? dostal se na plac?
Reagovat
Stan_Borowitz
Když zaslechl jméno soupeře, jen otráveně položil hlavu zpět na tlapky a usnul.
Reagovat
Fandina
:-))
jj a nakonec ho museli vzbudit, aby se šel poděkovat, tak šel.
Reagovat
Stan_Borowitz
tak to ma byt. Zpráva z Prostějova nejvýše na stránce a J1rkovo vítězné gesto na fotce.
Reagovat
makro99
hotový Karol Polák...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist